metalurgistul-cugir-gaz-metan-medias-ii68S-a tras cortina și peste Seria a 5-a din Liga a 3-a, iar la ultimul meci din 2016, Metalurgistul Cugir și-a luat ”La revedere” de la propriii spectatori cu cea mai categorică victorie din istoria participărilor în eșalonul terț, un 7-0 cu Viitorul Ulmeni, una dintre echipele puternice ale seriei. Urmează probabil cea mai liniștită vacanță din ultimii ani sub Drăgana, formația condusă de Călin Moldovan aflându-se în plutonul fruntaș, reconstrucția începută în vară dând roade.

Dacă în vară se punea problema continuării în Liga a 3-a la Cugir, lucrurile au fost rezolvate, iar fitilul din pulbere a fost stins. Acum, după prima parte a noului sezon, Metalurgistul Cugir se află pe poziția a 5-a în campionat, cu 26 de puncte, la mică distanță față de echipele clasate mai sus.


  • Cel mai bun atac și a 3-a apărare din serie
Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Având doar 3 jucători la începutul pregătirilor, Călin Moldovan s-a luptat să își croiască o echipă, a obinut un lot puternic, pe care l-a omogenizat în timp și a bifat cu succes o perioadă de tranziție a clubului. Mai mult, Cugirul are cel mai bun atac din serie cu 33 de goluri și a 3-a cea mai bună apărare, primind doar 13 goluri.

Călin Moldovan a vorbit despre ultimul meci al sezonului, cel mai categoric succes al echipei sale în Liga a 3-a, dar și despre planurile de viitor.

„Am bifat cea mai categorică victorie din istoria Cugirului în Liga a 3-a, obținută în urma unui efort doarte bun, a unei atitituini perfecte. A fost o descătușare a băieților și ne bucurăm că am încheiat cu bine turul de campionat. Îi felicit pe băieți că au dat maximum în acest joc și s-au luptat până la capăt. Băieții nu s-au relaxat deloc și au rămas concentrați până la final. Este o victorie importantă, ne doream să terminăm așa anul. Rămânem în plutonul fruntaș și dacă ne uităm pe cifre, avem cel mai bun atac și a 3-a apărare din serie, lucruri care ne onorează și ne ambiționează să dăm totul în perioada următoare. Eram mai sus în clasament dacă nu erau acele greșeli flagrante de arbitraj din meciul cu Recea și Zalău”, a punctat Călin Moldovan.


  • Viitor asigurat – pepiniera produce!

Un alt lucru notabil și demn de lăudat sub Drăgana este organizarea centrului de copii și juniori. Pepiniera cugireană a început să producă, bazându-se pe reale talente, lucri confimrate de-a lungul acestui sezon, prin promovarea la echipa mare a 4 jucători: Udrea, Codrea, Ciobanu și Milik.

Mihai Udrea, unul dintre juniori ide perspectivă ai fotbalului cugirean s-a descătușat la ultimul meci, în care a reușit o dublă.

„Ne bucurăm cu toții pentru reușitele lui Mihai Udrea, care confirmă că este un copil talentat și sper să rămână cu picioarele pe pământ. Sper să fie conștient că acesta este numai începutul. Se confirmă lucrul că la Cugir se lucrează bine și se pune accentul pe centrul de copii și juniori. Ne bucurăm că a debutat și al 4-lea copil din propria pepinieră – Milik. Aici se pun bazele unui club de fotbal sănătos”, a mai precizat Călin Moldovan.

Metalurgistul Cugir a intrat într-o binemeritată vacanță, probabil cea mai liniștită din istoria recentă a clubului, pregătirile pentru retur umrând să fie reluate după jumătatea lunii ianuarie. Va urma și o campanie de transferuri, având în vedere că deja s-au reziliat contractele a 4 jucători: Cocină, Varodi, Covaci și Toriște.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.