Stadion Muresul Vintu de Jos32La 10 kilometri distanță de ”capitala” județului Alba – Alba Iulia, se află comuna Vințu de Jos. Localitatea Vințu de Jos este cea care dă ultima formație promovată în Liga a 3-a din județ, Alba având în următorul sezon 4 reprezentante, asta în cazul în care Mureșul Vințu de Jos își va rezolva problemele de organizare. S-au investit bani mulți în Stadionul Mureșul Vințu de Jos, iar după astfel de eforturi, baza sportivă a ajuns să fie în topul județului, având practic toate condițiile pentru performanță. Faptul că Mureșul Vințu de Jos a reușit un retur fantastic și a promovat în eșalonul terț se datorează în mare măsură și infrastructurii de care a beneficiat!

Amplasat în imediata vecinătate a intrării în comună, Stadionul Mureșul Vințu de Jos este una dintre perlele coroanei asezării rurale din Vinț. Baza sportivă arată impecabil, este foarte bine întreținută și beneficiază de un sistem incorporat de irigare a gazonului, fapt pentru care iarba de pe teren concurează cu cele mai bune gazoane din județ și se află printre primele în top.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Vestiare mari și dotate!

Odată cu venirea lui Dan Mănăilă la echipa din Vințu de Jos a fost ridicat standardul bazei sportive, iar vestiarele au devenit un adevărat platou de commando! Oaspeții nu mai intră în aceeași încăpere, iar fotbaliștii gazdă beneficiză de un spațiu imens pentru a se schimba, a se încălzi, pentru a fi masați și recuperați după partide. Dușurile sunt puțin cam mici, însă acest lucru nu reprezintă un mare minus. Oficialii echipei au dotat spațiul de refacere cu două butoaie mari, folosite de jucători imediat după duelurile de pe teren, într-unul fiind apă caldă, iar în celălalt apă rece, fapt care sporește și accelerează buna circulație a sângelui și contribuie la refacerea de după efort.

Nu la fel este și vestiarul oaspeților, care în retur a fost mutat într-o încăpere mai mică, ce înainte era destinată juniorilor, dar condițiile sunt bune cu toate că spațiul este restrâns.

De asemenea, în incinta vestiarului gazdă se mai află un oficiu dotat cu aragaz, frigider și un copiator, spațiu care devine la partide vestiar pentru arbitri.

Două magazii pentru echipamente, mingi și ustensile folosite la întreținere!

Stadionul din Vințu de Jos găzduiește două magazii mari în care sunt compartimentate obiectele necesare întreținerii gazonului, dar și fenomenului fotbalistic. Mingile și alte obiecte folosite la antrenamente sunt în prima magazie, iar în cea de a doua se află întreg echipamentul campioanei Ligii a 4-a, începând de la tricouri și șorturi pentru antrenament și până la cel oficial, dar și treningurile de prezentare. În aceeași magazie se află și o mașină de spălat automată, folosită la curățarea echipamentelor.

Gazon de ”aur”!

Piesa de rezistență a Stadionului Mureșul Vințu de Jos o reprezintă gazonul. Acesta este într-o stare impecabilă, fără denivelări, fără petice lipsă mari de iarbă cu excepția celor din fața porții, cu o iarbă perfectă, care mai că se bucură atunci când este călcată de crampoanele fotbaliștilor. Gazonul este udat din abundență, Primăria Vințu de Jos investind o sumă importantă în sistemul de irigare, sistem care funcționează manual, dar și automat, iar aspersoarele ies din teren la comandă. Gazonul a suferit câteva lucrări și în această primăvară, iar calitatea sa a crescut fiind în aceste momente pe un loc înalt într-un top al suprafețelor de jos din județ. Partea bună a irigării gazonului constă în faptul că apa nu provine de la rețea, ci pentru acest lucru a fost amenajată o fântînă proprie, iar cheltuiala este una minoră pentru această operațiune!

Tribună mare, acoperită și supravegheată video!

Oameni idin Vinț iubesc mult fotbalul, iar edilii au înțeles perfect acest lucru și în acest sens au creat condiții și pentru spectatori. Tribuna din Vințu de Jos poate găzdui un număr de aprximativ 1000 de persoane, aceasta este una rezistentă, înaltă și comodă, care are și acoperiș, iar duelurile pe ploaie nu incomodează n niciun fel spectatorii. Locul destinat suporterilor este supravegheat video, precum întreaga arenă! Stadionul din Vinț beneficiază și de o parcare mare, dar și de toalete pentru spectatori, un mare plus la acest capitol!

Marele minus – tribuna aproape de gazon!

Nu faptul că tribuna este prea aproape de teren ar reprezenta un mare minus, ci fundația tribunei, care este un real pericol pentru ce se află pe teren. La un contact mai puternic fotbaliștii pot ateriza fără probleme cu fața sau chiar cu capul în structura de beton a tribunei, iar tragedia ar fi mai aproape ca niciodată! Important este faptul că oficialii clubului din Vinț au reperat această problemă și au promis că până la primul duel de pe teren propriu din Liga a 3-a vor găsi o soluție pentru a înlătura acest pericol, cel mai probabil tribuna urmînd să fie placată cu plăci de polistiren!

Comuna a renăscut prin fotbal!

Vințu nu este străin de fotbal! Aici a mai fost echipă de Liga a 3-a, a existat și un centru pentru copii și juniori, însă ștacheta a fost lăsată mai moale, cel puțin în ultimul deceniu. Acum, comunitatea a îmbrățișat proiectul autoritățiilor locale, acela de a crea o echipă puternică, care să promoveze în Liga a 3-a, lucru ce s-a și reușit la Vințu de Jos. Se poate deschide o nouă eră, însă în același timp se poate și încheia având în vedere că sunt câteva probleme de ordin managerial la echipă și încă nu se știe pe ce proiect se va baza în următorul sezon.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.