De cele mai multe ori geografia ne influenţează destinul. Este valabil şi pentru Florin Lucian Orga, care a reuşit cu multă muncă şi pasiune să ajungă încet dar sigur acolo unde şi-a dorit. 

Pentru a-ţi îndeplini un vis este nevoie de dorinţă, perseverenţă şi încredere. Visul lui a fost să devină fotbalist şi să rămână lângă acest fenomen; şi-a dorit asta de când a pus piciorul prima dată pe mingea de fotbal şi nu s-a lăsat doborât de greutăţi sau de ceea ce au crezut alţii şi până la urmă a reuşit!

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Din iunie acest an, Florin a fost numit antrenor principal al echipei de liga a IV-a VST Volkermarkt, dar cu siguranţă visul lui este să antreneze în cel mai scurt timp în prima ligă din Austria.

Florin s-a născut la Ocna Mureş în 1977, este căsătorit cu Beata Incze, născută şi ea în Ocna Mureş, locuiesc în Klagenfurt si au împreună o fată şi un băiat.

A început fotbalul la Soda sub îndrumarea regretatului Gicu Domşa. În 1991 juca în grupa de vârstă mai mare cu 2 ani. Printre colegi se numărau Mircea Stanciu şi Ovidiu Marian. În vara anului 1991 a participat în Italia la un turneu internaţional de juniori, turneu câştigat de echipa oraşului Ocna Mureş.

Din toamna anului 1991 a început liceul la Hunedoara, transferându-se şi jucând pentru echipa locală Corvinul până în anul 1995, în lotul de juniori republicani. Din acest lot au facut parte, printre alţii, Bogdan Lobonţ şi Mihai Dăscălescu. Corvinul nu a fost de acord cu transferul la Unirea Alba Iulia şi aşa se face că în anul 1995 Florin a ajuns la CFR Cluj, unde a jucat 6 ani în Liga a II-a si Liga a III-a. La Cluj a fost coleg cu Alin Minteuan şi Cristi Coroian.

În 2001 a decis să plece în Austria, la Klagenfurt, jucând la echipa WSG Wietersdorf până in 2005 (A mai jucat, atenţie!, şi anul trecut în acea echipă!!!)

Parcursul său ulterior a fost următorul:

2005-2007 FC Kärnten (profesionist)
2011-2013 Maria Saal (Liga a IV-a) antrenor-jucător

În paralel cu cariera de jucător, Florin a început să se pregatească şi în cea de antrenor. A preluat ca antrenor grupa de juniori de 12 ani a clubului din Klagenfurt în 2005, iar in perioada 2014-2016 a activat la Academia WAC Wolfsberg. 

A obţinut Licenţa B UEFA în 2012 la Bucureşti, iar între anii 2015-2016 a obţinut Licenţa A UEFA în Austria, având dreptul să antreneze echipe de Liga a II-a ca principal sau de primă ligă ca secund.

Noi îi dorim mult succes în acest demers şi sperăm să-şi realizeze visul cât mai devreme!

Suntem mândri de tine, Florine!

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.