Stadion Euro Spring29Am ajuns la cel de-al 6 episod al rubricii inițiate de Absport, prin care dorim să vă prezentăm toate bazele sportive din județul Alba, care găzduiesc dueluri de fotbal. Rămânem în Podișul Secașelor, iar astăzi, ajungem la Șpring. Baza Sportivă Euro Șpring sau ”Teodor Cotârlea” se prezintă în condiții destul de bune, chiar dacă arena Șpringului este amplasată într-un loc mlăștinos, terenul având de multe ori de suferit din cauza ploii și a inundațiilor. Cu toate că nu este cea mai luxoasă bază sportivă din zonă, Arena ”Euro” are aproape toate condițiile și se încadrează în partea complexurilor sportive dezvoltate din județ. 

Oamenii din Șpring, în special iubitorii fotbalului își respectă baza sportivă, o întrețin și petrec mult timp în acea zonă chiar dacă este pauză competițională. În scurt timp vor începe noi modernizări la stadionul din Șpring, iar oamenii se vor bucura de un alt gard împrejmuitor, plase de protecție (în spatele porții) mai mari și mai rezistente, precum și o stilizare a tribunelor.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Gazon bun – ”știrb” pe alocuri!

Terenul din Șpring se bucură de un gazon destul de bun, chiar dacă fenomenele naturale au pus de multe ori la încercare suprafața de joc, fiind inundată în repetate rânduri, însă care a rezistat eroic. Sunt mici probleme, cu porțiuni înguste, în unele zone ale terenului unde iarba a refuzat să mai crească, iar dacă terenul este ud, aceste locuri pun probleme echipelor. Se dorește acoperirea acestor ”ochiuri” cu pământ fertil și o nouă însămânțare, iar problemele par să fie rezolvate în cel mai scut timp, după vorbele oficialilor echipei din Șpring. Una peste alta, gazonul din Șpring permite construcția fazelor în fenomenul sportiv, acesta fiind întreținut bine de oamenii din zonă.

Vestiare mici, dar dotate!

Chiar dacă zona vestiarelor este una destul de mică, echipele pot să își pregătească în liniște partidele. Atât vestiarele gazdelor, cât și cele ale oaspeților și ale arbitrilor sunt dotate cu bănci, scaune și cuiere, și cel mai important lucru – toate au dușuri (funționale!), element esențial în refacerea jucătorilor după partide.

Tribune vechi, dar încăpătoare și adesea populate!

La Stadionul Euro Șpring sunt prevăzute două tribune, destul de mari și încăpătoare. Chiar dacă aspectul fizic ale acestora nu excelează, oamenii vin în număr mare la stadion pentru a-și susține favoriții, șprinjenii fiind recunoscuți la nivel județean pentru atmosfera pe care o produc la fiecare meci. În această vară se dorește recondiționarea tribunelor după modelul celei de la Ocna Mureș, iar o nouă față a spațiului dedicat suporterilor ar asigura o mai bună imagine și bazei sportive din comună.

Spațiu dedicat echipei!

Stadionul din Șpring are prevăzută o filigorie, loc în care fotbaliștii echipei locale rămân după partide la… repriza a 3-a. Trei grătare au fost construite lângă vestiare, tocmai în ideea ca echipa și cei apropiați formației să petreacă cât mai mult timp la baza sportivă, o adevărată ”Mecca” pentru localnici.

Nivel de securitate ridicat!

Baza sportivă din Șpring este împrejmuită cu un gard din sârmă, greu de trecut, motiv pentru care terenul are un grad de securitate înalt, care apără integritatea celor implicați în duelul sportului rege.

Bilă neagră – amplasamentul bazei sportive!

Terenul de fotbal pe care Euro Șpring își dispută meciurile de acasă este amplasat într-o zonă mlăștinoasă, iar când vremea de afară este potrivnică și plouă destul de mult, suprafața de joc este înghițită de apă, fenomen care lasă urme în acea zonă, atât pe teren, cât și pe platforma de lângă stadion, loc prin care suporterii ajung la tribune. În această idee se dorește amenajarea bazei sportive din Drașov, care pe viitor ar putea găzdui partidele echipei din Șpring, și care din sezonul viitor va fi casa juniorilor.

Euro Șpring – la cea mai bună clasare din istorie în sezonul precedent!

Euro Șpring a obținut în sezonul trecut cea mai bună clasare din istoria ehipei – locul al 4-lea în Liga a 4-a, la 11 puncte în spatele campioanei Mureșul Vințu de Jos. Florin Berța, antrenorul Șpringului a avut sub comanda sa o echipă destul de puternică, însă, care a clacat în momente cheie, Șpringul fiind văzută la un moment dat cu reale șanse de a câștiga întrecerea internă.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.