Stadion Pianu de Jos82Comuna Pianu se mândrește cu cel mai mare teren de golf din România și unul dintre cele mai bune din Europa. Tot la Pianu a activat și formația ASC Pianu 2013, una dintre forțele Ligii a 4-a în ultimele două sezoane. Terenul de fotbal din comună nu s-a ridicat la pretențiile echipei, precum nici la condițiile nivelului fotbalistic din județ, fiind una dintre cele mai ”șterse” baze sportive din elita fotbalului din Alba. Gazonul arată foarte rău, tribunele nu există, însă sunt unele voci care anunță că arena va fi modernizată de primărie.

ASC Pianu 2013 avea două echipe, una în Liga a 4-a și una în Liga a 5-a. Acum, echipa din Liga a 4-a și-a mutat activitatea la Șugag, și-a schimbat denumirea în FC Transalpina 2014 Șugag, iar o parte din fotbaliștii care evoluau în Liga a 5-a au înființat o nouă structură – AFC Pianu 2016.

  • Gazon execrabil!
Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Suprafața de joc a terenului din Pianu de Jos este cea care stârpește imaginea arenei. Gazonul arată foarte rău, fără iarbă, la centru este pur și simplu pământ, este deniveat pe cea mai mare parte și destul de îngust. Colac peste pupăză – terenul s-a surpat în urma ploilor torențiale, iar o bună bucată din tușa îndreptată către șoseaua principala a fost ”mușcată” de vale.

  • Modernizare aiurea!

În urmă cu ceva timp, Primăria Pianu a modernizat baza sportivă, a dotat-o cu vestiare și dușuri, însă lucrările nu s-au ridicat la așteptări având în vedere că a fost folosită o sumă consistentă pentru aceste operațiuni. Vestiarele sunt din lemn, înghesuite, însă au marele atu că sunt dotate cu dușuri, dar fără grupuri sociale. În vestiare mai sunt bănci și cuiere, iar ansamblul are prevăzută și o magazie foarte mare.

  • Fără tribune, dar nocturnă!

Dacă accesul la stadion se face destul de ușor, suporterii nu au foarte multe avantaje, beneficii când ajung la un duel al echipei favorite. Nu există tribune, iar aceștia se poziționează în jurul gardului protector. Cu toate astea, a fost montată o instalație de nocturnă destul de puternică, care permite efectuarea antrenamentelor pe timp de noapte, inclusiv disputarea meciurilor amicale, lucru agreat de ASC Pianu 2013 în sezonul trecut. Mai exsită un dezavantaj, care însă, este întâlnit la mai multe arene din județ – gardul protector foarte mic, care nu oprește mingile, un lucru enervant pentru echipele aflate pe arenă.

  • Promisiuni!

Fostul și actualul primar al comunei Pianu, Marin Petruse a anunțat lunile trecute că baza sportivă din Pianu de Jos se va bucura de o modernizare de 70.000 de euro, lucrări care vor conține construcția unei noi clădiri pentru vestiare, o tribună încăpătoare, refacerea gazonului și îmbunătățirea instalației de nocturnă. Rămâne de văzut dacă acest proiect va prinde contur având în vedere că Pianu a pierdut formația locală de liga IV-a, ASC Pianu 2013, în locul acesteia, pe teren urmând să evolueze AFC Pianu 2016, grupare ce va reprezenta comuna in liga a V-a.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.