Viitorul Spicul Daia-Dalia Sport Daia109Fotbal spectaculos astăzi, de Florii, pe etrenul din Daia Română, unde Viitorul Spicul Daia Română a găzduit partida cu Dalia Sport Daia Română, singurul duel inter-local din Liga a 4-a. Experiența fotbaliștilor pregătiți de Ștefan Fogoroși și-a spus cuvântul, iar Dalia Sport s-a impus cu 2-1 (2-0 la pauză), după golurile marcate de D. Pop (31), Coman (40), respectiv George Schiau (70). Partida a fost una extrem de atracitvă, participând în jur de 300 de spectatori, care au fost antrenați cu ocazii mari la ambele porți, 4 bare și un joc liniștit, fair-play de ambele părți.

Cel mai important după acest derby este faptul că Daia Română a câștigat două echipe, de această dată taberele nemai fiind împărțite, deși unele voci își încurajau frenetic favoriții. Meciul a început tare, iar cele două echipe s-au controlat puțin la glezne, însă centrlul Sergiu Popa a stabilit ordinea pe teren și jocul a intrat pe o pantă ascendentă, atât din punct de vedere a lritmului, cât și al ocaziilor.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Dalia a lovit prima bara după o lovitură de cap, însă Spicul a răspuns la fel, iar Pojar a trimis un șut în transversală. Paul Ciucă l-a testat pe același portar de la distanță, dar acesta a fost pe fază și a reținut.

În minutul 31 Dalia Sport Daia Română a deschis scorul cu un cap din plonjon al lui D. Pop, înainte de această fază echipa lui Fogoroși trecând pe lângă dezghețarea tabelei, portarul Cibu intervenind de două ori excelent.

În minutul 40 Soporan face un henț la marginea careului, iar Coman execută bine lovitura liberă, pe colțul portarului și îi ridică pentru a 2-a oară în picioare pe fanii Daliei.

După pauză jocul a mai scăzut în intensitate, Spicul a dat impresia că a căzut fizic, iar Dalia a ratat două ocazii bune de a marca.

După ce s-au retras la ”cutie”, elevii lui Fane Fogoroși au fost surprinși, iar golgeterul Spicului a punctat decisiv în minutul 70 și a dinamitat partida. Simțind presiunea adversarilor, oaspeții au căutat golul desprinderii, dar Cibu a avut o prestație bună.

Fotbaliștii Viitorului au alergat după egalare, iar Paul CCiucă l-a întins din nou serios pe Pojar, care a respins un șut înșelător în corner, după ce mingea a mușcat și transverasala. În cele din urmă tabela a rămas intactă la scorul de 2-1, iar Dalia Sport Daia Română a câștigat primul ”Derby de Daia” după ce în tur meciul s-a terminat cu o remiză albă și puțin fotbal. În schimb astăzi, jocul a fost cursiv, iar cei doi portari au fost solicitați la maximum, iar Daia Română a câștigat două echipe puternice, care au demonstrat că au și vor avea un cuvânt greu în fotbalul județean.

Viitorul Spicul: 1. Adrian Cibu – 4. Radu Cibu, 13. V. Soporan, 14. M. Bișboacă, 5. P. Ciucă, 8. V. Bișboacă, 15. Simion Scheau, 10. A. Hada, 97. A. Hăprian, 11. Florin Schiau, 7. George Scheau. Rezerve: 9. Mihai Scheau, 2. Iosif Scheau, 16. I. Hăprian, 6. S. Cibu, 18. Achim Cibu. Antrenor Paul Ciucă.

Dalia Sport: 25. Pojar – 7. Stoia, 18. D. Pop, 6. Cătălina, 4. Hileagă, 11. Mura, 3. Cocoară, 17. Coman, 8. Mihălțan, 13. Brânză, 14. Grigore. Rezerve: 1. Arion, 5. Stoica, 10. Mărginean, 2. Mureșan, 9. Boba, 16. Beda, 15. Contor. Antrenor Ștefan Fogoroși.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.