Stadion Biia44În articolul de ieri, referitor la starea bazelor sportive din zona Blajului v-am prezentat pe scurt situațiile regăsite în fotbalul județean din acea zonă. Astăzi, ajungem la Biia, sat component al comunei Șona. Stadionul echipei Viitorul Biia se află la marginea localității, pe un câmp, între culturile agricole, la baza unui deal. Accesul se afce destul de greu, drumul este anevoios și poate pune probleme mari pe timp de ploaie. Baza Sportivă din Biia arată destul de bine în comparație cu restul din acea zonă, are vestiare și un gazon destul de bine întreținut.

Chiar dacă nu am reușit să vorbim cu vreun oficial al formației Viitorul Biia, am auzit din alte părți că iubitorii fotbalului din această localitate sunt extrem de uniți și săritori în ceea ce privește ajutorul formației. Aceștia au încercat să dea și un aspect plăcut bazei sportive, lucru care le-a reușit într-o oarecare măsură.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Vestiarele – un lux pe Târnava Mică!

Stadionul din Biia are prevăzute vestiare, acestea sunt mici și încă nefinisate total, există bănci pentru fotbaliști și cuiere. Clădirea administrativă a bazei sportive am găsit-o deschisă, cu excepția ușii de la baia stadionului. Încă se lucrează la dușuri, dar din unele informații acestea sunt funcționale.

Tribună pe vestiare!

Deasupra clădirii care adăpostește vestiarele a fost montat un cadru metalic ce deservește ca tribună, fiind una de mici dimensiuni, însă care oferă o vizibilitate foarte bună a duelurilor de pe teren. Au fost ancorate mai multe drapeluri ale României, semn că spectatorii din Biia sunt patrioți și mândri.

Gazon bun, cu mici denivelări!

Suprafața de joc a bazei sportive din Biia este una destul de bună, cu un gazon viu, iarbă deasă și ușoare denivălri pe alocuri. Nu există petice goale de iarbă și gazonul a fost tuns recent, echipa din Biia dând startul amicalelor în perioada de pregătire. Stadionul este împrejmuit cu un gard de sârmă, iar privirea de ansamblu te duce cu gândul la relaxare și deconectare, la marginea unei culmi și cu sălcii crescute în spatele porții.

Viitorul Biia – în a doua parte a clasamentului în sezonul trecut!

Viitorul Biia s-a clasat în sezonul trecut al Ligii a 5-a, Seria I, pe locul al 6-lea, la un punct în spatele ultimului loc din prima parte a clasamentului de 10 echipe. S-a discutat la un moment dat despre crearea unei baze sportive comune, care să fie folosită de Tineretul Șona și Viitorul Biia, însă acest proiect a rămas la stadiul discuții, echipele din zonă plângându-se de lipsa susținerii din partea autoritățiilor locale.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.