Millenium Giarmata, adversara de vineri a Metalurgistului Cugir, în plin festival “Toamna Cugireană”, este cea mai longevivă echipă din partea de vest a țării în Liga a III-a.

Giarmata este o localitate situată la nord-este de municipiul Timișoara. Localitatea, care are în componență după ultimul recesâmânt 6.456 de locuitori, este situată în apropierea Aeroportului Internațional “Traian Vuia” Timișoara.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Clubul a luat ființă în anul 2006, culoriile oficiale ale clubului fiind alb–albastre.

Stadionul pe care “alb-albaștrii” își dispută meciurile de acasă se numește “Nicu Moraru”, având  o capacitate totală de 500 de locuri. Nicu Moraru, fost fotbalist al grupării timișene și după retragrea din activitate îngrijitor al stadionului din comună, a decedat acum 25 de ani pe terenul pe care îl îngrijea.

Echipa este fiinanțată de către Consiliul Local Giarmata și sponsori din localitate.

Millenium Giarmata este cea mai longevivă echipă echipă din partea vestică a țării în Liga a III-a, evoluând la acest nivel de mai bine de zece ani, cu clasări pe pozițiile inferioare ale ierarhiei seriei vestice.

Conducerea tehnică a formației bănețene este asigurată de Răzvan Leucă, cel care a înlocuit în anul 2015 cuplul de antrenori Călin Cojocaru – Ilie Stoican, care au ales să antreneze pe Național Sebiș.

De altfel, Leucă, de meserie… mijlocaș la închidere, e o constantă a trupei din Giarmata, la care evoluează neîntrerupt din 2007, după ce a mai jucat la Poli, ACU Arad și în Germania, la SV Bingen.

În pauza competițională, “alb–albaștrii” s-au despărțit de numai puțin de șase jucători, care au ales să joace la cluburi de Liga a II-a sau Liga a III-a. În lipsa achiziților sonore, tehnicianul “milenarilor” își va pune baza în nucleul de tineri jucători, în marea lor majoritate juniori proveniți de la ACS Poli Timișoara.

Înaintea deplasării de la Cugir, fotbaliștii oaspeți au susținut, marți, o partidă de verificare, în compania formației Centrului Național de Pregătire Timișoara, confruntare pe care “alb–albaștrii” au pierdut-o cu scorul de 5 –1.

Metalurgistul Cugir și Millenium Giarmata au fost colege în aceeași serie în sezonul 2015-2016 al Ligii a III-a. “Roș-albaștrii” au obţinut patru puncte din confruntările cu bănățenii. A fost mai întâi 2–2 , cu goluri marcate de Necșulescu (23) și Piko (43), în turul campionatului, la Cugir, rezultatul fiind o semi-surpriză la aceea vreme. În returul de la Giarmata, cugirenii, lideri în clasament, răzbunau rezultatul din tur și se impuneau cu 2-1, goluri semnate de Itu (53), I. Radu (69).

articol scris de Sorin Giurcă

 

 

 

 

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.