Stadion Daia51Daia Română, singura localitate din județul Alba cu două echipe în Liga a 4-a, este un alt exemplu de bune practici în ceea ce privește dezvoltarea sportului județean și a infrastructurii necesare. Visarion Hăprian, primarul comunei Daia Română a înțeles că oamenii pe care îi reprezintă au nevoie și de sport pentru bunăstarea comunității, iar în acest sens a demarat mai multe proiecte, printre care și construirea unei noi baze sportive, moderne și dotate cu toate condițiile necesare creșterii fenomenului sportiv. Astfel, Daia Română se mândrește cu unul ditnre cele mai bune stadione din județ, precum și două echipe orgolioase și dornice de performanțe.

Stadionul amplasat în Lunca Gâștelor era casă a 4 echipe, două de seniori și două de juniori, însă din sezonul viitor situația se va schimba, tocmai în ideea de a proteja gazonul. Copiii și juniori celor două echipe din Daia își vor disputa meciurile din cadrul competițiilor organizate de AJF Alba pe vechiul teren de fotbal din comună, iar de arena modernă se vor bucura doar seniorii celor două formații.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Gazon bun – porțiuni distruse!

Gazonul din Lunca Gâștelor a suportat foarte multe crampoane în sezonul trecut, fiind organizate minim două meciuri pe săptămână, suprafața de joc ajungând să nu mai reziste și iarba să nu mai crească în zona celor două careuri. Dar acum situația se va schimba, Primăria Daia Română a trecut deja la lucrările de refacere a gazonului, acesta a fost tuns și în următoarea perioadă va fi udat din abundență. Hidratarea gazonului din Daia se va face prin sistemul propriu incorporat de irigație, o practică modernă a zilelor noastre, concepută și în comună, tocmai de primarul Visarion Hăprian. De asemenea, suprafața de joc este bine nivelată, fiind câteva porțiuni mici, care pot ”contribui” la stricarea spectacolului fotbalistic.

Vestiare de lux cu dotări standard!

Cmplexul care găzduiește vestiarele stadionului din Daia Română este unul nou, fiind inaugurat în urmă cu puțin timp. Vestiarele au costat 53.000 de euro, bani atrași de Primăria Daia prin GAL (Grupul de Acțiune Locală), dezvoltându-se astfel spațiul destinat pregătirii partidelor. Vestiarele echipelor și ale arbitrilor sunt mari, încăpătoare și dotate cu grupuri sociale și dușuri, mai fiind prevăzute dulapuri și bănci.

Bază sportivă construită pe groapa de gunoi!

Visarion Hăprian a înțeles necesitățile comunei și a demarat încă din primul său mandat de edil dezovltarea unei noi baze sportive. Aceasta s-a construit într-un spațiu care nu făcea cinste localității, plin de deșeuri și cotețe pentru animale, însă odată construit ansamblul sportiv, fața și imaginea comunei a avut de câștigat, iar acum dăienii se mândresc cu una dintre cele mai moderne baze sportive din județul Alba.

Sistem de supraveghere video!

Pentru că administrația locală își dorește ca baza sportivă să fie supravegheată zi și noapte, au fost montate mai multe camere video care asigură siguranța la stadion, iar pericolele sunt îndepărtate. Cu toate astea, stadionul este împrejmuit cu un gard nu prea înalt, iar intrarea în incinta terenului se poate face cu ușurință. Nu au existat probleme din acest punct de vedere la meciurile de fotbal, nici măcar la duelul comunei Daia dintre Dalia Sport și Viitorul Spicul Daia Română.

Grupuri sociale pentru spectatori, însă fără tribune!

Chiar dacă nu au fost construite tribune în jurul arenei din Daia Română, administrația locală a precizat că se va demara și acest proiect, urmând ca arena să se alinieze la toate cerințele populației. Pentru că au înțeles satisfacerea fenomenului sportiv, la care contribuie din plin și spectatorii, Primăria Daia Română a amenajata mai multe toalete, dotate cu scurgere și canalizare moderne, tocmai în ideea de a îndepărta mirsoul neplăcut din zona grupurilor sociale și pentru a oferi cât mai multe condiții iubitorilor fenomenului sportiv, care sunt duminică de duminică la stadionul din Lunca Gâștelor.

Două echipe – ambele ale comunei!

După înființarea echipei Viitorul Spicul Daia Română au apărut mici contre verbale și atacuri între cele două parți, care contribuie la dezvoltarea sportului rege în comună, însă primăria a înțeles ambele tabere, iar în acest sens a hotărât ca fiecare echipă să fie sprijinită din bugetul local cu aceași sumă de bani, iar lucrurile par să fi intrat pe făgașul normal în localitatea de lângă Sebeș.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.