Stadion Unirea21Comuna Unirea din județul Alba este reprezentată în fotbalul din județ de două echipe – Viitorul și Inter, iar baza sportivă din localitate este una destul de bună, cu condiții normale pentru sportul rege al județului. Viitorul Unirea a fost una dintre cele mai bune echipe din Liga a 4-a, timp de aproape un deceniu, însă s-a retras pentru a-i face loc Sodei Ocna Mureș în urmă cu mai multe sezoane. Stadion din curbă, amplasat aproape de intrarea în comună dintre Alba Iulia a fost modernizat în urmă cu mai mult timp, iar vestiarele arată destul de bine și gazonul se prezintă în condiții optime, chiar dacă suportă crampoane în fiecare duminică.

Ne oprim la Unirea în demersul Absport de a prezenta baze sportive din județ. Viitorul Unirea și Inter Unirea împart stadionul din localitate, a doua formație aflânu-se abia la un sezon experiență, pe când Viitorul a scris istorie în Liga a 4-a, fiind una dintre cele mai bune formații din eșalonul superior în urmă cu mai mult timp. La acest parcurs a contribuit și baza sportivă, care este una mai mult decât decentă și satisface condițiile eșalonului.

  • Vestiare mari!
Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Clădirea care adăpostește vestiarele bazei sportive din Unirea este una destul de mare. Vestiarul gazdelor este unul foarte mare, cu bănci, cuiere și masă, pe când camera oaspeților este ușor mai mică, dar dotată asemănător. Cel mai important, dușurile au fost instalate în urmă cu mult timp, iar acestea sunt funcționale. Tavanul clădirii este ușor deteriorat, cel mai probabil din cauza prostei izolații, însă administrația locală a precizat că se va ocupa de aceste probleme, care nu sunt considerate mari.

  • Gazon bun!

Gazonul din Unirea este destul de bun, iarba și-a revenit foarte mult în ultima perioadă după mai multe încercări de însămânțare, însă denivelările sunt prezente pe teren, în unele porțiuni în număr destul de mare. Cu toate astea jocul se poate desfășura bine.

  • O tribună deasupra vestiarelor!

Arena din Unirea nu are prevăzute tribune, însă spectatorii  urmăresc duelurile favoritelor din jurul arenei, sau din spatele porții dinspre Aiud, unde se află un dig care oferă o vizibilitate extrem de bună. VIP-urile pot alege podul clădirii vestiarelor, unde a fost amenajată o mini-tribună, care nu poate găzdui foarte multe persoane.

  • Se așteaptă fuziunea între Viitorul și Inter!

Administrația locală din Unirea sprijină dezvoltarea sportului local, însă își propune să se bazeze pe o singură formație, formată doar din jucători localnici, fără obiectiv îndrăzneț pentru viitor. Încă nu este bătut în cuie noul proiect, dar este așteptată o cale de mijloc, tocmai în ideea ca toată forța finanicară să fie concentrată pe o singură structură sportivă.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.