Volei Alba Blaj Campioana Romaniei165Sportul a devenit un jurământ în municipiul Blaj în ultima vreme, Volei Alba Blaj câștigând două titluri naționale consecutiv, purtând drapelul județului în Liga Campionilor. Proiectele sportive din ”Mica Romă” se află la loc sigur, odată cu realegerea, pentru a 3-a oară consecutiv a lui Gheorghe Rotar în funcția de primar. Nu numai voleiul primește atenția autoritățiilor locale blăjene, ci și fotbalul sau atletismul. Următorul proiect cu semnul exclamării (!) al noului mandat al edilului Gheorghe Rotar este ridicarea sălii polivalente de 2000 de locuri, sală care va purta numele ”Darko Arena”.

Cum sportul reprezintă un real ambasador al unei comunități, domeniul politic se bazează pe propaganda sportivă. Blajul este un exemplu în lumea sportului, ”micuțul” municipiu din România aducând două titluri naționale în două sezoane consecutive în ”Mica Romă”. Proiectul voleiului din Blaj s-a bucurat de atenția autoritățiilor locale, precum și județene, iar ștacheta odată ridicată trebuie menținută.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Contează foarte mult și climatul în care se realizează performanța, iar în acest sens, vechiul și noul primar al municipiului Blaj, Gheorghe Rotar s-a zbătut pentru câștigarea unui proiect care prevede construcția unei săli polivalente în Blaj, proiect care va fi demarat începând din toamna acestui an, și care va putea găzdui o paletă largă de competiții sportive, precum și culturale.

Așa cum se poate vedea în imagini, a fost aleasă macheta noii săli polivalente din Blaj, un ansamblu arhitectural bine pus la punct, menit să dezvolte viața sportivă și culturală din ”Mica Romă”. Faptul că echipa Volei Alba Blaj a fost ”exilată” în sezonul recent încheiat în sala polivalentă din Sibiu la întrecerile din Liga Campionilor, a dat un imbold autorității locale din Blaj, iar Gheorghe Rotar a tras toate sforile pentru demararea proiectului pentru construcția acestei arene.

Însă proiectele sportive ale edilului din Blaj nu se opresc aici, Gheorghe Rotar fiind și un fan al echipei de fotbal CIL Blaj, acesta fiind și președintele formației în vremea în care evolua în Liga a 3-a. Blajul a reușit un retur de campionat destul de bun în Liga a 4-a, iar în sezonul următor, oficialii formației blăjene își doresc o clasare cât mai bună, precum și ridicarea standardelor, bineînțeles, cu ajutorul municipalității.

De sprijinul local se mai bucură și atletismul, precum și mai multe formații de fotbal juvenil din ”Mica Romă”, Gheorghe Rotar conștientizând de-a lungul celor două mandate pline, că sportul reprezintă un real factor în dezvoltarea comunității.

Până atunci, Gheorghe Rotar a anunțat că își dorește foarte mult ca echipa de volei să se califice în fazele superioare ale Ligii Campionilor, iar la baza acestei mărturii stă faptul că Darko Zakoc a primit un nou contract, fiindu-i înmânate frâiele clubului Volei Alba Blaj pentru încă un sezon.

Gheorghe Rotar se numără printre puținii primari din județul Alba care nu numai că și-a declarat interesul față de sport, ci a și contribuit din plin la dezvoltarea acestuia.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.