Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă susținută la un hotel în Alba Iulia, conducerea și staff-ul CS Soda Ocna Mureș, în frunte cu președintele Sorin Coprodean și directorul Marius Stîncel, au lămurit cazul litigiului cu Gabriel Cotoară, relatând firul evenimentelor. Totodată, Sorin Corpodean a făcut apel la decizia Comisiei pentru Statutul Jucătorului din cadrul Asociației Județene de Fotbal Alba, decizie care l-a făcut pe mijlocașul ocnamureșean să devină liber de contract și să semneze cu Șurianu Sebeș. 

Sorin Coprodean a prezentat cum s-au desfășurat evenimentele și de ce s-a ajuns la această decizie.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

„Am luat hotărârea, noi 4, eu, Marius Stîncel, Ovidiu Maier și Ionuț Pereat, vizavi de lotul echipei din Liga a 4-a. Există o hotărâre prin care cei 3 jucători să nu mai facă parte din lotul echipei de Liga a 4-a. Ei aveau posibilitatea, chiar obligația să continue la echipa din Liga a 5-a. Am luat o măsură suplimentară, înlocuirea lui Gabriel Cotoară la echipa de Juniori A1 cu Enea Hîrceagă”, a precizat președintele Sorin Corpodean, care a lansat și un atac către comisiile AJF Alba, structură pe care a condus-o 17 ani.

„Am cerut revizuirea deciziei Comisiei de Disciplină. S-a luat hotărârea de a nu ratifica hotărârea numprul doi a Consiliului Director, iar în oprinia noastră este o motivare eronată pentru că se îndeplinea majoritatea absolută. Am făcut toate demersurile, dar Comisia de Disciplină a considerat că nu a fost așa”, a mai adăugat Sorin Corpodean.

S-a trecut apoi la memorilu care l-a dat pe Gabriel Cotoară liber de contract:

„Gabriel Cotoară a depus acel memoriu, motivând că nu avea convenția semnată și ștampilată de Marius Stîncel. E o discuție, care nu aș vrea să intru în detalii, dar nici măcar adresa pe care am prezentat-o Comisiei pentru Statutul Jucătorului nu a fost nici măcar citită, a fost dată de o parte, și ne-a ucerut alte evidențe și acte. Ca în orice convenție sunt drepturi și obligații. Pe baza prezenței am întrebat dacă cineva nu merge la serviciu… primesc salariu?”, a mai declarat Sorin Corpodean.

Președintele secției de fotbal din cadrul CS Ocna Mureș a precizat că ”toată această treabă mi s-a părut un fake”.

„Ne-am oprit la faptul că rămân în deliberare (Comisia pentru Statutul Jucătorului) și aici lucrurile au devenit iritabile pentru mine. Era acolo și Dani Popa (președinte Șurianu Sebeș) și Gabi Cotoară și mi-am dat seama că totul este un fake”.

Apoi, Sorin Corpodean a vorbit despre adresa depusă astăzi la Asociația Județeană de Fotbal Alba.

„Astăzi am depus un apel la hotărârea comisiei pentru statutul jucătorului pentru că noi încă nu am primit motivarea. Regulamentul spune că ai dreptul să depui recurs la Comisia de Apel. Noi am fost puși în fața faptului împlinit, jucătorul apărând sâmbătă în meciul de la Săsciori. Contractul încheiat între părți rămâne în vigoare până la soluționarea definitivă a litigiului. Considerăm că folosirea jucătorului Cotoară Gabriel în meci oficial disputat de echipa Șurianu Sebeș în etapa a 15, și îmi asum ce spun, s-a făcut în urma unei legitimări neregulamentare”, a precizat Sorin Corpodean.

  • Marius Stîncel: „Vrem să fim o familie la Soda”

Marius Stîncel, directorul Clubului Sportiv Ocna Mureș a vorbit și el despre litigiul dintre clubul pe care îl conduce și Gabriel Cotoară.

„Am un gust amar! Am considerat că avem o imagine de familie, că suntem o familie, dar din păcate m-am înșelat! Să apară conversația mea privată într-o conversație mi s-a părut mult prea mult. Nu aș vrea să fac alte comentari, sau să fiu răutăcios, dar ar trebui să îl întrebați pe Gabi Cotoară și despre Licența B, cine i-a plătit-o, să îl întrebați și de plecarea lui de la Aiud și de oportunitatea de a antrena Juniorii A1. Ne-a întors spatele și nu înțeleg de ce! Vrem să facm altceva la Soda, nu să apărem în presă, să ne bălăcărim sau să facem cancan”, a declarat Marius Stîncel.

Motivul pentru care s-a decis excluderea lui Gabi Cotoară de la prima echipă a clubului a fost dezvoltat și de către antrenorii Ovidiu Maier și Ionuț Pereat.

„În calitate de antrenori, eu și Ionuț Pereat, nu mai aveam relație de comunicare cu Gabiriel Cotoară. Nu ne mai asculta, nu se mai pregătea, la meciuri amicale nu-și făcea prezența”, a declarat Ovidiu Maier.

„Decizia a fost luată de toți! Au fost lucruri care au scăpat de sub control, precum prezența la antrenament plus jocul cu Universitatea Cluj în care m-am prezentat cu 13 jucători. El a venit din Italia după o săptămână de vacanță, dar am aflat de la altcineva că nu a dorit să vină la meci, pentru că era un meci prost. Înainte de ultimul joc amical am anunțat ca toată lumea să fie în vestiar, dar la 13.45 eram doar 11 jucători, fără Gabriel Cotoară și juniori”, a declarat Ionuț Pereat, antrenorul echipei de seniori.

Nu în ultimul rând, Sorin Corpodean a precizat că avea făcut transferul lui Gabriel Cotoară în alb și i-a transmis lui Marius Stîncel că cine dorește să îl transfere, să îl contacteze, însă ieșirea în presă a jucătorului i-a deranjat foarte mult pe oficiali.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.