Stadion Sona23Continuăm prezentarea bazelor sportive amplasate pe Târnava Mică, iar astăzi, staționăm la Șona. Terenul formației Tineretul Șona se încadrează în climatul sărăcăcios al zonei, vestiarele sunt un lux pentru fotbalul din Șona, iar oficialii echipei cer aproape disperați ajutor autoritățiilor locale pentru a nu îngropa sportul rege. Stadionul din Șona se mândrește doar cu un gazon destul de bun, fără vestiare și tribune. 

Amplasat la marginea satului, spre Biia, terenul din Șona se află în spatele unor hale mari, iar accesul la stadion se face destul de greu, pe un drum de țară. Tineretul Șona se bazează numai pe fotbaliști localnici, reușind să termine ultima ediție a Ligii a 5-a pe locul a 3-lea la egalitate cu locul secund.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Gazon bun!

Probabil ce mai mare atu al bazei sportive din Șona îl reprezintă starea gazonului. Iarba este deasă, tunsă de mai multe ori într-un interval de timp scurt, și denivelările sunt prezente în număr foarte mic. Suprafața de joc este mare și permite dezvoltării spectacolului sportiv din toate punctele de vedere.

Fără vestiare, fără tribune!

Oficialii echipei Tineretul Șona au încercat să scrie un proiect pentru finanțare europeană, însă documentația s-a împotmolit și acest lucru nu a mai putut fi posibil. Baza Sportivă Tineretul Șona nu are vestiare, fiind o clădire ridicată pentru a deservi acest lucru, însă nefinalizată. Nici tribune nu au fost construite la Șona, oamenii privind meciurile din jurul arenei sau de pe un dig amplasat spre drumul principal.

Viitor sumbru!

Pe lângă faptul că nu beneficiază de condiții bune pentru desfășurarea fenomenului sportiv, oficialii echipei Tineretul Șona se plâng și de problemele finanicare. Aceștia au declarat că ajutorul din partea Priămăriei Șona nu este substanțial și nu poate acoperi cheltuielile importante dintr-un szon, precum plata baremului de arbitraj și transportul echipei la duelurile din Liga a 5-a. Acest fapt apasă asupra viitorului echipei de fotbal, care se anunță unul sumbru.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.