Viitorul Santimbru-Muresul Vintu de Jos Supercupa47Cea de a 5-a ediție a Supercupei AJF Alba dintre Mureșul Vințu de Jos și Viitorul Sântimbru a început cu 10 minute întârziere, după ce fotbaliștii care au dus formația vințeană în Liga a 3-a au protestat, stând pe bancă pentru incertitudinea din jurul echipei, dar și pentru întârzierile salariale, trăgând astfel un semnal de alarmă asupra celor care dețin frâiele clubului. Aceste aspecte nu s-au văzut pe teren, iar Mureșul Vințu de Jos s-a impus cu 6-3 (3-1), după golurile marcate de Javla (8), Moldovan (36, 52), Stoianof (44), Dulap (57), D. Ianc (80), respectiv Stan (2 – penalty, 50), C. Cristea (76). Duelul a fost unul interesant, cu multe ocazii la ambele porți, dar cu un ușor plus al vințenilor, care au controlat majoritatea partidei.

După duelul strâns din ediția precedentă de campionat, Mureșul Vințu de jos și Viitorul Sântimbru s-au contrat pentru primul trofeu al sezonului 2016-2017 – Supercupa AJF Alba. Vințenii au avut câștig de cauză, după ce au reușit să fructifice aproape fiecare ocazie, și chiar dacă Fane Fogoroși nu a fost prezent pe bancă la acest joc (suspendat) aceștia s-au descurcat fiind dirijați de Alexandru Kalanyos.

  • Protest pentru incertitudine!
Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Partida de la Galda de Jos a început cu 10 minute mai târziu, după ce Bratima și colegii săi au inițiat un protest față de conducerea clubului nou promovat în Liga a 3-a, după ce viitorul este încă incert, iar salariile nu au fost plătite integral. Se pare că această măsură a prins bine în sânul echipei, jucătorii au devenit mult mai uniți, iar acest lucru i-a ajutat să pună mâna pe trofeul supercupei.

  • Început slab pentru Vinț!

Mureșul Vințu de Jos a intrat mai greu în meci, iar acest fapt s-a reflectat și pe tabelă, Stan deschizând scorul în minutul 3, după un penalty obținut de Chișu în urma unui fault a lui Cobliș.

Jocul a început ușor, ușor să se echilibreze, iar când nimeni nu se aștepta, Javla a tras de la mare distanță, mingea a căpătat o traiectorie ciudată și a intrat în poarta lui Barna pe centru, sărind peste goalkeeper-ul Sâtnimbrului, care era îngenunchiat.

  • Motoare turate!

Din acest moment Mureșul a pus stăpânire pe joc, iar Sântimbru a mai avut o singură ocazie, după șutul lui Sașa din lovitură liberă. Vințu de Jos a început să paseze, fotbaliștii s-au găsit mai ușor pe teren, iar în min. 10, Samoilă a fost cel care a dat primul semnal.

În min. 27, Moldovan a scăpat singur spre poartă, dar a fost oprit în ultimul moment. Același Moldovan a avut o nouă ocazie în min. 36, când a reluat spectaculos pe spate dintr-o centrare a lui Goronea.

Două minute mai târziu, în min. 38, Moldovan a adus avantajul pe tabelă, după ce a reluat cu capul în poartă o centrare venită de pe stânga de la Bratima. ”Nouarul” Vințului a mai ratat două ocazii importante, însă în minutul 44 a centrat perfect pentru Stoianof, acesta reluând cu capul în vinclul porții apărate de Barna, stabilind scorul de 3-1 la pauză.

  • Joc spectacol după pauză!

Meciul s-a dinamitat după pauză, iar Viitorul Sântimbru a redus din handicap în minutul 50 prin Stan, care a reușit dubla cu o lovitură de cap.

Sântimbru a mai avut două ocazii la poarta lui Cobliș, însă golul a picat în plasa lui Barna, Dulap reluând spectaculos cu capul în min. 57. Două minute mai târziu, după un contraatac școală, Vințu a făcut 5-2 în urma unei pase execelente a lui stoianof pentru Moldovan, atacantul punctând dubla cu poarta goală în față.

S-a făcut 5-3 în min. 76, când Casian Cristea (venit de la Rapid CFR Teiuș) a reușit să marcheze la debut în urma unei centrări venite de la E. Hălălae.

Aceta nu a fost ultimul gol al partidei, D. Ianc punctând în min. 80 cu un șut superb în vinclu, după o minge scoasă în spate de Goronea.

Scor final 6-3, iar Mureșul Vințu de Jos se impune în cea de a 5-a ediție a Supercupei AJF Alba, după un meci spectacol contra Viitorului Sântimbru pe Galda Arena.

Iată cele două distribuții:

Mureșul Vințu de Jos: 1. Cobliș – 95. Apetri, 18. Bratima, 27. Dulap, 6. Tătar – 8. Goronea, 5. Javla, 20. Samoilă, 16. Culda – 11. Stoianof – 9. Moldovan. Rezerve: 12. Coman, 24. D. Ianc, 21. Rus, 7. Iacșa, 17. Morar, 4. Tat, 13. Sârbu. Antrenor Ștefan Fogoroși.

Viitorul Sântimbru: 1. Barna – 6. Sașa, 20. S. Oara, 15. Sularea, 17. Ivașcu – 4. E. Hălălae, 8. O. Crișan – 9. R. Morar, 7. Stan, 10. Drăghiciu – 14. Chișu. Rezerve: 12. Pascu, 5. D. Hulea, 16. Oniciu, 18. C. Cristea, 13. Borza, 11. Miheșan, 2. Jula. Antrenor Dan Comșa.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.