stadion-cetate-alba-iulia6Stadionul ”Cetate” a devenit o plajă imensă de nisip, lucrându-se în toi pentru refacerea gazonului, care ultima dată a fost ”modernizat” când Universitatea Cluj și-a ales stadionul Unirii drept casă. După un amplu tratament de ierbicidare și tratare a ierbii, a venit momentul ca gazonul să fie ”îmbrăcat” în nisip pentru un rod mai bun. Despre fotbal în 2016 nu prea se poate vorbi, gazonul urmând să mai ”sufere” procese de ”înfrumusețare” pentru a se ridica la cele mai înalte standarde în perioada următoare.

Lucrările la gazonul Stadionului ”Cetate” din Alba Iulia au început după jumătatea lunii septembrie. S-a eliminat vegetația existentă prin ierbicidare, s-a adăugat îngrășământ, s-a săpat, s-a trecut la nivelare, a fost greblat și pe urmă nivelat.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Au fost pregătite semințele, iar după însămânțare s-a aplicat un strat gros de nisip, ceea ce face ca suprafața de joc de pe stadionul Unirii Alba Iulia să semene cu plaja din Copacabana.

Am încercat să aflăm dacă stadionul va mai găzdui dueluri din actualul sezon al Ligii a 3-a, însă nu ni s-a oferit un răspuns complet. Dar cel mai probabil, pentru a aduce suprafața de joc la standardele dorite, aceasta va fi protejată și fotbalul va reveni în ”templul” sportului rege din județ abia din primăvară, când se așteptă ca gazonul să fie la capacitate maximă din punct de vedere estetic.

Până atunci, Unirea Alba Iulia s-a mutat la Zlatna, Performanța Ighiu la Galda de Jos, iar ”junii” uniriști de la Elite evoluează pe stadionul II, cei de la A1 și alte grupe juvenile la Oarda.

Ultima dată când gazonul a ”suferit” lucrări de refacere a fost în 2010, când Universitatea Cluj a ”descălecat” la Alba Iulia, unde a susținut meciurile de pe teren propriu în Liga 1.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.