Campionatul Sperantelor Dragos Damian 2016164Una dintre cele mai atractive competiții dedicate micilor fotbaliști, Campionatul Speranțelor ”Dragoș Damian”, s-a finalizat duminică, în cadrul Zilei Fotbalului Județean, eveniment găzduit de AJF Alba la Ocna Mureș. Unirea Alba Iulia este noua campioană, după ce a învins Juniorul Aiud cu 3-1 (după executarea loviturilor de pedeapsă), în timpul regulamentar fiind 1-1. Podiumul a fost completat de ACS Sebeș 2014, echipă care a câștigat finala mică împotriva formației CSC Bistra. 

Cu o competiție regândită la nivel de AJF, Campionatul Speranțelor ”Dragoș Damian” 2016 a fost unul mai intens și mai atractiv, având în vedere că fiecare formație participantă era nevoită ă aibă câte două echipe, cu jucători născuți în anul 2007 și 2008. Fiecare meci avea câte 4 reprize a câte 10 minute, iar cele două combatante își împerecheau echipele pentru a le da tuturor copiilor șansa să joace în competiții oficiale.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

După disputarea grupelor, Unirea Alba Iuia și Juniorul Aiud au terminat pe primele poziții, aceste două formații urmând să își dipsute finala, la Ocna Mureș. Competiția din orașul salin a devenit una și mai interesantă, AJF Alba progrmând jocuri pentru fiecare dintre cele 10 participante.

ACS Sebeș 2014 a luat medaliile de bronz

În finala mică a competiției, formațiile care au terminat pe locul secund în grupe s-au luptat pentru medaliie de bronz. Astfel, ACS Sebeș 2014 a întâlnit CSC Bistra, iar echipa pregătită de Florian Brumaru s-a impu cu 7-1 și a terminat pe locul al 3-lea ediția 2016 a Campionatului Speranțelor ”Dragoș Damian”.

Unirea Alba Iulia – câștigătoare în fața Juniorului Aiud

Unirea Alba Iulia și Juniorul au demonstrat că sunt cele mai bune echipe, iar finala a fost una extrem de disputată. Aiudul, condus de Cristi Biro a deschis scorul în prima repriză, însă Unirea Alba Iulia a egalat în cea de a 2-a parte a meciului. Ocaziile nu au lipsit la cele două porți, iar galeriile celor două echipe au făcut atmosferă pe marginea terenului sintetic de la Ocna Mureș.

Egalitatea a persistat până la final și s-a trecut la executarea loviturilor de departajare, loterie câștigată de Unirea Alba Iulia, care a transformat două lovituri din 3, pe când Aiudul le-a ratat pe toate.

Iată premiile individuale:

  • Razvan Bădilă (ACS Sebeș 2014) – golgheterul turneului
  • Cătălin Balea (CSC Bistra) – cel mai tehnic jucător
  • Robert Loghin (Unirea Alba Iulia) – cel mai bun portar

Au primit diplome de participare: Europa Alba Iulia, Speranța Albac, CSO Cugir, Olimpia Aiud, CS Ocna Mureș și Unirea Juniors Alba Iulia.

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.