foto: sparta.cz

Nicolae Stanciu a fost prezentat oficial la Sparta Praga. Clubul de fotbal ceh găzduieşte pe site-ul propriu un interviu cu jucătorul originar din Craiva, dar şi imagini cu acesta în echipamentul noii sale echipe.

O primă întrebare la care a trebuit să răspundă noul purtător al tricoului cu numărul 10 de la Sparta Praga a fost legată de postura recentă de adversar al acestei echipe. În vara anului 2016, în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, Stanciu a marcat toate cele trei goluri ale Stelei împotriva Spartei Praga, echipa bucureşteană obţinând calificarea cu scorul general de 3-1. “Da, îmi amintesc de meciurile cu Sparta Praga. Este o amintire frumoasă pentru mine. Desigur stadionul, pe care îl ştiam de atunci, îmi devine acum din ce în ce mai familiar”, a răspuns Nicolae Stanciu. Iată celelalte întrebări şi răspunsuri ale interviului, precum şi un clip video şi o galerie foto cu Stanciu în echipamentul noii sale echipe.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

– Ai făcut o declarație anul trecut, în decembrie, că ai dori cu adevărat să colaborezi cu antrenorul Andrea Stramaccioni și că într-adevăr ai dori să vii la Praga pentru a deveni jucător al Spartei. O întrebare simplă: de ce?

– N.S.: Sparta m-a dorit mult şi pentru mine cel mai important lucru este să ajung acolo unde oamenii mă vor, sunt drăguţi cu mine. Vreau să răsplătesc pe măsură încrederea care mi-a fost acordată.

– Ai vorbit cu Bogdan Vătăjelu înainte de a semna contractul?

– N.S.: Da. Iar acum vorbim, iată, aproape în fiecare zi… L-am întrebat despre oraş şi club şi mi-a spus numai lucruri bune, aşa că sunt nerăbdător să joc aici.

– Ştii desigur că Sparta îşi doreşte performanţe atât pe plan intern cât şi pe plan internaţional, în cupele europene. Te-ai întâlnit de altfel cu o asemenea situaţie atât la Steaua cât şi la Anderlecht. Te motivează să faci parte din cea mai titrată echipă din Cehia?

– N.S.: Da, fără îndoială. La fel ca Steaua în România şi Anderlecht în Belgia, Sparta Praga este cea mai importantă echipă din Cehia şi un nume important în fotbalul european, propunându-şi în mod firesc parcursuri cât mai apreciate şi în cupele europene.

– Echipei noastre îi lipsea un jucător capabil să poarte tricoul cu numărul 10. Crezi că oficialii clubului nostru au insistat pentru transferul tău pentru a acoperi acest gol?

– N.S.: Sunt convins că asta a fost motivaţia dar acest lucru este mai puţin important. Nu stă totul într-un singur jucător. Sparta Praga are mulţi fotbalişti de valoare şi sunt convins că împreună putem face lucruri frumoase, putem obţine rezultate importante.

– Cum priveşti faptul că transferul tău este cel mai mare în plan financiar din istoria fotbalului ceh?

– N.S.: Nu ştiu. Nu generează asta vreo presiune suplimentară pentru mine. Voi încerca să dau totul pe teren, să pun umărul la rezultate bune şi foarte bune.

– Vorbeai despre echipă… Mai cunoşteai vreun jucător de aici în afara conaţionalului tău Vătăjelu?

– N.S.: Le ştiam numele. Mulţi mi-au fost adversari. Plus că în timpul liber obişnuiesc să joc fotbal pe calculator. Şi de acolo ştiu multe nume.

– Ce îţi propui ca jucător al Spartei Praga?

– N.S.: Îmi propun să câştig trofee, aşa cum am făcut-o la Steaua şi la Anderlecht. De asemenea îmi doresc să putem juca în Liga Campionilor. Anul ăsta e mai greu, pentru că avem multe puncte de recuperat, dar sper să fim cât mai bine poziţionaţi la sfârşitul sezonului.

Posted by AC Sparta Praha on 23 Ianuarie 2018

 

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.