Stadion Farau40Ajungem cu prezentarea bazelor sportive la Fărău, localitate aflată la 15 kilometri distanță față de orașul Ocna Mureș. Pe stadionul comunei evoluează formația din Liga a 5-a Progresul Fărău. Arena se află în imediata apropiere de intrarea în localitate dinspre Ocna, iar stadionul este unul modest, fără prea multe condiții pentru jucători. Se dorește demararea unui proiect pe fonduri europene pentru construcția unei noi baze sportive, însă acest proiect edilitar se va realiza în timp, iar Progresul Fărău își va continua activitatea în același cadru în următoarele sezoane.

Progresul Fărău este una din echipele de tradiție ale Ligii a 5-a, formație la care a evoluat însuși ”Motanul” Ovidiu Maier. Baza sportivă este una modestă, cu vestiare vechi și lipsite de prea multe condiții, iar gazonul are o iarbă destul de bună, însă este ”știrb” pe alocuri și plin de denivelări.

  • Vestiare vechi!
Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Încăperea destinată echipelor care ajung la Fărău este una mică, veche, și foarte strâmtă. Sunt câteva bănci și cuiere, însă lipsesc dușurile și chiar geamurile, iar temperaturile extreme reprezintă un disconfort pentru fotbaliști.

  • Gazon denivelat, cu iarbă bună!

Iarba de pe stadionul Progresului Fărău este una bună și deasă, cu excepția unor porțiuni aflate la careul înspre șoseaua principală, unde pământul a rămas gol. Denivelările apar aproape la tot pasul, dar nu sunt foarte mari și jocul se poate desfășura fără probleme, asta în condițiile în care lucrările la gazon nu sunt dese, în afară de cele obișnuite – tuns și irigat (uneori). Terenul este destul de mare și echipele obișnuite să construiască o fac fără probleme.

  • Tribună mare și parcare încăpătoare!

Platoul de lângă arenă este unul destul de mare, iar spațiul a devenit o parcare pentru spectatori și echipe, dar și zona în care sunt amplasate tarabele cu mici și bere de la meciurile Fărăului. De asemenea, arena din Fărău are construită o tribună destul de mare, din lemn, care se umple aproape la fiecare meci. Terenul este împrejmuit cu un gard metalic, însă nu au existat probleme cu fani recalcitranți.

  • Baza sportivă nouă – proiect edilitar!

După mai mutle proiecte demarate cu succes în trecut la Fărău, acum, într-o nouă eră, comuna se pregătește să amenajeze o noua bază sportivă, pe locul ocupat de actuala. Se dorește contractarea de fonduri europene pentru acest proiect, însă lucrurile nu sunt ăuse încă pe hârtie, iar Progresul Fărău este nevoită să se mulțumească cu ceea ce are în prezent!

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.