Stadion Aiudelul61Odată cu trecerea bazei sportive Metalul Aiud în domeniul privat, municipalitatea din Aiud a fost obligată să modernizeze o altă bază sportivă, care să deservească echipelor din localitate. Astfel, Stadionul ”Aiudelul” a fost pus la punct, iar astăzi, arată foarte bine, în principal gazonul, care s-a transformat și a aruncat în cutia uitării vremurile anilor trecuți, când iarba nu era atât de deasă pe suprafața de joc. ”Aiudelul” are în dotare toate condițiile necesare pentru pregătirea și defășurarea meciurilor echipelor de fotbal din Aiud, devenind astfel una dintre cele mai bune baze sportive din județ.

Amplasat la ieșire din municipiu, Stadionul ”Aiudelul” era și este în continuare casa Olimpiei Aiud, chiar dacă baza sportivă a fost folosită în urmă cu două sezoane și de Metalul Aiud. Arena este în patrimoniul local, fapt pentru care s-au efectuat lucrările de modernizare în urmă cu mai mulți ani, iar acum stadionul arată foarte bine!

  • Ce gazon!
Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În urmă cu doi ani, iarba stadionului din Aiud arăta foarte rău și refuza parcă să crească. Terenul era plin de pietre și gazonul punea probleme desfășurării jocului, însă după o acțiune amplă de irigare și întreținere, gazonul de pe ”Aiudelul” s-a transformat, iar astăzi, este… cum se spune în termeni fotbalistici… ”masă de biliard”. Nu mai există locuri fără iarbă, iar terenul este nivelat și gata de un nou sezon.

  • Vestiare simple, dar moderne!

Baza sportivă ”Aiudelul” găzduiește o clădire pentru vestiare și alte camere administrative modernă, bine întreținută și curată. Vestiarele echipelor sunt mari, dotate cu bănci și cuiere, dar și dușuri și toalete, încăperi mari și largi din punct de vedere al spațiului.

  • Tribună mare!

Fanii sunt elementul principal într-o activitate sportivă, iar acest lucru a fost înțeles de Primăria Aiud, care a construit la stadionul ”Aiudelul” o tribună mare, pe un cadru metalic îmbrăcat în lemn. Locul suporterilor este înalt, destul de aproape de gazon, însă rândurile din față pot avea probleme în vizionarea jocurilor din cauza băncilor de rezerve. Tribuna arată destul de bine, chiar dacă sunt sectoare unde lemnul începe să putrezească. Suporterii au parte și de grupuri sociale lângă tribună, fapt rar întâlnit la stadioanele din Alba.

  • Fotbalul, încotro?!

Într-o zonă a județului Alba, care respiră fotbal, sportul rege se zbate în anonimat, cu o singură reprezentantă în Liga a 4-a – Olimpia Aiud, club care și-a deschis porțile structurilor juvenile, și care încearcă să țină ștacheta ridicată. Acum, s-a născut o nouă formație – Metalul Aiud, care pornește la drum din Liga a 5-a și dorește să renască fotbalul din localitate și legenda adormită a clubului aiudean care a scris pagini întregi ale istoriei sportului rege din Alba. Cu toate astea se găsește cu greu sprijin în special în domeniul financiar, iar performanța stagnează la nivelul municipiului.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.