Stadion Energia Sasciori30Dacă ieri v-am prezentat Stadionul echipei Hidromecanica Șugag, astăzi, coborâm pe Valea Frumoasei și ne oprim la Săsciori. Găsim aici o bază… putem spune fără să ne ascundem – modernă, însă modest întreținută în ceea ce privește suprafața de joc. Gazonul bazei sportive Energia Săsciori este unul excelent, însă suprafața de joc este denivelată în multe părți ale terenului, fapt care consituie un real dezvantaj pentru echipele antrenate să construiască cu mingea la picior. Cu toate acestea, Săsciorul se mândrește cu un teren mare, gazon aproape perfect și cel mai important: vestiare și dușuri moderne, cel puțin la nivelul Ligii a 3-a.

Două clădiri dezabilitate din curtea bazei sportive Energia Săsciori stau mărturie anilor trecuți, când formația comunei de pe Valea Frumoasei ajungea în Liga a 4-a, însă nu reușea să supraviețuiască. Vremurile s-au mai schimbat, iar de mai bine de 5 ani, Energia Săsciori se mândrește cu o clădire nouă destinată pregătirii jocurilor, care adăposește vestiarele jucătorilor, arbitriilor, dar și birourile oficialiilor, o sală de mese și una de ședinte. S-au modernizat o mare parte din aceste încăperi, dar fotbalul nu crește, iar în ultimele sezone Energia a supraviețuit în Liga a 4-a datorită echipelor promovate în eșalonul terț.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Gazon excelent, dar plin de denivelări!

La prima vedere, gazonul terenului din Săsciori pare… masă de biliard, însă la o inspecție amănunțită se pot simți denivelările, cu toate că iarba este una naturală și bine întreținută de administratorii arenei. Ioan Faur, cel care este și președintele echipei vine zi de zi la stadion, execută lucrări de întreținere, îl irigă, însă acuratețea suprafeței de joc îi dă batăi de cap. Una peste alta, surpafața de joc nu este una execrabilă, însă găzduiește capcane pentru fotbaliști, în special pentru cei tehnici, dar și pentru echipele care pun mai des mingea jos.

Vestiare mari – dotate ”ultramodern” pentru nivelul fotbalului!

Un mare plus al bazei sportive Energia Săsciori îl constituie vestiarele jucătorilor și ale arbitriilor. Acestea au fost modernizate de curând printr-o sponsorizare obținută de către Ioan Faur, iar Săsciorul se mândrește cu acest aspect. Fiecare jucător are locul său în vestiarul dotat cu dulapuri mari, încăpătoare, iar camerele sunt aerisite în ceea ce privește spațiul și pot găzdui inclusiv mese de masaj. De asemenea, și spațiul destinat refacerii, dotat cu dușuri și grupuri sociale este unul destul de mare, un capitol de apreciat la o bază sportivă din județul Alba.

Tribună mare!

Stadionul din Săsciori are și o tribună destul de mare, care poate să găzduiască peste 300 de persoane. Ansamblul este ridicat pe o structură metalică, îmbrăcată cu lemn, iar fanii echipei din Săsciori au o vizibilitate destul de sporită la partidele de acasă, fiind foarte aproape de gazon.

Nivel de securitate ridicat!

Baza sportivă din Săsciori este împrejmuită cu un gard metalic, iar fanii recalcitranți nu pot ajunge cu ușurință pe suprafața de joc, însă nu au existat probleme speciale din acest punct de vedere pe Valea Frumoasei, chiar dacă oficialii formației din Liga a 4-a s-au plâns în repetate rânduri de problemele de arbitraj, mai ales în acest sezon.

Zonă mixtă destinată mass-mediei!

Odată cu reamenajarea vestiarelor, oficialii echipei din Săsciori au pregătit în holul destinat spațiului administrativ un loc dedicat mass-mediei locale, unde pot fi efectuate interviurile după partidă, cu un imens banner pe care stau inscripționate emblema clubului, dar și sponosorii care contribuie la bunul mers al echipei.

Condiții mari… fotbal mic!

Chiar dacă oficialii echipei Energia Săsciori au făcut tot posibilul de a crea toate condițiile necesare jucătorilor, amenajând vestiare moderne și loc de refacere cu dușuri, sală de mese și una pentru ședințe, istoria recentă a formației de pe Valea Frumoasei nu arată prea bine. Energia a avut parte de foarte mult noroc în ultimele 4 sezoane, când a scăpat de retrogradare abia după partidele de baraj ale câștigătoarelor Ligii a 4-a, care odată promovate în eșalonul terț lăsau un loc liber în L4, ocupat de prima echipă aflată sub linia de retrogradare. Cei care conduc echipa au încercat mai multe proiecte de-a lungul acestor ani, însă niciunul nu s-a dovedit a fi benefic, chiar dacă formația traversa perioade bune și reușea să adune puncte, urmau zone de tranziție în jocul echipei, care capota, indiferent de jocurile de acasă sau deplasare. Și în acest moment incertitudinea plutește asupra viitorului sigur la Săsciori, având în vedere că echipa beneficiază de un sprijin minim din partea autorităților locale.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.