Flavius Budin (19 ani), jucător al divizionarei terțe Metalurgistul Cugir, a fost fost supus unei intervenții chirugicale după ce a suferit o accidentare la unul dintre antrenamentele echipei.

Mijlocașului originar de pe valea Sebeșului i s-a pus diagnosticul de ligament încrucișat anterior rupt și suturarea meniscurilor intern și extern și a fost operat în țară, dar intervenția chirugicală nu a reușit, iar apropiații lui Flavius au decis ca fotbalistul să suporte încă o intervenție chirugicală, pentru ca acesta să revină la forma arătată înainte de accidentare.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Intervenția a fost programată luni la o clinică din Ungaria, urmând ca timpul de recuperare post-operator să fie de opt luni.

Flavius Budin provine dintr-o familie în care fotbalul se afla în centrul tuturor discuțiilor. Tatăl său, Neluțu Budin, este câștigător alături de Voința Stremț al titlului de vicecampion județean, al finalei fazei județene a Cupei României și Supercupei AJF Alba, după cele două finale pierdute în anul 2016 și 2018, din postura de președinte și totodată finanțator al fostului club Transalpina Șugag.

Neluțu Budin este unul dintre cei mai vechi, apreciați și cunoscuți conducători de club, putem spune “un om bune la toate”. A susținut, în proporție covârșitoare, din fonduri proprii, activitatea fotbalistică a fostei echipe de Liga a IV-a Transalpina Șugag, fiind implicat, printre altele, și în amenajarea stadionului din localitate.

Putem spune că Flavius a avut de unde învăța tainele fotbalului, ducând învățăturile primite acasă mai departe.

A început fotbalul de mic, iar la 6 ani era legitimat în Spania, la CD Deportivo Azuqueca, unde a stat până la 11 ani, când a revenit în România și s-a legitimat la Rival Alba Iulia.

Datorită calităților, deprinderilor și experienței dobândite în Spania, Flavius a făcut pași importanți înainte în cariera pe care și-o dorea.

În 2014 a fost legitimat la juniorii A1 ai Universității Cluj, evoluând pentru “șepcile Roșii” pe postul de mijlocaș central, fiind totodată căpitan și decarul echipei.

În 2019 fotbalistul s -a întors în județul Alba, fiind cooptat în lotul divizionarei terțe Metalurgistul Cugir.

Clubul nostru îi doreşte însănătoşire grabnică şi îl aşteaptă la pregătire alături de colegii săi, mai puternic ca înainte de accidentare”, este mesajul de susținere transmis de către oficialii Metalurgistului Cugir.

articol scris de Sorin Giurcă

 

 

 

 

 

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.