Stadion Parc Blaj84Continuăm seria prezentării bazelor sportive din județ, iar astăzi, staționăm la Blaj, unul dintre cele 4 muncipii ale județului Alba. Stadionul ”Parc” din mica Romă reprezintă, cu siguranță, una dintre ”bijuteriile” Albei în materie de stadioane, arena având toate condițiile necesare pentru performanță, începând de la un gazon de… aur, vestiare moderne, dușuri și grupuri sociale, saună și magazii, tribune mari și o priveliște de vis, lângă noul complex de agrement inaugurat în iunie de administrația locală. Mai mult, stadionul din Blaj va intra într-o etapă de modernizare, potrivit oficialilor blăjeni lucrările ar urma să le copieze pe cele de la Cugir, iar baza din Blaj se va ridica la standarde foarte înalte. 

Pe lângă campioana României la volei feminin, Blajul se mai mândrește în materie de sport și cu una dintre cele mai bune și frumoase arene ale județului. Stadionul ”Parc” din Blaj este cireașa de pe tort a zonei Târnavelor, ridicându-se la pretențiile de municipiu, baza sportivă fiind dotată cu toate cele necesare pentru desfășurarea în cadru optim și nivel ridicat al acțiunilor ambasadorului principal – sportul.

  • Ce GAZON!!!
Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Stadionul ”Parc” Blj s-a mândrit mai tot timpul cu un gazon foarte bun, lucru care se întâmplă și acum. Iarba de pe teren este una vie, întreținută și denivelările nu sunt cuprinse în inventarul arenei. Gazonul este tuns și udat des de administratori, iar fotbalul sau alte activități susținute pe terenul de lângă parcul Blajului se pot realiza fără probleme și cu zâmbetul pe buze. Gazonul este înconjurat de o pistă de zgură, care urmează să fie recondiționată pentru cei care iubesc alergarea, dar și pentru cei care se antrenează în acest cadru.

  • Vestiare mari, frumoase și dotate!

Clădirea care găzduiește spațiul administrativ al arenei este una imensă, la fel cum sunt și vestiarele echipelor. Încăperile dedicate echipelor sunt aerisite din punct de vedere al spațiului, sunt dotate cu bănci și dulapuri, iar dușurile sunt separate de vestiare, însă acestea sunt mari și pot găzdui mai multe persoane. Arena este dotată și cu două saune, dintre care doar una a rămas funcțională, mai multe magazii și spații pentru birouri, loc în care își are sediul Clubul Sportiv Școlar Blaj. La etaj sunt mai mutle săli de conferințe, precum și o sală de aerobic și spațiu de joacă.

  • Cadru de vis!

Stadionul ”Parc” din Blaj se află în apropiere de centrul municipiului, încadrat între clădiri impozante, Parcul ”Avram Iancu” și noul complex de agrement. Zona pare desprinsă dintr-o poveste cu final fericit, cadrul este unul de vis, iar baza sportivă se pliază extrem de bine peisajului.

  • Tribună mare – parcare imensă!

Pe lângă faptul că baza sportivă din Blaj are toate condițiile pentru defășurarea ctivităților sportive, arena satisface și nevolie spectatorilor. Tribunele sunt imense și pot găzdui mii de persoane, însă numărul va scădea duă modernizare, iar parcarea din curtea stadionului poate adăposti foarte multe autovehicule, lucru rar întâlnit la bazele sportive din județ.

  • Modernizarea arenei – noul pas al administrației locale!

Baza sportivă ”Parc” Blaj va intra în domeniul Primăriei municipiului Blaj, urmând ca administrația locală să demareze ample lucrări de modernizare la arenă. Se dorește refacerea tribunelor, care nu vor mai găzdui mai mult de 1000 de persoane, însă acesta va arăta foarte bine, după modelul celei de la Arena Cugir, refacerea pistei de atletism, precum și schimbarea gardului împrejmuitor.

  • Și fotbalul ridică ștacheta!

Blajul reprezenta în urmă cu mai muli ani un pol important al fotbalului județean. Acum, echipa prezidată de Augustin Damian a încheiat al doilea sezon consecutiv în Liga a 4-a, pe un loc 10, după o desfășurare cu emoții a campionatului, însă CIL-ul a demonstrat că are jucători buni și poate pune probleme mari echipelor cu pretenții. Se dorește formarea unui nucelu puternic la nivelul echipei condus în continuare de antrenorul Septimiu Boancăș, care să atace pozițiile fruntașe ale primului eșalon fotbalistic din Alba.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.