Stadion Independenta Cut35Rămânem în Podișul Secașelor, iar astăzi, ajungem la Cut. Stadionul pe care formația locală Independența Cut își desfășoară partidele a fost uitat de trecerea timpului, iar arena cuteană nu surprinde cu nimic. Sunt câteva zvonuri că se va amenaja o bază sportivă modernă în localitate, după ce comuna Cut a fost reprimită în GAL (Grupul de Acțiune Locală). Practic, stadionul din Cut nu are modernizări făcute în ultima vreme, însă oamenii iubesc fenomenul sportiv și vin în număr mare la meciuri, chiar dacă nu au tribune.

Independența Cut a atras de mai multe ori privirile în Liga a 5-a, fiind una dintre formațiile de bază ale ultimului eșalon în ultimii ani. Chiar dacă nu sunt condiții pentru performanță, fotbaliștii care îmbracă tricoul echipei locale au spart de mai multe ori barierele și au pus piedici formațiilor care luptau pentru promovare.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Vestiare fără dușuri!

Chiar dacă sunt prevăzute băi în cadrul complexului ce găzduiește vestiarele din Cut, acestea sunt nefuncționale, iar jucătorii nu se pot bucura de un duș pentru refacere după meciuri. Vestiarele sunt destul de încăpătoare, prevăzute cu bănci, însă pereții sunt subțiri, iar echipele bătute la Cut, sau chiar formația locală au lăsat urme… ”adânci” în ziduri. Chiar dacă baza aparține Primăriei Cut, comuna este totuși prea mică pentru a pune în capul listei un proiect de modernizare a bazei sportive, însă nu este exclus ca noua conducere edilitară să dezvolte proiecte prin fonduri europene, după intrarea în GAL.

Gazon bun, suprafață de joc proastă!

Stadionul din Cut are un gazon bogat, neexistând probleme cu ochiuri de pământ pe suprafața de joc, însă terenul are și o latură proastă. Este denivelat! Participând la mai multe partide la Cut, echipele mai puternice au avut probleme în a pune mingea jos, gazonul din Cut fiind și un colț de rai pentru cârtițe, care au săpat mai multe mușuroaie, iar suprafața de joc a avut de suferit. De asemena, terenul nu este drept, iar mingea poate să țopăie din brazdele de iarbă sau pământ. Cu toate aceastea, suporterii sunt prezenți în număr destul de mare la teren când favorita lor joacă, comunitatea îmbrățișând fenomenul fotbalistic.

Gard împrejmuitor, dar lipsă de parcare!

Chiar dacă ne aflăm într-o zonă rurală, stadionul din Cut este împrejmuit cu gard, o necesitate în zilele noastre. Spectatorii pot pătrunde pe teren, însă cu greu, dar nu au existat astfel de cazuri la baza sportivă din Cut. O altă problemă la meciurile de acasă ale Cutului o reprezintă lipsa locurilor de parcare. Stadionul este amplasat chiar lângă drumul principal, iar coloanele de mașini ale fotbaliștilor, echipelor, oficialilor și suporterilor îngreunează circulația în zonă.

Ar fi multe lucruri de îmbunătățit la baza sportivă din Cut, însă este de apreciat efortul pe care Primăria Cut și comunitatea îl depun pentru a susține echipa de fotbal, iar așa cum am scris antrenior, nu este exclus ca autoritatea locală să scrie proiecte, care ulterior să fie finanțate din sursă europeană pentru dezvoltarea climatului sportiv din zonă.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.