Stadion FC Micesti32Cea de a doua bază sportivă de pe raza teritorială a municipiului Alba Iulia, cea de la Micești se află într-o continuă stare de degradare, la fel ca Stadionul ”Cetate”. După ce v-am prezentat cazul bun al complexului de la Oarda, baza sportivă din Micești se află la ani lumină de pretențiile anului 2016, chiar dacă ofcialii formației FC Micești se străduiesc cu putință să întrețină ansamblul sportiv, cu toate că acest lucru ar reveni Primăriei Municipiului Alba Iulia. Vestiarele arată deplorabil, iar stadionul este înconjurat de bălării înalte, care dau impresia că te afli la o casă pustie. Singurul lucru pozitiv, care nu aparține în mare măsura bazei sportive constă în buntatea oamenilor care se ocupă de echipa de fotbal, care au intenții bune în ceea ce privește arena, însă nu găsesc întotdeauna deschidere din partea administrației. 

Miceștiul este o zonă recunoscută pe harta fotbalistică a județului Alba. Stadionul din ”Groapa Rotundă” nu face cinste municipiului reședință de județ, aparținând sectorului ”Așa nu” din categoria obiectivelor lăsate de o parte de municipalitate. Zona sportivă din Micești reprezintă o pată neagră pentru comunitate, cu atât mai mult cu cât în acea parte sunt ridicate vile și ansambluri rezidențiale de ultimă generația, baza sportivă aflându-se în antiteză cu construcțiile noi din zonă.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Gard viu… din bălării

Stadion FC Micesti74

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cu toate că oficialii echipei au făcut mai multe solicitări către Primăria Alba Iulia pentru a rezolva acest aspect, nu s-a trecut la fapte, zona fiind cosmetizată o dată pe an de firma delegată să efectueze aceste lucrări. Aceste zone dau impresia că ansamablul sportiv este unul părăsit, și nici nu este de mirare că vestiarele stadionului au fost sparte de hoți de două ori în ultima jumătate de an. Problema este că buruienile nu sunt numai înconjurul stadionului, ci și pe platoul din fața tribunelor.

Gazon dezastru!

Iarba este un lux pentru terenul din Micești, cu toate că reprezentanții echipei tund gazonul ori de câte ori au ocazia, fiind achiziționat un aparat special de către oficialii de la FC Micești. Gazonul este udat doar atunci când afară plouă, iar pe unele porțiuni de pe teren în loc de iarbă au crescut… pietre! Terenul este unul denivelat și pune probleme atât spectacolului fotbalistic cât și integrității jucătorilor, zona din careul stâng (în raport cu intrarea pe stadion) fiind pietruită de-a dreptul!

Vestiare mici și într-o stare avansată de degradare!

Nici vestiarele nu se abat de starea generală a arenei din Micești. Acestea sunt mici, strâmte, cu un puternic aspect de ”vechi”, pereții fiind îmbibați cu apă. Dușurile sunt funcționale, însă spațiul alocat echipelor pentru refacere este unul mic și incomod. Conducătorii echipei FC Micești, dar și localnicii pasionați de fenomen au ridicat de mai multe ori problema stării vestiarelor în fața administrației locale, însă până în prezent nu s-a luat nicio măsură, iar refacerea arenei sportive (cu siguranță) nu face parte din agenda edilitară, cel puțin în următorii ani.

Cu fotbalul stau mai bine miceștenii!

Chiar dacă nu au cele mai bune condiții, reprezentanții formației FC Micești au încercat mai tot timpul să asigure un nivel destul de ridicat în ceea ce privește fenomenul fotbalistic, iar astfel FC Micești este una dintre formațiile de top din Liga a 5-a, echipă care a abandonat în sezonul trecut eșalonul al 4-lea din cauza problemelor financiare. Au existat mai multe solicitări de susținere către Primăria și Consiliul Local Alba Iulia, însă aparatul executiv al municipiului nu dorește să se asocieze în acest proiect, chiar dacă este unul la o scară mai mică.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.