13263833_1149152971803246_546648075814954611_nDupă ce Nicușor Carnat și Radu Pocol s-au făcut remarcați la Academia Gheorghe Hagi, un alt puști din fotbalul județului nostru își desenează frumos viitorul în ”Curtea Regeului”. Eduard Moga, fotbalist de 12 ani, plecat în vara trecută la Academia Gheorghe Hagi, a reușit la finalul săptămânii trecute să câștige Cupa Hagi Danone, acesta transformând penaty-ul decisiv în finala cu Kinder Târgu Mureș. Puștii de la Academia Gheorghe Hagi vor participa în această toamnă la Danone Nations Cup, competiție care va avea loc la Paris (Franța), unde Edi Moga și colegii săi se vor întâlni cu Zinedine Zidane.

Chiar în ziua în care a împlinit 7 ani (28.04.2011), Eduard Moga a avut prima legitimare din cariera sa de fotbalist. Acesta a fost luat în lotul echipei CSM Sebeș, unde a deslușit primele taine ale sportului rege sub îndrumarea antrenorului Doru Oancea.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Eduard Moga i-a atras privirile ”șlefuitorului de talente”, Neluțu Popa, iar juniorul originar din Sebeș a fost trasnferat la Europa Alba Iulia. De sub bghet fostului unirist, Edi a plecat la Academia Gheorghe Hagi, unde a impresionat pe toată lumea și a primit un loc în august 2015, în locul unde se pregătesc tinerele talente ale fotbalului românesc.

Potrivit unor apropiați ai fotbalistului din Sebeș, Edi se remarcă cu o inteligență în joc ieșită din comun la vârsta sa, dar și cu lovirea mingii cu ambele picioare, calități care îl pot propulsa în fotbalul mare mult mai devreme.

Academia Gheorghe Hagi a ajuns în finala Cupei Hagi Danone 2016, iar după 2-2 în timpul regulamentar cu Kinder Târgu Mureș s-a trecut la executarea loviturilor de departajare.

Eduard Moga a fost desemnat să execute ultimul penalty, care s-a dovedit a fi decisiv pentru echipa sa, acesta punctând fără emoții, gol care trimite Academia Gheorghe Hagi la Danone Nations Cup din Franța.

La competiția de pe Stade de France, Eduard Moga și colegii săi se vor întâlni cu Zinedine Zidane, ambasadorul acestui turneu, prospătul câștigător a ltrofeului Uefa Champions League din postura de antrenor al echipei Real Madrid.

„Suntem campioni, dar munca noastră continuă pentru că vrem să ajungem și mai sus. CRED ÎN VISUL MEU”, a declarat Eduard Moga după cucerirea trofeului Cupei Hagi Danone 2016.

Vă prezentăm mai jos o amplă galerie foto, precum și un rezumat al finalei, dar și momentul în care Eduard Moga a trasnofrmat penalty-ul decisiv.

sursa foto-video: academiahagi.tv, facebook.com

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.