Stadion Panade35Rămânem pe Târnava Mică la prezentarea bazelor sportive din județul Alba, iar astăzi, ne vom opri la Pănade. Localitatea aparține comunei Sâncel, iar pe terenul de fotbal de la intrarea în sat evoluează Asociația Sportivă Pănade. Condițiile sunt modeste, iar colac peste pupăză – oficialii echipei amenință că vor retrage formația din campionat dacă nu vor găsi sprijin din partea autoritățiilor locale, oamenii fiind sătui să aducă bani de acasă pentru întreținere și participare în competiții.  

Amplasată la intrarea în localitate, pe partea dreaptă, baza sportivă ce deservește echipei AS Pănade este una modestă, însă se încadrează în peisajul descoperit pe Târnava Mică. Oamenii din această zonă, care țin flacăra fenomenului fotblistic vie nu sunt de condamnat, ci doar de lăudat, pentru că s-au descurcat ani la rând fără ajutorul venit de la primării, însă paharul pare să fie ras, iar veninul să dea pe afară.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Vestiar modest din lemn!

Stadionul din Pănade are construită o încăpere din lemn care este dedicată echipelor de fotbal, precum și arbitrilor care vin să oficieze duelurile. Vestiarele sunt destul de mici, aerul pătrunde printre scânduri, însă nevoia a fost acoperită, iar ansamblul a fost dezvoltat de o parte din apropiații echipei. Nici nu se pune problema existenței dușurilor sau grupurilor sociale.

Gazon ”bunicel”!

Gazonul terenului Pănade arată destul de bine, are un drenaj bun, și iarba este destul de deasă. Nu este lipsit de denivelări, însă acestea nu sunt la tot pasul și spectacolul se poate dezvolta. Terenul a fost tuns recent, însă nu și udat, chiar dacă administratorii echipei ar putea apela la apa din Târnavă. Sunt câteva porțiuni unde au aparut mușuroaie și smocuri mari de iarbă, însă acestea pot fi remediate cu o simplă partidă de duminica, dintre prieteni.

Fără tribune, dar acces ușor la bază!

Stadionul din Pănade nu dispune de tribune pentru spectatori, însă iubitorii fotbalului pot urmări meciurile de pe margine, unde sunt crescuți câțiva plopi și câteva sălcii, care oferă protecție în zilele toride. Cel mai mare plus al bazei sportive este accesul! Drumul până la stadionul din Pănade se face foarte ușor, practic arena fiind amplasată la intrarea în sat, pe marginea dreaptă a drumului.

Fotbal… la fel ca baza!

AS Pănade nu a avut parte de un sezon foarte bun în Seria I din Liga a 5-a, terminând campionatul pe poziția a 10-a în clasament, penultima, cu doar 15 puncte acumulate. Viitorul este sumbru pentru formația de pe Târnava Mică, oficialii formației dorind să agațe pușca în cui pe simplul motiv că nu au parte de sprijin și sunt și contestați.

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.