14100319_1767766050113581_5746051923258162168_nFotbalul românesc a ajuns să trăiască zile negre, cu tot mai puțini iubitori ai sportului rege printre tineri, însă acest lucru se ”datorază” în mare măsură și comunităților, dar și părinților celor mici. Pentru a le atrage atenția spre fotbal, dar în primul rând pentru a-i conștientiza pe cei mici cât de importantă este mișcarea, Viitorul Răhău, participantă în Liga a 5-a din Alba a demarat un proiect sportiv interesant, prin care își cheamă pur și simplu copiii și tinerii din localitatea, dar și din împrejurimi la fotbal. Proiectul se desfășoară an de an timp de 3 luni și se bazează pe o finanțare de aproximativ 10.000 de lei, bani care provin de la Primăria Sebeș și Asociația Sportivă Viitorul Răhău.

Asociația F.C. Viitorul Răhău organizează an de an proiectul: Atragerea copiilor şi tinerilor în activităţi de practicare a fotbalului pentru sănătate şi recreere.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Bugetul din acest an a fost de aproximativ 10.000 de lei, din care 8.650 de lei de la Primăria municipiului Sebeș, respectiv 1.000 de lei de la Asociația Fotbal Club Viitorul Răhău.

Durata proiectului este de 3 luni și se desfășoară în perioada iulie – septembrie 2016. Scopul proiectului este de a atrage copiii și tinerii în activități de practicare a sportului, în special fotbal. Beneficiarii proiectului vor fi un număr de aproximativ 60 de copii si tineri din municipiul Sebeş, majoritatea din localitatea Răhău.

Antrenamentele sunt planificate în fiecare marți și sâmbătă începând cu ora 18.30, având durata de 90 de minute, la terenul de fotbal din Răhău. În lunile august și septembrie vor fi organizate câte un campionat de fotbal dotat cu premii la care vor participa toți beneficiarii proiectului.

  • Etapa ”Sport pentru sănătate și recreere” 
În urmă cu puțin timp, în cadrul poriectului a fost demrată etapa ”Sport pentru sănătate și recreere”, la care au participat nu mai puțin de 35 de copii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani.
Pe lângă jocul de fotbal care i-a captivat pe tineri, aceștia au primit și diplome de participare și câte o minge fiecare, urmând ca un astfel de campionat să fie reluat luna viitoare.

Altfel spus, obiectivul primordial al acestui proiect este de a atrage tinerii spre sport și de a le crea cadru propice pentru a îmbrățișa activitățile sportive.

sursa foto: Viitorul Răhău

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.