Stadion Abrud42În încercarea de a vă face cunoscute toate bazele sportive din județ, poposim astăzi la Abrud. Orașul din Apuseni are o istorie bogată în fotbal, de pe vremea echipei Cuprul Aburd, o reprezentantă a județului Alba în fotbalul profesionist în vremea nailor 90. Acum, Abrudul suferă, după o lungă perioadă de timp în Liga a 4-a a retrogradat, iar fotbalul din Apuseni se află sub cod roșu de dispariție. Stadionul din Abrud a fost uitat în ultimul timp de autorități, iar fața acestuia este una îmbătrânită!

După mai mulți ani în care a fost o forță în Liga a 4-a, Cuprirom Abrud a retrogradat în ultimul eșalon fotbalistic din Alba. Jucătorii nu mai veneau la antrenamente în ultima perioadă, iar Costică Moldovan s-a văzut nevoit să antreneze… doar în timpul jocurilor.

  • Vestiare modeste!
Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Stadionul din Abrud găzduiește vestiare modeste, destul de mici, dar curate. Ceața vremurilor apuse s-a așternut pe construcția încăperii, iar fără ajutorul autoritățiilor locale nu s-a putut face nicio modernizare. Cu toate astea abrudenii își iubesc casa, fiind una dintre cele mai bune echipe pe teren propriu. Încăperea dedicată echipelor are și dușuri, iar jucătorii se pot reface după partide.

  • Gazon destul de bun!

Suprafața de joc de la Aburd se prezintă destul de bine, terenul este nivelat, apar ușoare denivelări pe alocuri, dar iarba este una bună, care permite desfășurarea în condiții optime a spectacolului de pe teren.

  • Tribună mare!

Stadionul Cuprirom Abrud pune la dispoziție o tribună destul de mare, care oferă o vizibilitate maximă la jocurile de pe teren propriu. Chiar dacă este veche, structura metalica se prezintă destul de bine și poate găzdui sute de persoane.

  • Gard mic!

Un alt lucru ce poate pune la încercare nervii echipelor angrenate în joc pe stadionul din Abrud îl reprezintă gardul, care este destul de mic, iar mingile se pot pierde cu ușurință.

  • S.O.S – fotbalul din Apuseni!

Fotbalul din zona Munților Apuseni nu se află în cea mai bună stare, chiar dacă se lucrează intens la nivel de copii și juniori în mai toate orașele, dar problema apare la seniori, aceștia fiind greu de găsit în zonă.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.