Adunare Generala AJF Alba120Vineri, la Restaurantul Bleumarin, a fost Adunarea Generală Extraordinară a Asociației Județene de Fotbal Alba. Pe lângă organizarea următorului sezon al fotbalului județean, stabilirea țintarului Ligii a 4-a și alte probleme ale sportului rege, AJF Alba a organiat și o petrecere pentru celebrarea celor 25 de ani de existență. Pe lângă membri afiliați și Biroul Executiv al AJF Alba, la acest eveniment au luat parte și foștii președinți ai structurii fotbalistice din județul nostru, Petru Truța și Sorin Corpodean.

Adunarea Generală a fost statutară și s-a luat decizia ca echipele neparticipante în campionat să fie dezafiliate tocmai din acest motiv, petnru ca membri afiliați neparticipanți să nu decidă cvorumul. Evenimentul a debutat cu un moment de reculegere în memoria lui Gicu Domșa și Simion Cibu.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Astfel, au fost dezafiliate: Olimpic Berghin, Metatron Alba Iulia, Colorado Șpring, Arena Alba Iulia, FC Unirea 2006 Alba Iulia, Metalul 2007 Aiud, Viitorul Alba Iulia, Kinder Alba Iulia, Perla Jidvei, Performanța Alba Iulia, Langentahl Valea Lungă, Viitorul Tărtăria, Activ Sport Ciugud, Mureșul Săliștea și Andreas Alba Iulia.

S-au votat în unanimitate și afilierile – Metalu Aiud 2016, Speranța Albac și AFC Pianu 2016.

  • 25 de ani de activitate – doar 3 președinți!

Faptul că fotbalul amator din Alba este un pol important în țară este reprezentat și de faptul că în cei 25 de an ide activitate structura a fost condusă doar de 3 președinți, toți fiind prezenți la Adunarea Generală. Petru Truța, cel care a pus pe picioare AJF Alba în 1991 a ”domnit” până în 1999, când i-a predat ștafeta lui Sorin Corpodean. Fostul mare arbitru al României a rezistat 16 ani în fruntea AJF-ului, acesta renunțând la funcție în iarna anului trecut.

Cristian Petropulos a fost ales președintele AJF Alba, acesta având o misiune destul de grea, să țină ștacheta ridicată de Corpodean la un nivel superior, însă proiectele din ultima perioadă denotă că actualul șef a lfotbalului județean se află pe drumul cel bun.

  • Fără juniori la seniori!

Chiar dacă s-a dorit trecerea la folosirea a unu sau doi juniori la nivelul Ligii a 4-a pentru ca echipa promovată să facă față rigorilor Ligii a 3-a, acest lucru s-a nulat, iar din sezonul următor este nevoie doar de un fotbalist Under 19 pe teren, adică născut în anul 1997.

La Liga a 5-a va fi obligatorie folosirea unui fotbalist sub 21 de ani. În ceea ce privește ultimul eșalon fotbalistic din Alba s-a luat decizia ca termenul de înscriere să fie prelungit până miercuri, la acest moment fiind doar 17 formații care au pus pe hârtie cererea și înscrierea în campionat, chiar dacă mai există alte 15 care și-au dat acordul verbal.

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.