Complex Sportiv Arini63Una dintre bazele sportive aproape perfecte ale județului Alba este amplasată în Parcul Arini din Sebeș. De ce spunem aproape perfectă? Deoarece singurul lucru, dar cel mai important în desfășurarea fenomenului fotbalistic este de proastă calitate. Ne referim la gazon, suprafața de joc fiind un adversar inclusiv pentru Șurianu Sebeș și pentru Juniorii Republicani A și B ai Liceului cu Program Sportiv Sebeș. În rest, Complexul Arini are toate dotările necesare, clădiri și spații administrative renovate, plus un internat care poate găzdui minim o echipă de fotbal.

Stadion mare, un teren mai mic pentru antrenamente, două terenuri de tenis, o tribună încăpătoare, o pistă de atletism, parcări mari și o priveliște absolut suberbă cu un cadru natural în jurul stadionului. Aceasta este privirea de ansamblu aruncată asupra Complexului Sportiv Arini, unde evoluează viceliderul ultimei ediții din Liga a 4-a, Șurianu Sebeș, precum și juniorii LPS Sebeș.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Gazonul stârpește perfecțiunea arenei!

Dacă pregătirea partidelor se face în condiții foarte bune, jocul propriu-zis are de suferit din cauza gazonului, care crește doar cum bate vântul, unele porțiuni fiind pline de smocuri de iarbă, care pun în pericol atât spectacolul de pe teren cât și integritatea jucătorilor, iar altele sunt lipsite de gazon, care îți trimit gândurile la Arena Națională Lia Manoliu de pe vremea lui Dorinel Munteanu și Bogdan Lobonț, în duelul cu Danemarca. Trecerea bazei sportive din patrimoniul Primăriei Sebeș în cel al Liceului cu Program Sportiv a creat o ușoară nebuloasă în Arini. Nimeni nu știe când se udă terenul, când se tunde sau când trebuie să fie efectuate restul lucrărilor de întreținere, acestea fiind executate după un ordin primit în prealabil. Cea mai afectată partă a terenului este la centru, locul cel mai aglomerat într-un duel de fotbal, iar multe echipe s-au plâns de starea gazonului, inclusiv gazdele de la Șurianu Sebeș.

Posibil investitor în infrastructură?!

O persoană prezentă la stadion în momentul în care ne-am deplasat pentru efectuarea galeriei foto în vederea promovării bazei sportive ne-a declarat că se vorbește prin municipiu, că ar veni un investitor la echipa din Sebeș și care ar fi promis că va moderniza arena și va schimba gazonul. Momentat aceste declarații provin din vox-populi, venite prin telefonul fără fir, nefiind nici o propunere concretă pentru preluarea bazei sportive de către vreun posibil investitor.

Zona administrativă (vestiare, grupuri sociale, internat) – de 5*

Dacă nu esti implicat în meciurile de pe terenul Arinilor din Sebeș și vii la stadion numai în calitate de spectator – ai ajuns unde trebuie. Două tribune destul de mari te aștepptă, o priveliște de vis cu arborii care păzesc baza sportivă, și un mediu curat în care chiar poți să te relaxezi. Vestiarele nu sunt foarte mari, dar sunt încăpătoare, nu sunt foarte dotate, dar sunt curate, iar dușurile ajung pentru refacerea unei echipe în două ture. De asemenea, au fost amenajate două toalete, atât pentru bărbați cât și pentru femei, un mare plus la un astfel de complex. Totodată, complexul are în dotare mai multe încăperi, săli de ședințe, pentru vizionare, magazii, săli de curs și chiar dormitoare, care încă nu au ajuns să fie folosite.

Siguranță maximă!

Nivelul de siguranță este unul ridicat în complxul din Arini. Atât baza sportivă, cât și terenul sunt împrejmuite, iar fotbaliștii, oficialii și arbitri traversează un culoar îngrădit, fiind feriți de eventuale pericole – alte aspecte la care excelează baza din Arini.

Pistă pentru atletism și terenuri de tenis!

Două terenuri de tenis au fost amenajate în interiorul complexului, iar în jurul terenului de fotbal este o pistă de atletism, adesea populată, atât de sportivi, cât și de iubitori ai sportului și amatori care iubesc mișcarea. Aceste lucruri definesc întru totul conceptul de bază sportivă, iar Sebeșul se poate mândri cu un complex modern, amplasat în inima parcului din municipiu.

Parcare imensă!

Curtea interioară a Complexului Arini găzduiește o parcare mare, în care încap foarte multe autoturisme, iar în cazul suprasolicitării, în vecinătatea bazei sportive mai este amplasat un rând de parcări, un sector la care inclusiv echipele mari suferă, însă la care Sebeșul a găsit rezolvare.

Fotbal – sub pretențiile unui municipiu puternic din punct de vedere financiar!

Este bine cunoscut faptul că Sebeșul are o piață a locurilor de muncă bogată, cu mai mulți agenți economici foarte puternici, care susțin bugetul local și pe cel național. La o asemenea etichetă, Sebeșul ar putea avea cel puțin o formație de Liga a 3-a, însă nu s-a ajuns la un acord cu marii investitori din zonă, nici în cel de-al 12-lea ceas. Șurianu Sebeș a ridicat puțin ștacheta în ultimii doi an de când a apărut în fotbal, iar echipa prezidată de profesorul Daniel Popa își propune atacarea promovării în următorul sezon.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.