Stadion Muresul Oarda493 stadioane sunt prevăzute pe raza municipiului Alba Iulia. Astăzi, vom prezenta arena Mureșul Oarda, complex sportiv care nu găzduiește nicio formație angrenată în competițiile organizate de AJF Alba, însă este una din arenele cele mai căutate în perioadele de pregătire, oferind facilități în organizarea partidelor, însă suprafața de joc este una destul de proastă, plină de denivelări și cu bucăți mari lipsă din gazon. 

Primăria Alba Iulia este proprietarul de drept al stadionului de la Oarda. Sunt angajaate două persoane care asigură întreținerea bazei sportive, începând de la gazon și până la curățenia din vestiare și restul încăperilor.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Vestiare noi, dotate și spațioase!

Complexul de la Oarda este unul nou. Vestiarele au fost modernizate și dotate cu toate facilitățile. Jucătorii se așează pe bănci, fiind prevăzute mai multe cuiere pentru echipamente. Din vestiare se pătrunde la dușuri, încăperea fiind dotată inclusiv cu o chiuvetă pentru spălatul crampoanelor. Dușurile sunt curate, bine întreținute și spațioase, mai fiind prevăzute și două grupuri sociale. În total sunt două vestiare mari, unul mai mic, precum și o încăpere dedicată arbitrilor, dar și o magazie. Fiecare cameră pentru echipe are dușuri propri și toalete.

Gazon bunicel, dar rar!

Chiar dacă se udă des, gazonul de la Mureșul Oarda crește mai greu, cel mai probabil din cauza volumului mare de crampoane care îl calcă indiferent de anotimp, fiind arhicunoscut faptul că baza sportivă de la Oarda este destinația preferată ale echipelor din județ la partidele amicale, disputându-se și câte 3 partide pe zi în această perioadă. Sunt unele porțiuni în care iarba a devenit un vis, în special la poarta dinspre drumul principal, unde gazonul nu mai crește, chiar dacă este udat din abundență. Au început să apară și denivelările, însă suprafața de joc rezistă destul de bine, chiar dacă jucătorii au probleme în controlarea balonului pe unele porțiuni ale terenului.

Tribună veche și fără parcare!

La stadionul din Oarda este o ”umbră” a fostei tribune, un schelet metalic, incomod pentru spectatori, însă care poate adăposti un număr mare de fani, precum în zilele bune în care Performanța Ighiu folosea baza sportivă. Un alt minus al bazei sportive este lipsa parcărilor. Mașinile sunt oprite pe marginea drumului, iar în cazul unei partide tari, circulația în zonă are de suferit.

Una peste alta, Stadionul Mureșul Oarda face parte din categoria bună a bazelor sportive din județul Alba, excelând la dotarea vestiarelor și curățenie, însă având lipsuri la gazon, tribune și inclusiv garduri împrejmuitoare, care sunt destul de mici, iar principala problemă în acest caz constă în recuperarea baloanelor degajate în afara arenei.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.