Comitetul de Urgență din cadrul Federațiie Române de Fotbal a aprobat modificarea unui articol, care privește disputarea meciurilor din campionatele de fotbal județean. Astfel, echipele din Liga a 4-a, care doresc să promoveze în eșalonul terț sunt obligate să respecte regulile Ligii a 3-a, adică să folosească 3 juniori pe întreaga durată a unei partide. Cel mai probabil, din sezonul următor, Liga a 4-a Alba va adopta această măsură.

Iată cum arată comunicatu FRF:

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Având în vedere solicitarea formulată de un număr de 25 de asociații județene cu privire la necesitatea modificării prevederilor art. 45 alin. 12.1 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice ca urmare a faptului că majoritatea asociațiilor județene de fotbal nu au armonizat dispozițiile privind condițiile de participare în Liga a 4-a cu cele prevăzute în dispozițiile regulamentare anterior menționate, aprobă modificarea art. 45 alin. 12.1 din ROAF astfel:

“Echipele de Liga a 4-a care vor să participe la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a, ediția 2018-2019, au obligativitatea întrunirii condițiilor prevăzute pentru cluburile participante în Liga a 3-a.”


  • Începe bătălia pentru juniori!

Echipele din Liga a 3-a, reprezentante ale județului Alba, au avut mai mereu dificultăți în a asigura această parte din regulament. S-au dat adevărate bătălii pentru juniori, Unirea Alba Iulia fiind un centru puternic, ce a alimentat atât Industria Galda de Jos cât și Performanța Ighiu.

Acum, uniriștii se bazează ei pe aceste măsuri, fiind obligați să evolueze cu 3 jucători Uner 19 și 5 Under 21 în actualul sezon. Se anunță vremuri grele în fotbalul județean, însă această măsură poate încuraja dezvoltarea sectorului juvenil la nivel de Alba.

Cel mai probabil, cu începere din sezonul urmptor, această regulă va fi implementată la nivel de AJF-uri, fapt pentru care echipele din Liga a 4-a vor intra și ele în această horă, și se vor lupta pentru juniori.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.