soda 1Una dintre cele mai mari realizări ale primarului Silviu Vințeler a fost cumpărarea arenei Soda Ocna Mureș, de la conducerea vechiului patronaj a combinatului din localitate. Odată cu instalarea lui Marius Stîncel în fruntea Clubului Sportiv Ocna Mureș, secțiile de fotbal și volei au intrat într-un amplu proces de mediatizare, iar rezultatele au început să apară, inclusiv pe teren. Unul dintre cele mai importante proiecte ale noii conduceri de la CS Ocna Mureș este modernizarea bazei sportive, a Stadionului Soda, care a intrat de ceva vreme într-o amplă stare de degradare.

Primăria a înțeles faptul că pentru a dezvolta sportul local este nevoie să investească în infrastructură. De curând au început lucrările la modernizarea bazei sportive de lângă Mureș, stadion pe care au călcat crampoane de fotbaliști celebri de-a lungul timpului.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Lucrări de aproximativ 100.000 de euro

Pentru a le oferi sportivilor cele mai bune condiții, la baza sportivă Soda Ocna Mureș vor exista, cel mai probabil din retur, bazin pentru recuperare, saună și vestiare dotate cu toate utilitățile și mobilierul necesare pentru acoperirea activității fotbalistice. Toate aceste lucrări, plus tribuna, care va deveni alb-albastră și care va avea un acoperiș nou, vor costa aproximativ 100.000 de euro.

În august 2016 – 80 de ani de la prima funcționare a nocturnei

Vechiul stadion Solvay a fost primul din România care a beneficiat de nocturnă, iar acest lucru a dus la acea vreme la stabilirea unei baze de cantonament din baza naționalei României de fotbal. Nocturna din Ocna Mureș a fost aprinsă pentru prima dată pe 28 august 1936, iar anul viitor, la 80 de ani distanță, CS Ocna Mureș va celebra acest moment.

În scurt timp CS Ocna Mureș își va disputa meciurile de pe teren propriu la lumina reflectoarelor, stâlpii care datează de 80 de ani urmând să fie păstrați, iar nocturna veche să fie înlocuită cu una nouă – funcțională.

Doleanțele oficialilor ocnamureșeni sunt ca la sărbătoarea de pe 28 august să participe unul din granzii României, Steaua București sau Dinamo București.

Cu toate că astfel de proiecte edilitare se pot împotmoli, Marius Stîncel, președintele CS Ocna Mureș a precizat ă va face tot posibilul ca arena Soda să fie modernizată până la primăvară, iar fotbaliștii conduși de Ionuț Pereat și Ovidiu Maier să beneficieze de cele mai bune condiții din retur. Cu veșminte noi îmbrăcate… Soda se îndreaptă încet, dar sigur spre marea performanță, clădită de-a lungul vremii.

sursa foto: CS Ocna Mureș

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.