Stadion Craciunelu37Tot în zona Blajului, spre Alba Iulia, ajungem la Crăciunelu de Jos, echipa asociației sportive din localitate. Aici își desfășoară meciurile de pe teren propriu Asociația Sportivă Crăciunelu de Jos, formație care a încercat să dea o șansă și juniorilor din comună și a înființat o grupa de juniori B1. Chiar dacă nu au cele mai bune condiții, cei de la Crăciunelu de Jos stau destul de bine în ceea ce privește baza sportivă din localitate, reușind să facă vestiare noi, dușuri și un gazon destul de bun pentru nivelul fotbalului din zonă.

Asociația Sportivă Crăciunelu de Jos se bazează doar pe fotbaliști din localitate și a încercat să creeze toate condițiile ca aceștia să fie mulțumiți atât înainte cât și după jocurile de pe teren propriu. Crăciunelu a încercat să puncteze și la capitolul juvenil, creând o grupa de juniori B1, însă a avut probleme financiare la nivel seniori și au fost taxați și amenințați cu excluderea din campionat după ce nu au achitat două baremuri ale cavalerilor fluierului.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Vestiar nou!

Clădirea care adăpostește vestairele echipei AS Crăciunelu de Jos a fost modernizată de curând, lucrările fiind întreținute de primăria din localitate, cam singurul sprijin pe care l-au primit oficialii echipei din partea factorului administrativ din zonă. Încăperile sunt noi, dotate cu scaune, bănci și cuiere, precum și dușuri – esențiale în refacerea jucătorilor.

Gazon denivelat!

Gazonul din Crăciunelu de Jos este viu, verde, și chiar dacă nu a fost tuns în ultima perioadă, acesta ascunde câteva denivelări. Nu sunt probleme cu ochiuri lipsă de iarbă, și nici măcar denivelările nu strică total spectacolul de pe teren. Terenul este împrejmuit cu un gard destul de înalt, care poate proteja fotbaliștii.

Fără tribune

Nu au fost construite tribune la stadionul din localitate, spectatorii participând la duelurile favoritelor de pe marginea terenului, din spatele gardului. Accesul la stadion se face destul de ușor, chiar dacă trebuie traversat un pod destul de vechi, care pur și simplu se mișcă sub roți și care a fost peticit de mai multe ori, precum și o proțiune de drum de țară.

Fermele din zonă strică imaginea de ansamblu!

Aflat la marginea unei coline, stadionul din Crăciunelu este înconjurat de ferme cu animale, dar și culturi agricole, în zonă fiind mirosuri puternice de țară, însă aceste aspecte nu sunt foarte importante, chiar dacă unele persoane s-au plâns de aceste lucruri.

Fotbal mai puțin… și viitor sumbru!

Echipa AS Crăciunelu de Jos a terminat sezonul pe locul al 9-lea în Liga a 5-a, din 11 posibile, cu 16 puncte acumulate. Nici viitorul nu sună prea bine pentru echipa de pe Târnavă, oficialii formației precizând ă le este greu să găsească fondurile necesare pentru a plătii datoriile restante, precum de a achita taxele de participare în campionat.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

  1. Bun articolul, in momentul de fata gazonul a fost tuns dar din pacate situatia finaciara a ramas neschimbata avand de achitat catre AJF Alba pana vineri 29 iulie suma de aprox. 1200 lei pt a putea participa in campionat. Exista ceva speranta pt achitarea sumei dar numai pe sapt viitoare( sa nu fie prea tarziu !!!). Felicitari Absport pt ideea de a prezenta bazele sportive ale judetului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.