Rapid CFR Teiuș este una dintre formațiile fanion ale fotbalului județean! De un timp încoace, măcinat de problemele financiare, clubul teiușean a fost de multe ori în situația de a abandona competiția, însă totoul a fost rezolvat în cel de-al 12-lea ceas. Acum, Teiușul luptă pentru a rămâne în Liga a 4-a, însă un lucru este cert: echipa are viitor! Cătălin Rareș Juncan, un fost și posibil viitor jucător al Rapidului CFR Teiuș se ocupă de pregătirea unui număr de aproximativ 30 de copii, care din sezonul viitor vor intra în competițiile oficiale organizate de AJF Alba.

Rapid CFR Teiuș reprezintă o bornă istorică a fotbalului județean. La începutul anilor 2000, echipa din Gară promova în Liga a 3-a. Teiușul reprezenta un puternic nod de cale ferată, însă compania feroviară nu a susținut tot timpul așa cum se aștepta comunitatea formația!

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Acum, tot în perioadă problematică din punct de vedere financiar, după un scandal iscat în vară la preluarea clubulu ide către Nicolae Florea de la Adam Petruse, Rapid CFR Teiuș și-a îndeplinit obiectivul primordial – acela de a evolua în Liga a 4-a, deși acest lucru a bulversat întrega suflare fotbalistică, decizia venind cu câteva ore înainte de facerea țintarului!

Pentru a scăpa, cel puțin de problemele de lot, Rapid CFR Teiuș, singura echipă dintr-un oraș al județului care nu are la ora actuală grupe de copii, a lucrat și la acest capitol, iar din sezonul următor, prima serie de juniori teiușeni vor intra în focul competiției, cu gândul de a deveni fotbaliști, cu gândul de a evolua pentru echipa din orașul lor natal!


  • Antrenor tânăr – perspective frumoase!

Cătălin Rareș Juncan a fost fotbalist la Rapid CFR Teiuș, având un traseu precum cel al copiilor pe care îi pregătește în prezent. Deși este foarte tânăr, acesta a spus ”PAS” carierei pentru moment, din cauza unei accidentări, însă nu a reușit să stea departe de fenomen și s-a implicat în proiectul Rapid CFR Teiuș, având ambiții mari și așteptări pe măsură.

Deși să lucrezei cu copii nu este o muncă ușoară, Cătălin face acest lucru din pasiune, iar prin simplul fapt că a reușit deja să adune 26 de copii la antrenamente, reprezintă un mare pas făcut în încercarea de reclădire a lcubului din Gară!

„Vreau să fac performanță cu acești copii, și spun acest lucru pentru că sunt foarte talentați! Am reușit să strângem rândurile, ne-am adunat și am dat drumul pregătirilor, iar din sezonul următor vom evolua în campioantele organizate de AJF Alba! Ca toți antrenorii de la nivel juvenil, îmi doresc să participăm la cât mai multe turnee, și să câștigăm cât mai mute meciuri, deși la început ne va fi puțin mai greu. Vreau să văd fericirea pe chipul lor atunci când vin la antrenament, dar  totodată, vreau ca la fiecare meci  și antrenament să existe determinate și ambiție din partea lor”, a declarat Cătălin Juncan.

Antrenorului ”piticilor” din Teiuș este conștient de faptul că drumul pregătirii copiilor este anevoios și plin de încercări, însă rezultatele pot acoperi orice groapă a eșecului.

„Eu aș vrea ca ei să ajungă în fotbalul mare. Personal, îmi doresc ca măcar pe 5 să ii văd la echipa mare la Teius, și de ce nu, și mai sus! Eu îmi fac treaba de antrenor și tot ce cer de la ei este să muncească și să ma asculte, pentru ca le vreau doar binele”, a mai declarat Cătălin Juncan.

Cătălin a jucat fotbal la nivel înalt, la Universitatea Cluj sau Mureșul Deva, dar accidentările i-au oprit ascendența! Acesta vrea ca micuții fotbaliști să îi calce e urme, să plece din Teiuș la formații cu nume din fotbalul mare și să aibă viitor în sportul rege.

„Eu nu am avut șansa să joc fotbal la nivel înalt, din cauza accidentărilor la ambii genunchi, dar vreau să pun în practică tot ceea ce am învățat pentru a crește acești copii frumoși din Teiuș. Vreau sa le mulțumesc celor mai buni antrenori pe care i-am avut, Vasile Macea – Universitatea Cluj și Dan Ardelean – Mureșul Deva, deoarece aceștia au fost ca niște părinți pentru mine”, a mai precizat Cătălin Juncan, antrenorul copiilor de la Rapid CFR Teiuș.

Iată și cei 26 de copii care vor să își pună amprenta pe viitorul fotbalului teiușean:

Avram Cristian, Agostan Luca, Andrei Darius, Bordean Darius, Crișan Antonio, Ciortea Andrei, Coltor Silviu, Caldarar Raul, Drambarean Antonio, Gabudean Marius, Miclea Raul, Melente Timotei, Oancea Nicolas, Petrică Alin, Petric Andrei, Popa Darius, Popa David, Radu Cristian, Radu Doru, Sima Dragoș, Sima Eduard, Szabo Andreas, Strocota Erik, Tecsa Gabriel, Koble Raul, Koble Vasile.

Copiii fac mai multe antrenamente săptămânal, iar de puțin timp au început să participe la jocuri și turnee amicale, iar rezultatele dau spernațe celor care se ocupă de destinele și viitorul clubului Rapid CFR Teiuș.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.