13444438_1183471255004984_1031566198_nLa Boltă Alba Iulia a cucerit Cupa României la Minifotbal, la capătul unui meci spectaculos cu River Plate Bistrița. Echipa antrenată de Ioan Gherman a condus cu 3-1 la pauză, iar la final albaiulienii au învins cu 3-2.

Partida începe spectaculos la Bistrița, iar prima mare ocazie aparține echipei La Boltă Alba Iulia. Radu Ștefan a tras puțin alături, în vreme ce Octavian Pojar a avut un reflex fabulos câteva minute mai târziu.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Marian Găldean a deschis scorul pentru albaiulieni, iar câteva secunde mai târziu Octavian Pojar a ieșit din nou la rampă în minutul 9, însă a fost învins de Fodor un minut mai târziu. Jucătorul bistrițean a tras puternic și l-a învins pe goalkeeper-ul albaiulienilor, în urma unui corner.

Rareș Moga a fost la un pas de a trece în avantaj echipa din Alba Iulia, însă l-a luat la țintă pe portarul Coșilcă din situație unu la unu.  Același Moga are un nou șut superb, însă intervenția lui Coșilcă a fost pe măsura șutului. Până la urmă tot Rareș Moga a făcut 2-1, după o nouă acțiune frumos construită de La Boltă.

Până la pauză doar intervențiile lui Coșilcă au limitat proporțiile scorului, dar chiar și așa Marian Găldean a făcut 3-1 în minutul 19, iar La Boltă deja se putea gândi la trofeul suprem.

În repriza secundă tot echipa din Alba Iulia a controlat jocul, asta deși elevii lui Gherman conduceau deja cu două goluri pe tabelă.

La Boltă Alba Iulia a primit gol după ce echipa din Bistrița a executat rapid o lovitură de la colț, fază contestată îndelung de echipa noastră, deoarece bistrițenii au trimis în prealabil balonul în aut de poartă.

Pe final Rareș Moga a driblat doi jucători și portarul bistrițenilor, însă nu a reușit să înscrie, imedait după spectatorii din Bistrița și-au încurajat frenetic favoriții.

Ultimul fluier al celor doi arbitri i-a găsit în picioare pe cei aproximativ 1000 de suporteri care  au aplaudat la scenă deschisă echipa din Alba Iulia.

Iată cele două distribuții: 

River Plate Bistrița: Florin Coșilcă – Andrei Cămărășan, Ionel Coșneag, Andrei Fodor, Sergiu Mândrean, Cătălin Moloca, Gheorghiță Negrea, Sebastian Ploscar, Cornel Pop, Ionuț Precup, Claudiu Ștetco, Tinuț Budăcan.

Antrenor: Sergiu Mândrean

La Boltă Alba Iulia: Octavian Pojar – Marius Bologa, Marcel Găldean, Marian Găldean, Nicolae Găldean, Adrian Lăcătuș, Alexandru Lăcătuș, Radu Ștefan, Rareș Moga, Alexandru Mura.

Antrenor: Ioan Gherman.

Rareș Moga și Marian Găldean cei mai buni de pe teren, Radu Ștefan și Nicolae Găldean au dat siguranță în defensivă

Alba Iulia a dominat copios finala de la Bistrița, iar din tabăra echipei din Alba Iulia s-au evidențiat toți jucătorii de pe teren, fiecare elev din lotul lui Gherman a contribuit decisiv la obținerea trofeului național.

Dacă Marian Găldean și Rareș Moga au făcut franjuri defensiva bistrițenilor, în defensivă Radu Ștefan și Nicolae Găldean i-au dat liniște tehnicianului albaiulian, în vreme ce între buturi Octavian Pojar a fost în zi de grație.

Organizarea tactică și omogenitatea, atuurile albaiulienilor

De-a lungul turneului La Boltă Alba Iulia a demonstrat că minifotbalul nu se joacă „după ureche”, iar antrenorul Ioan Gherman a organizat excepțional echipa pe faza defensivă, în vreme ce în ofensivă și pe contraatac albaiulienii au fost letali, atât în finală cât și în celelalte partide.

Omogenitatea echipei La Boltă Alba Iulia a reprezentat un alt as din mâneca echipei lui Ioan Gherman.

1000 de spectatori la finala Cupei României la Minifotbal, La Boltă CAMPIOANA!

Partida de la Bistrița a fost găzduită de baza sportivă „La Raoul”, iar la partida din finală au asistat aproximativ 1000 de spectatori, printre care îi putem aminti pe Jean Pădureanu, dar și alți foști jucători ai echipei Gloria Bistrița.

Deși nu pornea ca favorită, La Boltă Alba Iulia a izbutit să impresioneze în finală și să câștige trofeul, devenind astfel deținătoare a Cupei României la Minifotbal, competiție la care au participat 64 de echipe din toată țara, în total fiind aproximativ 900 de jucători.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.