neag 1Originar din Pianu de Jos, Ionuț Neag s-a despărțit de gruparea promovată în Liga 1, Gaz Metan Mediaș, acesta fiind liber de contract. Fundașul din județul Alba a precizat pentru Absport.ro că venirea lui Cristian Pustai l-a tras pe linie moartă, însă Ionuț nu dezarmează și așteaptă oferte. Acesta a precizat că și-ar dori să rămână la un nivel superior, însă nu refuza din start ideea de a evolua pentru echipele din județul Alba în Liga a 3-a.

Năcut pe 18 februarie 1994 în Pianu de Jos, Ionuț Neag a început fotbalul la Liceul cu Program Sportiv din Sebeș apoi făcând pasul la titrata școală de fotbal Ardealul Cluj. Acesta a fost și pe la Unirea Alba Iulia, însă a ajuns să fie consacrat la Universitatea Cluj și Petrolul Ploiești.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Ionuț Neag s-a transferat la Gaz Metan Mediaș odată cu venirea lui Leo Grozavu la clubul din Sibiu, însă nu a prea fost folosit, iar numirea lui Cristian Puștai în funcția de antrenor a echipei din Mediaș a însemnat pentru Neag încheierea erei în tricoul lupilor.

Faptul că a avut itigii cu Universitatea Cluj, iar președintele ehipei clujene, Ioan Mărginean ”Limoniu” a ajuns la Mediaș ar putea conta în faptul că Ionuț Neag a fost trecupt pe linie moartă, însă fotbalitsul din Alba a evitat să comenteze acest subiect.

„Am plecat de la Mediaș pentru că mi s-a finalizat contractul. Nu știu dacă a contat faptul că domnul Mărginean a ajuns acolo! Eu am mers la Mediaș pentru că am fost dorit de Leo Grozavu, însă după plecarea lui nu am mai fost luat în seamă. Sunt în situația în care îmi caut echipă, înca nu am oferte concrete, dar vorbesc cu diferiți agenți”, a declarat Ionuț Neag.

Neag: ”Nu refuz din start echipele din Alba”

Întrebat dacă s-ar vedea la una dintre formațiile județului Alba care evoluează în Liga a 3-a, Ionuț Neag a dat dovadă de caracter și modestie, acesta precizând faptul că nu respinge din start asemenea oferte, însă și-ar dori să rămână la un nivelul superior al sportului rege din România.

„În legătură cu formațiile din județul nostru… nu pot să dau un răspuns prea convingător, îmi doresc totuși să joc la un nivel mai înalt, dar nu pot să exclud această variantă”, a mai precizat Ionuț.

Fundașul originar din Pianu de Jos a vorbit și despre situația fostelor sale echipe, Unirea Alba Iulia, U Cluj și Petrolul Ploiești, echipe care nu mai există sau sunt pe cale să dispară de tot din fotbalul mare.

„Cred că este lucrul cel mai dureros, din păcate asta e imaginea fotbalului românesc! Acest lucru s-a reflectat și la echipa națională. Ce sentimente te pot încerca atunci când vezi că echipele pe care le iubești se sting cu zile ori s-au stins deja…?”, a conchis Ionuț Neag, cu o urmă de regret în gândurile sale.

Ionuț Neag este unul dintre cei mai apreciați tineri fundași din fotbalul românesc, acesta fiind cotat de site-ul de specialitate transfermarkt.com la 200.000 de euro. În prezent, după despărțirea de Gaz Metan Mediaș, Neag este liber de contract.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

  1. Ionut,ca sfat si daca lucrurile merg bine,Doamne ajuta, e sa ramai in circuit,gen liga 1 sau liga 2-a. Cred cu tarie ca se va gasi un loc pt un om muncitor si de caracter. Mult succes!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.