13084323_219000451809879_795223435_nPatru frați din Fărău au fost loviți crunt de soartă. Aceștia și-au pierdut într-un interval scurt de timp ambii părinți, iar acum se luptă din greu cu vicisitudinile vieții, asta chiar dacă doar sora cea mare lucrează, aducând în familie un venit de 1.000 de lei. 

Cazul copiilor de la Fărău a fost prezentat zilele trecute la știrile PRO TV. Aflat în Germania, finanțatorul echipei Sportul Petrești, Mihai Hauptkorn a fost sensibilizat de cele văzute la televizor și a decis să se implice serios pentru a sprijini cei patru frați  rămași orfani.

M-a sensibilizat foarte mult cand am vazut stirea la PRO TV si atunci am decis sa ma implic alaturi de familia Sportul Petresti pentru a face mai mult decat fotbal in judetul Alba. Cred ca fiecare om, din fiecare sat poate sa faca o fapta buna. Sincer va spun ca mi-au dat lacrimile cand ma vazut stirea pe TV si nu am rezistat, am pus mana pe telefon si l-am sunat pe Costelas (n.r. Costel Avram) si i-am spus ce vreau sa facem. Nu am făcut acest gest pentru imagine, ci din inimă”, a declarat Mihai Hauptkorn, finanțatorul echipei Sportul Petrești.
Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Miercuri echipa din Petrești a mers la Fărău, oferindu-le o minge de fotbal și o bicicletă, iar joi petrifălenii se vor deplasa la Fărău din nou pentru a le oferi un porc gata preparat, dar și alte alimente necesare vieții de zi cu zi.

„Ce m-a impresionat cel mai mult e că din banii de ajutorul de înmormântare e că au încercat să își renoveze camerele. Cea mai mare dorință a lor e să rămână împreună. Toată lumea cred că a sărit în ajutorul lor, dar acum încet, încet, nici oamenii din sat nu le mai pot oferi zi de zi chiar toate condițiile. Noi ne bucurăm că putem să-i ajutăm și o să o facem în continuare”, a declarat Petrică Homorozan, președintele echipei Sportul Petrești.

Nu este exclus ca în momentul în care Mihai Hauptkorn se va întoarce în țară să se deplaseze personal la Fărău și să ajute la renovarea casei. Ba mai mult acesta a declarat că sprijinul nu se va opri doar aici ci va continua pentru o perioadă mai lungă.

„Mă bucură că finanțorul nostru a fost sensiblizat de cazul copiilor de la Fărău și s-a implicat și în comunitatea din Alba, atât cât poate și el și a oferit o mână de ajutor acelor copii minunați. M-aș bucura dacă și alte persoane cu potențial financiar ar putea ajuta la rândul lor astfel de familii”, a declarat Costel Avram, antrenorul echipei Sportul Petrești.

 

DATE DE CONTACT pentru cei care vor sa ii ajute:

Mirela Andrea: 0758.634.772

Adresa: Comuna Farau, nr. 121, Andrea Mirela ( Manasie) langa caminul cultural

Primar Farau, Gligor Barabas: 0741.042.257

 

 

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.