CS Zlatna-Unirea Alba Iulia Juniori C34Zlatna are cu ce se mândri. Clubul Sportiv din orașul de pe Valea Ampoiței a dezvoltat o adevărată mașinărie de fotbal, o echipă care nu a cunoscut gustul înfrângerii în actualul sezon, având 20 de victorii consecutive, 192 de goluri marcate și doar 4 primite. S-a ajuns la această rețetă de succes după împreunarea clubului din Zlatna cu Unirea Juniors Alba Iulia, urmând ca din toamna acestui an acești fotbaliști să reprezinte Zlatna în competiția juniorilor republicani. După 4-0 în ultimul meci contra viceliderului Unirea Alba Iulia, CS Zlatna a devenit matematic campioană, fiind prima echipă din fotbalul județean care reușește această performanță în acutalul sezon.

Ne-am deplasat la Zlatna pentru a urmări ”mașinăria” e fotbal pregătită de Ionel Danciar și Alexandru Kalanyos. Am ales ca meci un derby între primele două formații din clasament, CS Zlatna fără înfrângere în acest an, iar Unirea Alba Iulia, o echipă puternică, plină de dorință, care a demonstrat prin jocurile sale că echipa fanion a județului are viitor.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În tribune, o mână de tineri, de o vârstă cu cei din teren, erau precum ultrașii Rapidului din vremurile bune, fluturând tricourile și scandând diferite îndemnuri pentru favoriți. Competițiile de juniori nu sunt tocmai un magnet de spectatori, motiv pentru care în tribunele din Zlatna au fost prezenți părinții celor implicați în acest fenomen, și alte câteva persoane fidele sportului rege. Nu a lipsit nici primarul orașului Zlatna, Silviu Ponoran, mândru de proiectul pe care l-a dezvoltat pentru creșterea acestei generații.

Meciul a început frumos, într-o atmosferă propice dezvoltării fotbalului, pe un teren imaculat, toate ingredientele fiind puse la bătaie pentru spectacol. În minutul 6, Andrei Roșu, cel mai bun produs al Unirii Juniors a semnat primul gol pentru CS Zlatna, după ce a profitat de o ezitare a defensivei adverse.

Zlatna a presat, Unirea nu a stat la cutie și a ieșit la joc, însă ultimul fluier a găsit finalul primei reprize cu același scor înregistrat în debutul meciului. După reluare, un alt ”diamant” al Unirii Juniors, Andrei Crăciun a punctat pentru 2-0 (40), iar soarta meiului părea a fi pecetluită.

Același Andrei Crăciun a reușit dubla în min. 52 cu un șut superb, iar pe marginea terenului se sărbătorea câștigarea campionatului județean. Nu a fost de ajuns, iar Zlatna a marcat și ultimul gol al meciului în min. 61 prin decarul Vlad Truță.

Cu acest rezultat CS Zlatna a devenit matematic campioană, având 16 puncte în fața Unirii Alba Iulia, diferență imposibil de recuperat în următoarele 5 întâlniri. Proiectul clubului de pe Valea Ampoiului nu este finalizat, oficialii echipei dorindu-și extrem de mult să treacă de faza zonală, încercând să tragă sforile necesare ca federația să atribuie desfășurarea acestui tur tocmai pe baza Minaur din Zlatna.

Iată echipele folosite ce antrenori la meciul de la finalul săptămânii trecute.

CS Zlatna: 1. Lazăr – 23. Nistor, 3. Bârlog, 14. Soos, 6. Tontea, 7. Bradu, 9. Mărginean, 17. Roșu, 10. Truță, 15. Crăcciun, 11. Kiraly. Rezerve: 12. Chifor, 4. Pușcău, 13. Cucu, 8. Cărăbeț, 16. Fleșer, 2. Vasilie, 20. Coman. Antrenori Ionel Danciar și Alexandru Kalanyos.

Unirea Alba Iulia: 1. Varga – 11. COntz, 12. Dan, 9. Stikora, 4. Pascu, 10. Bârdea, 7. Bancu, 14. Breaz, 8. Sântoru, 15. Juloria, 18. Miclea. Rezerve: 13. Dehelean, 3. Rusu, 17. Niciu, 2. Plisc, 6. Rus, 5. Backsi. Antrenor Adrian Lopăzan.

O amplă galerie foto de la acest meci puteți urmări aici.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

  1. Chiar nu le este putin rusine celor de la Zlatna? Cum au putut sa bage copii de 10 ani iar cei care sunt la varsta lor nu intra. Imi este scârba de voi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.