Alături de Viitorul Spicul Daia Română, în finala Cupei României se califică Șurianu Sebeș, după ce a trecut în penultimul act de CIL Blaj, scor 2-0 (2-0). Golurile au fost marcate de R. Trif (8), V. Drăgan (36 – după o gravă eroare a lui R. Damian), iar în minutul 58, H. Popa a ratat un penalty pentru Blaj. Meciul a fost unul cu peripeții, din cauza ambuteiajului creat între Alba Iulia și Sebeș, Blajul nu a putut începe duelul în efectiv complet, jucătorii fiind prinși în coloană, situația fiind remediată abia în minutul 21 al partidei! Una peste alta, Șurianu Sebeș are posibilitatea de a realiza eventul în actualul sezon, o performanță importantă pentru clubul din Arini, la 3 ani de la înființare!

Programat la 17.30, meciul a început abia la 17.55, având în vedere întârzierea creată de ambuteiajul dintre Alba Iulia și Sebeș în care a ufost implicați inclusiv arbitrii partidei. Blajul a evoluat în 9 oameni timp de 20 de minute, intrând pe teren D. Pop și H. Popa, la câteva minute distanță Septimiu Boancăș apelând la 3 schimbări, introducându-i pe teren pe Arman, Văidean și Pintea.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Sebeșul a aevoluat cu toți oamenii în terenul advers în tot acest timp, reușind să deschidă scorul rapid, în minutul 8, prin R. Trif, care a reluat cu capul în plasă din cornerul executat de A. Lăcătuș.

Șurianu a presat, însă fără prea mari ocazii, R. Damian intervenind bine la un șut de la distanță Portarul Blajului a gafat în minutul 36, când a încercat să prindă o minge înaltă, a scăpat balonul printre mâini, iar Vali Drăgan a îndeplinit o simplă formalitate și a stabilit scorul pauzei!

La reluare, Blajul a dat primele semne de amenințare în atac, primind un penalty la care gazdele nu au prostestat, în minutul 58, ratat însă de fundașul H. Popa, care a zguduit transversala!

Apoi duelul s-a potolit, precum ploaia de afară, cu atacuri timide în jumătățile ambelor echipe, și o ratare incredibilă a lui V. Drăgan, când a reluat cu capul din câțiva metri, dar R. Damian a avut un plonjon de zile mari și a salvat un gol ca și făcut!

În minutul 90 al partidei, Paul Muntean a căzut în careu, însă centralul Andrei Nagy a considerat că mijlocașul ofensiv al Sebeșului a simulat, arătându-i al doilea galben și trimițându-l la cabine!

Șurianu Sebeș se impune cu 2-0, și se califică în finala Cupei României, urmând să evolueze pe 10 iunie, pe Cugir Arena, în compania echipei Viitorul Spicul Daia Română.

Șurianu Sebeș

44
Bănică
7
Marcu
16
R. Trif
3
Ș. Radu
12
Rahovean
6
Ludwig
15
Neagu
22
P. Muntean
8
Bălaș
10
A. Lăcătuș
27
V. Drăgan

Rezerve: 34. Samoilă, 18. Cotoară, 4. Fulea, 21. Mirca, 14. Horeiciuc, 9. Osogo, 17. Tocu. Antrenor Doru Oancea.

CIL Blaj

23
R. Damian
12
Ciugudean
14
D. Pop
5
H. Popa
10
Șerban
3
Ioo
4
M. Moldovan
6
Ursu
17
Cioancă
15
Anușcă
16
Plăcintaru

Rezerve: 1. Szilaghi, 9. Arman, 8. Văidean, 18. Pintea. Antrenor Septimiu Boancăș.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.