La ultimul meci de pe teren propriu din acest sezon, Metalurgistul Cugir a fost învinsă cu scorul de 2-1 de către ocupanta locului 9, Unirea Dej. Golurile au fost marcate de către Stoianof (15) respectiv Ferhaoui (24 – penalty) și Paul Mircea Bogdan (54).

Chiar dacă miza a lipsit, fiind penultima etapă din acest campionat, oaspeții au venit la Cugir deciși să joace fotbal și să obțină la final un rezultat bun, cum s-a și întâmplat. Meciul a început cu o dominare a amfitrionilor în careul advers, iar prima ocazie a apărut în minutul 5 când Șuteu, servit excelent de Șaucă, trimte din 5 metri peste poartă.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Insistența gazdelor dă roade după zece minute, în minutul 15. Atacantul gazdelor Stoianof reia cu capul o centrare venită direct din corner, după o pasă excelentă a lui Șuteu.

Oaspeții dau și ei primele semne de pericol, prin Suciu care a trimis un șut de la 25 metri reținut cu siguranță de Vlase (min 20).

Aceștia reușesc egalarea în minutul 24 prin penalty-ul scos de Blaj după un fault în careu făcut de Bold, penalty transformat de către Ferhaoui.

Amfitrionii puteau intra la cabine cu un avantaj de un gol, dar șutul lui Laurențiu Tudor din 2-3 metri este respins de portarul Szekely (42).

În minutul 48, Stoainof trimite din 11 metri, dar goalkeeper-ul oaspeților respinge în corner. În minutul 54, oaspeții se desprind pe tabelă prin golul marcat de Paul Mircea, după o lovitură liberă bătută prost de Șuteu, pasa care s-a vrut pentru Bold este interceptată de către Ferhaoui, care îl servește pe Bogdan, iar acesta trage sec pe sub Vlase și face 2-1.

Oaspeții mai au ocazie de a se desprinde decisiv pe tabela de marcaj prin Giurgean, dar șutul acestuia în cros la colțul lung este reținut de către Vlase (63).

După două minute gazdele puteau restabili egalitatea, dar șutul lui Stoianof din interiorul careului se duce peste tranversală, după o pasă de la Șuteu. Cu zece minute înainte de final, gazdele își mai trec în cont o ocazi, fază de atac prelungită în careul dejean, mingea circulând pe traseul Iovenăscu – Stoianof  finalizată cu șutul lui Ciobanu de la 8-9 metri peste poartă.

În minutele de final, gazdele trec pe lângă egalare în alte două rânduri, prima dată prin Ionuț Tătar – șut de la 12 metri peste bara tranversală, după o respingere greșită a portarului oaspețiilor Szekely (91) și în minutul 93 – Stoianof ratează de puțin egalarea, după o pasă a lui Șaucă, atacantul gazdelor driblează întreaga apărare a Dejului, dar șutului acestuia din alunecare se duce în plasa laterală.

Se termină 2-1 pentru Unirea Dej, o înfrângeră dureroasă pentru amfitrioni, care și-au dorit victoria pentru a fi dedicată la final fanilor care au fost alături de ei întreg sezonul, și implicit să securizeze locul secund.

Articol+foto: Sorin Giurcă

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.