Dalia Sport Daia Română - Șurianu 1945 Sebeș117Odată ajunsă în Liga a 4-a este clar că o formație beneficiază pe lângă lotul valoros și de o conducere puternică. Ani de-a rândul fotbalul din Alba a fost presărat cu personaje interesante ce ocupau funcții de conducere la echipele din eșalonul superior. De la Nicolae Muntean, fostul conducător al echipei FC Cugir, care își scotea echipa de pe teren dacă nu îi convenea maniera de arbitraj și până la Adrian Hulea, cel mai tânăr președinte din Liga a 4-a, fotbalul din Alba are o boltă plină cu oameni iscusiți, dar și persoane care au fost numite în această funcție doar pentru a bifa organigrama.

Și cum fotbalul se joacă pe goluri și pe puncte, considerăm firesc să amintim președinții din Liga a 4-a în ordinea… numerelor de pe tricou, mai exact, după clasamentul Ligii a 4-a.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Marius Adrian Hulea – cel mai tânăr conducător din Liga a 4-a, a preluat frâiele clubului din Sântimbru de la tatăl său, cel care a fost ales vicepreședinte al Asociației Județene de Fotbal Alba. Adrian Hulea este un președinte apropiat de jucători, deschis și foarte pasionat, fiind aproape de echipa din Sântimbru încă din fragedă pruncie. Mandatul său pare să se îndrepte pe o pantă ascendentă, iar cea mai bună și aplaudată mutare din timpul ”domniei” sale a fost numirea lui Dan Comșa pe banca de antrenor.

Valentin Groza – boss-ul Mureșului Vințu de Jos continuă să uimească în ceea ce privește alegerile pentru banca tehnică a formației pe care o prezidează. După plecarea cuplului Manea – Oargă, Valentin Groza nu numai că l-a contactat pe Dan Mănăilă, dar l-a și convins să se alăture proiectului fotbalistic din comuna vințeană, îndeplinindu-și astfel o dorință mai veche. Valentin Groza s-a aflat mai mereu alături de echipa sa, însă trebuie recunoscut faptul că în unele momente, grele pentru alb-albaștri, prezența boss-ului s-a lipsit în sânul jucătorilor.

Claudiu Furdui – un alt tânăr președinte din Liga a 4-a, Claudiu Furdui a reușit să transforme echipa din Pianu de Jos și a adus-o în fruntea fotbalului județean. Claudiu nu a renunțat la cariera de jucător și reprezintă una dintre soluțiile viabile pentru antrenorul Adrian Fușle-Țana. Este recunoscut parteneriatul pe care îl are formația din Pianu cu jucătorii din Sibiu, fiind una dintre cele mai tinere și tehnice echipe din județ.

Daniel Popa – unul dintre cei mai experimentați conducători din fotbalul județean, Daniel Popa a trecut în partea administrativă odată cu înființarea echipei Șurianu Sebeș. Acesta este recunoscut pentru felul în care negociază atât cu jucătorii de fotbal, cât și cu cei care îi ofertează fotbaliștii. Managementul său a readus Sebeșul în fruntea fotbalului din Alba, iar în acest Șurianu reprezintă o formație cu pretenții înalte, fapt datorat și stilului de conducere ales de Daniel Popa. Cel poreclit ”Motanul” nu se da la o parte nici de la indicațiile tactice, oferindu-le jucătorilor săi soluții pe durata partidelor, fiind o persoană vocală.

Cosmin Fleacă – președintele echipei Euro Șpring este un personaj mai retras, însă apropiat de echipa sa. Acesta este consultat pe tema transferurilor și are un cuvânt de spus în ceea ce privește activitatea echipei. Faptul că ține la formația lui a fost putut vedea în momentele grele ale formației, când Cosmin Fleacă a sărit în ajutor.

Adam Petruse – președintele echipei Rapid CFR Teiuș este un conducător mai retras, însă prezent la toate acțiunile echipei. Acesta este recunoscut pentru implicare și devotamentul în încercarea de a aduce fonduri formației sale. Genul de președinte care nu se bagă peste munca antrenorului, dându-i credit total lui Radu Andone în actualul sezon. Fiul său a fost ales să facă parte din Centrul de Excelență de la Târgu Mureș.

Marius Stîncel – CS Ocna Mureș a fost încredințată lui Marius Stîncel, un bun organizator și un cunoscător de sport, acesta fiind responsabil și de activitatea echipelor de volei din cadrul clubului. Marius Stîncel a inițiat o politică avantajoasă la fosta Soda Ocna Mureș, aducând legendele clubului aproape de echipă. De asemenea, președintele echipei antrenate de Ionuț Pereat și Ovidiu Maier este recunoscut pentru felul în care promovează activitatea clubului pe care îl conduce. Marius Stîncel se mai poate lăuda în mandatul său și cu modernizarea bazei sportive, proces început în urmă cu puțin timp, dar și cu revitalizarea fotbalului din zona aceea. Genul de conducător apropiat de jucători, însă care îi lasă pe profesioniști să își facă treaba.

Ioan Hăprian – președintele ”non-gratei” Viitorul Spicul Daia Română, Ioan Hăprian a dat dovadă de multă iscusință în activitatea de manager, fiind mâna dreaptă a antrenorului Paul Ciucă. În scurta istorie a formației din Daia, Hăprian a reușit alături de Ciucă să promoveze echipa în eșalonul superior. Hăprian nu se dă la o parte nici în ceea ce privește jocul de fotbal, acesta fiind una dintre soluțiile lui Ciucă pe finalurile de meci, mai ales la partidele la care dăienii strâng cu greu întreg efectivul.

Iosif Iancu – genul de conducător căruia nu îi place să iasă în evidență, însă care este apropiat echipei sale. Iosif Iancu participă la toate meciurile Daliei Sport Daia Română, însă fără a se băga peste munca antrenorului Ștefn Fogoroși. Un președinte implicat, care suferă pentru eșecurile echipei sale și se bucură la victoriile acesteia.

Mihai Dăscălescu – probabil cel mai experimentat conducător din fotbalul județean, Mihai Dăscălescu a prezidat Unirea Alba Iulia inclusiv în Liga a 2-a și este în continuare unul dintre principalii stâlpi ai formației alb-negre. Mihai Dăscălescu nu se bagă peste munca antrenorilor, deoarece el ocupă și funcția de tehnician la echipa de seniori. La meciurile juniorilor se implică de pe bancă sau din tribune, fiind un cunoscător al fenomenului și un conducător vocal. Acesta este apropiat de jucători și de persoanele alături de care lucrează, iar în repetate rânduri a precizat că Unirea Alba Iulia este precum copilul său, refuzând mai multe oferte de a pleca din biroul și de pe banca uniristă.

Ioan Demeter – unul dintre cei mai implicați conducători din Liga a 4-a, a încercat și reușit să nu abandoneze fotbalul din municipiul Aiud. O persoană vocală, implicată, apropiată de jucători. Acesta a avut în repetate rânduri ieșiri nervoase la adresa arbitrilor. A reușit să se bazeze pe un sprijin acordat de Primăria Aiud și nu a abandonat ideea clubului – aceea de a crește fotbaliști, în vestiarele Olimpiei Aiud fiind jucători de la cele mai fragede vârste până la seniori. Politica sa de transferuri s-a dovedit a fi una bogată, mai mulți fotbaliști importanți plecând la echipe puternice din județ după experiențe la Olimpia Aiud. Genul de conducător care își ceartă jucătorii când greșesc pe durata partidelor, însă care le strânge mâna la final.

Florina Dreghici – singurul personaj feminin aflat în funcția de conducere în fotbalul din Alba, Florina Dreghici a fost numită de curând în funcția de președinte la Inter Ciugud. Cu o carieră bogată în sport, mai precis în karate, Florina Dreghici va fi responsabilă de activitatea fotbalistică de la Ciugud, însă aceasta va fi ajutată de persoanele din jur, precum George Ciucă, Simion Bran, Daniel Popa sau Adrian Bicheși.

Augustin Damian – fost vicepreședinte al AJF Alba, Augustin Damian este unul dintre cei mai experimentați oameni de fotbal din județ, cu o bogată activitate în cariera de arbitru. Augustin Damian a preluat de anul trecut frâiele Blajului, echipă pe care vrea să o aducă din nou la performanțele din trecut. Augustin Damian este un conducător vocal, primind mai multe etape de suspendare după episoade în care și-a suflat off-ul asupra arbitrilor.

Vasile Preda – președintele echipei Gaz Metan Valea Lungă este o persoană mai retrasă, însă implicată serios în fenomenul fotbalistic de pe Târnave. Acesta s-a luptat în vară, după promovarea în Liga a 4-a să găsească resurse pentru a bifa acest eșalon, lucru care se pare că l-a reușit având în vedere că echipa din Valea Lungă rezistă rigorilor Ligii a 4-a. Vasile Preda i-a oferit credit total lui Radu Bulugea, un antrenor cunoscut în arealul județului nostru.

Ioan Faur – președintele Energiei Săsciori a avut toate funcțiile posibile la această echipă, fiind și jucător în trecut, dar și antrenor, organizator de competiții și delegat. După debarcarea lui Vasile Petrișor, Ioan Faur a preluat interimatul, însă după mai multe discuții în cadrul conducerii Gheorghe Medrea a fost numit antrenor. Ioan Faur este un conducător implicat, apropiat de echipa sa, reușind de mai multe ori să o salveze de la retrogradare, ori pe teren, ori cu ajutorul altor formații care au promovat sau care s-au retras din campionat.

Nicolae Berindei – o altă persoană cu state vechi în fotbalul din Alba, Nicolae Berindei se află alături de Cuprirom Abrud de mulți ani, trecând prin toate etapele formației din Apuseni. Acesta a fost surprins și în lupta pentru promovare, iar acum trăiește probabil cea mai dificilă perioadă de conducător, când Abrudul iernează pe ultimul loc și a fost ”cenușăreasa” turului. Nicolae Berindei este apropiat de echipa sa, participă la toate meciurile și are încredere totală în Costică Moldovan, antrenorul formației de seniori.

Acesta este ”16”-le președinților din Liga a 4-a. Cu bune și cu rele cei enumerați mai sus au misiuni mai ușoare sau mai dificile, alții sunt prinși în proiecte interesante, iar alții bifează doar căsuța din organigramă. Premiul pentru cel mai bun conducător vă lăsăm pe voi, cititorii noștri, să îl oferiți. Să fie ”Motanul”, Hulea jr., Claudiu Furdui, Valentin Groza sau alții? Timpul… și scorul va decide!

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.