gicuFotbalul din Alba a devenit de miercuri mai sărac, după ce unul dintre cei mai buni antrenori și descoperitori de talente, Gicu Domșa, a fost chemat să antreneze… în ceruri. Un atac de cord l-a răpus pe fostul antrenor al CS Ocna Mureș, la mai puțin de 65 de ani, lăsând în urma sa multe regrete, supărare și tristețe în rândul fostei și actualei generații de fotbaliști, care au călcat iarba de pe Stadionul Solvay.

Trupul neînsuflețit al fostului antrenor a fost depus la capela Cimitirului Mare din Orașul Ocna Mureș, loc în care Gicu Domșa își va dormi somnul de veac. Toți cei care l-au cunoscut sunt așteptați să îl privegheze, urmând ca acesta să fie înmormântat vineri, cu începere de la ora 13.00.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Potrivit unor surse, apropiații lui Gicu Domșa ar fi dorit ca aceasta să fie îngropat în treningul echipei căruia și-a dedicat viața, însă decizia a fost schimbată în ultimul moment. Totuși, Gicu Domșa va pleca pe lumea cealaltă cu o bluză a CS Ocna Mureș, o minge și ghete de fotbal.

Iată ce a transmis șeful Clubului Sportiv Ocna Mureș, Marius Stîncel, persoana care a demarat noul proiect al ”Sodei” în vară, alături de Gicu Domșa.

Gicu Domșa a reprezentat pentru fotbalul din Ocna Mureș un reper, o dovadă că marea performanță poate veni și de la un oraș de provincie, că talentul, pasiunea și munca susținuta stau la baza succesului. Gicu Domșa, unul dintre cei mai mari antrenori de fotbal Olimpia Aiud-CS Ocna Mures52din Ocna Mureș, a murit, astăzi 28 octombrie 2015 (n.a., miercuri), lăsând în urmă un gol imens. Destinul lui Gicu Domșa s-a confundat cu cel al fotbalului din Ocna Mureș. De numele lui se leagă performanțele unor fotbaliști ocnamureșeni care au contat în fotbalul românesc – Ovidiu Maier, Mircea Stanciu, Tibi Balan, sunt doar câțiva, dintre cei care îi datorează în mare măsura, performanțele sportive. Sunt convins ca antrenorul Gicu Domșa ar mai fi avut multe de spus, că experiența și talentul său ar mai fi descoperit și format fotbaliști, dar firul vieții lui, din păcate, s-a sfârșit. Dumnezeu să-l odihneasca in pace!”, a declarat Marius Stîncel, director CS Ocna Mureș.

La partida de sâmbătă, dintre CS Ocna Mureș și CIL Blaj, fotbaliștii echipei gazdă vor purta banderole negre și vor păstra un moment de reculegere. Tribuna stadionului din orașul salin va purta numele fostului mare antrenor, Gicu Domșa, urmând ca memoria sa să fie păstrată an de an, printr-o competiție comemorativă.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.