Stadion Razboieni26Cu toate că figurează ca bază sportivă, arena din Războieni-Cetate, localitate aparținătoare de orașul Ocna Mureș, a fost mulți ani locul în care pășteau vacile din sat, iar vestiarele au fost demolate aproape în întregime și arena s-a transformat într-o umbră a vremurilor trecute. O mână de oameni din localitate s-au adunat și s-au pus pe lucru, iar vestiarele au fost recondiționate, gazonul a fost revitalizat, iar fotbalul a reînviat după un deceniu în Războieni. Mai mult, după 3 ani fără sprijin din partea autoritățiilor locale, Războieni-Cetate va intra într-o nouă era, echipa urmând să devină satelitul CS Ocna Mureș. Cu toate astea, baza sportivă actuală nu se ridică la nivelul competiției, putând să se mândrească doar cu gazonul, unul care este foarte bun.

razboieni 1Fără sprijin, dar cu o ambiție și o voință ieșite din comun, iubitorii fotbalului din Războieni-Cetate s-au mobilizat și au reușit într-un timp foarte scurt să recondiționeze baza sportivă. Chiar dacă nu au reușit să creeze condiții pentru performanță, să doteze cu dușuri vestiarele sau utilități, cei din Războieni se mândresc cu un gazon foarte bun pentru Liga a 5-a, cu o iarbă deasă, ușor denivelat pe alocuri. În imaginea alăturată puteți urmări transformarea bazei sportive.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

 

  • Vestiare… ”la roșu”

În urmă cu 3 ani, la pornirea noului proiect fotbalistic din sat, vestiarele erau folosite de cele mai multe ori drept adăpost pentru animale, încăperea fiind practic un grajd. Gardul era rupt în mare parte, clădirea era aproape căzută, băncile de rezerve au fost rupte, iar gazonul era brăzdat. Într-un timp foarte scurt, și fără ajutor din partea Primăriei Ocna Mureș cei din Războieni au reușit să recondiționeze vestiarele, care sunt destul de încăpătoare, dar fără alte condiții pentru desfășurarea fenomenului sportiv, cu toate că baia a fost prevăzută în construcție.

  • Gazon bun!

Suprafața de joc a terenului din Războieni este probabil perla coroanei bazei sportive. Gazonul este foarte bun, ușor denivelat, cu un drenaj foarte bun și o iarbă deasă. Singurele porțiuni unde iarba lipsește se află în fața porților. Jocul se poate practica fără probleme, construcția neavând de suferit din cauza suprafeței. În urmă cu 3 ani, înainte de începerea activității fotbalistice din comună terenul era brăzdat și o porțiune era lipsită de iarbă, dar cu timpul, acesta a fost îngrijit și și-a revenit incredibil.

  • Fără tribune, dar suporteri inimoși!

Chiar dacă baza sportivă din Războieni nu dispune de tribune, oamenii vin în număr destul de mare la meciurile favoritei, iar atmosfera este una pașnică și primitoare. Accesul se face destul de ușor, stadionul aflându-se în apropierea gării din Războieni.

  • Viitorul sună bine!!!

AS Războieni-Cetate va continua în sezonul următor ca formație satelit a Clubului Sportiv Ocna Mureș. După mai multe discuții, începute cu doi ani în urmă, echipa din Războieni va constitui scheletul de bază al Sodei Ocna Mureș, urmând ca baza sportivă să fie modernizată și dotată cu toate utilitățile, iar jocul de fotbal va deveni o reală plăcere pentru cei implicați în fenomen.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.