Stadion Viitorul Rahau6În vremurile în care majoritatea localităților se laudă cu câte o bază sportivă modernă, Răhăul a fost uitat de autoritățile din Sebeș în această privință, chiar dacă formația locală Viitorul Răhău a avut evoluții bune în Liga a 5-a și a ocupat poziții înalte, fiind una dintre formațiile de temut din zonă. Stadionul din Răhău se mândrește doar cu porți de fotbal, bănci de rezerve, un gard împrejmuitor și iarbă din belșug, plus niște suporteri apropiați de echipă, vestiarele, dușurile și tribunele fiind un lux și un vis pentru cei din zonă.

Faptul că stadionul din Răhău a rămas la fel ca pe vremea în care a fost inaugurat nu poate fi pus în cârca oamenilor din localitate. Răhăul este un sat prea mic pentru a-și putea dezvolta singur o arenă modernă. Sforile se trag la Sebeș, însă periferia are de multe ori de suferit din această cauză.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Vestiarele, dușurile și tribunele nu există!

Fotbalul și sportul în general au fost întotdeauna un real ambasador pentru comunitate. Pe vremuri, oamenii improvizau terenuri de sport în propriile grădini, pe imașuri, sau orice alte părți de ogoare pline de iarbă, puțin nivelate. La fel stau lucrurile și la Răhău, stadionul aflându-se pe un deal, ca într-o grădină, între vii și alte culturi agricole. Pe lângă faptul că este denivelat, stadionul se află în pantă, iar echipele au probleme în acest sens, făcându-se risipă de efort pe o parte a terenului.

Vestiarele nu există la stadion, fotbaliștii se schimbă în mașini, iar cei localinici vin gata echipați de acasă. Arbitri completează rapoartele pe capotele mașinilor, iar pauza se consumă la nivelul băncilor tehnice.

Cum nu sunt vestiare, nici dușurile nu există la Răhău, iar fotbaliștii pleacă direct către case, imediat după terminarea partidelor. Nici tribunele nu au fost încă prevăzute la stadionul din Răhău, spectatorii urmărind partidele de pe o culme.

Din dragoste pentru fotbal!

Chiar dacă nu au cele mai bune condiții, oamenii din zonă se dedică fenomenului fotbalistic. La meciurile de pe teren propriu, iubitorii fotbalului vin cu mic, cu mare la stadion și își susțin favoriții. Răhăul a avut mai tot timpul o echipă puternică, excepție fiind în sezonul recent încheiat, când ”gașca nebună” din sat s-a spart, iar echipa și spectacolul au avut de suferit.

Lucrurile nu par să se îmbunătățească pe viitor!

Având în vedere că Răhăul nu a beneficiat de o prea mare atenție în fenomenul sportiv din partea autorităților locale din Sebeș, nici viitorul nu pare să sune prea bine în ceea ce privește modernizarea arenei sportive. Proiectele edilitare din Sebeș se întind pe o gamă largă, însă stadionul din Răhău nu face parte din lista priorităților, iar sportul local din satul cu origini săsești ar putea avea de suferit!

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

2 COMENTARII

  1. Salutare! As vrea sa contrazic un pic comentariul dumneavoastra! Inca exista o gasca nebuna care joaca la rahau avand ca baza Prietenia si Placerea de a juca fotbal…departe de toata mizeria din fotbalul din judet lasand deoparte echipele din liga 3! Nu este un sentiment mai frumos de a juca un meci de fotbal cu prietenii si pe urma sa cinstesti o bere dupa meci! Ma simt mandru ca fac parte din aceasta gasca!!!! Daca ar fi sa faceti un sondaj jumate din jucatorii care joaca la nivel de liga 4 .5 joaca doar pt interes fara sa le pese de sentiment si placerea de a juca fotbal!!

  2. Se poate si la Rahau sa fie adusi 15 jucatori din alte zone care sa defileze in campionat. Dar ce folos ar avea? E un sat cu mai putin de 1000 de locuitori, o prezenta in liga a 4-a e prea mult. Eu ca suporter ma bucur cand vad jucatori din sat care joaca din placere. Pierzi sau castigi, important e sa simti bucuria fotbalului 😉

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.