Voința Stremț își continuă parcursul fără greșeală din returul Ligii a IV-a de fotbal. Echipa antrenată de Ioan Marcu a obținut, sâmbătă, cea de–a șaptea victorie în campionat din tot atâtea posibile în retur, ultima “victimă” fiind viceliderul CIL Blaj.

Stremțenii sunt singura echipă care a învins la un interval de o săptămână atât liderul cât și viceliderul.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Meciul de pe stadionul “Voința” cu CIL Blaj a fost peste nivelul Ligii a IV-a (lucru susținut și de către centralul partidei, Florin Miron din București, la sfârștiul partidei).

Partida a pus față în față cele mai în formă echipe, și de aici a reieșit un meci echilibrat și spectaculos, cu faze care s–au succedat la ambele porți, cu ocazii mari de gol și de o parte și de alta.

Voința Stremț a a avut prima ocazie de gol – prin Trifa, șut al acestuia de la 30 metri, însă portarul oaspeților, Radu Damian, a reținut în doi timpi (13).

Meciul a intrat într–o perioadă de acalmie, cu dueluri aprige pentru balon, întreruperi multe, faulturi și un pe alocuri un joc inexact.

Fotbaliștii din “Mica Romă” își trec în cont prima ocazie de gol la reluarea cu capul din careul mic a lui Varga (31).

După numai cinci minute, vine replica și replica gazdelor, șut de la aproximativ 11 metri a lui Trifa, mingea trece puțin pe lângă stâlpul din dreapta al porții (36).

Cu trei minute înainte de finalul primei reprize oaspeții își trec în cont încă o ocazie, prin Mihu – șutul acestuia din careul mic este apărat de Lazăr. Portarul Voinței își continuă astfel paradele bune de până acum.

În actul secund Voința a avut mai mult inițiativa, dominând jocul, fotbaliștii antrenați de Ioan Marcu trecându-și în cont cele mai mari ocazii de gol.

Jucătorii gazdă își trec în cont două ocazii la un interval de șapte minute: V. Rancea – reluare cu capul din 6 metri (52)- după o pasă de la Cătălin Rareș Juncan, iar ultimul devine apoi din pasator – finalizator, șutul acestuia de la 11 metri este reținut de goalkeeper-ul oaspețiilor, Damian.

Blăjenii se trezesc din letargie și își trec în cont cea mai mare ocazie de gol a părții secunde prin atacantul Mihu, după o oră de joc. Mai întâi șutul acestuia din marginea careului este apărat de Lazăr, iar pe urmărire acelaşi Mihu reia spre poartă, dar Lazăr respinge din nou (62).

După numai opt minute, la un corner executat de Cătălin Rareș Juncan, portarul oaspețiilor iasă greșit, iar Muntean reia din doi metri pe lângă poartă (70).

În minutul 77 goalkeeper-ul oaspețiilor boxează direct în Breaz, iar mingea din jucătorul Voinței se duce de puțin pe lângă poartă.

După numai trei minute, oaspeții puteau trece în avantaj, dar șutul lui Acatrinei din careu lateral dreapta se duce peste poarta lui Lazăr.

Ilie Mihălțan, golgheterul echipei (cu 10 reușite în toate competițiile), aduce victoria cu o reușită în minutele de prelungire. Atăcantul Voinței scapă singur cu portarul CIL ului, trimiţând pe sub Radu Damian, la colțul lung (90+2).

Meciul a fost urmărit de aproximativ 150-200 de spectatori, care la finalul partidei au aplaudat evoluția favoriților.

În următoarea etapă, în Sâmbăta Mare, Voința va întâlni, în deplasare, Olimpia Aiud. CIL Blaj va juca pe teren propriu cu Spicul Daia Română

Declarații “la cald”

Ioan Marcu, antrenor voința Stremț: Îmi felicit băieții pentru victorie, ce este important e că s–au recuparat rapid după partida de joi din Cupă. Așa cum mă așteptam, am avut parte de un meci greu. Știam că CIL Blaj este o echipă bună, cu jucători rapizi, combinativi, care ne–au creat ceva probleme. Ce-i drept, și noi ne–am creat câteva ocazii mari de gol, iar dacă le fructificam nu mai aveam acele emoții, până la golul din prelungiri. Băieții au înțeles mesajul pe care l –am transmis, după meciul de la Petrești. Ceea ce mă bucură e că noi creștem de la meci la meci, avem un vestiar unit și acest lucru se poate vedea și în exprimarea jucătorilor pe teren”.

“Așa cum spuneam și înaintea jocului, ne așteptam la un meci foarte dificil, echilibrat. Știam că echipa oaspete e o echipă bună, disciplinată, care venea la noi să ia toate punctele puse în joc. Ne-am pregătit bine jocul, am avut tot lotul apt pentru acest joc și, implicit, ne–am facut mai uşor jocul. Am arătat ca o echipă, am avut încredere în jocul nostru, pentru că au fost momente mai grele în joc, când oaspeții ne–au dominat, având câteva ocazii de a înscrie. Îi felicităm pe toți băieții pentru determinarea și caracterul arătat în joc și le mulțumim mult suporterilor noștri pentru sprijin. Mulți oameni din fotbal, după turul campionatului, mi–au spus că nu vom ține pasul, dar iată că suntem acolo  sus și am ajuns să fim cum se spune “băgați” în seamă. Să nu uităm că suntem singura echipă din acest retur care a învins atât liderul Sportul Petrești cât și ocupanta locului secund, CIL Blaj, și asta este ceva!”, a declarat, la sfârșitul partidei, directorul general al Voinței Stremț, Neluțu Budin.

articol scris de Sorin Giurcă

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.