david popa 1Mai bine de 2400 de kilometri sunt între locurile în care David Popa a bătut prima dată mingea (Aiud) și unde încearcă să își croiască drumul pentru a ajunge STAR (Birmingham). Probabil cei care îl invidiază susțin că a avut noroc și bani, însă puștiul a muncit enorm pentru a ajunge aici, a dat tot ce a fost mai bun din el și a devenit o fiară pe terenul de fotbal. Încă este tânăr și are tot viitorul în față, dar gândirea sa se îndreaptă numai către fotbal și tot ceea ce ține de fenomen. Despre aventura sa din Anglia, precum și despre planurile de viitor ale lui David, aflați din rândurile următorului interviu.

La Aiud a pus prima dată piciorul pe minge. Era o speranță a fotbalului aiudean, însă până la confirmare trebuia să facă pași mulți, mari, pe terenuri anevoioase și pline de pericole. A fost văzut la câteva competiții de reprezentați ai fotbalului din Arad, județ renumit pentru școlile de fotbal și pentru numele mari lansate în fenomen. A ajuns la Atletico… nu la Textila, ci la Atletico Arad unde a început să își formeze personalitatea, iar mai târziu la ”colosul” UTA Arad. Cu evoluții bune și convocări la loturile naționale de juniori a atras privirile cluburilor din afara granițelor țării noastre, iar în cele din urmă a ajuns la Birmingham City FC în Anglia. Clubul din Albion i-a oferit recent un contract de profesiont, care se întinde pe o perioadă de doi ani. Aventura sa în Anglia este abia la început, însă David Popa își dorește să ajungă cât mai sus și să scrie istorie unde idolii săi, Henry și Van Persie au făcut-o deja – la Arsenal.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

– Cum ai aldavid popa 3es fotbalul? Sau te-a ales el pe tine?

– De mic copil, fotbalul a fost o pasiune și un loc unde puteam să mă exprim cel mai bine, indiferent că eram fericit sau nervos era locul unde uitam de toate și mă bucuram doar de el. Cred că eu l-am găsit, văzând pasiunea fraților mei jucând și iubirea oamenilor pentru fotbal.

– Cum este viata in Anglia?

– Viata în Anglia este una plăcută cu avantaje și dezavantaje. Avantajul fiind fotbalul și profesionalismul cu care tratează oamenii de aici acest sport. Și dezavantajul fiind distanța față de familie, colegi de echipă și prieteni.

– Cum te-ai descrie ca fotbalist? Care sunt defectele si calitatile tale?

– Eu ca fotbalist m-aș descrie unul tehnic, cu viteză și detentă bună, cu niște decizii gândite înainte de executarea lor. Cred că singurul meu defect este agresivitatea fotbalistică, pentru că în general sunt o persoană calmă, dar lucrez din greu pentru a deveni mai bun la acest capitol.

– Ce înseamnă pentru tine ”acasă”?

– Pentru mine ”acasă” înseamnă un loc unde găsesc plăcere, liniște și iubire de la toate persoanele dragi.

– Metalul Aiud, clubul care te-a lansat în fotbal nu mai exista… Ce părere ai despre asta și despre starea fotbalului din România?

– Este puțin dezamăgitor ce se întâmplă cu echipele din România, în special cu echipe ca Metalul Aiud, dar am credință, că pe viitor echipele din România vor ajunge acolo unde le este locul, mai exact în Champions League, respective Europa League.

– Care este idolul tau?

– Jucători mei favoriți sunt Therry Henry și Robin van Persie, pentru calitățile asemănătoare pe care le avem, stilul de joc pe care aceștia îl practică și pentru dorința lor de a ajunge cât mai sus fotbalistic.

– Povesteste-ne cum se desfasoara o zi din viata lui David Popa.

– O zi obișnuită începe la 7:00 dimineață, continuată de micul dejun la ora 8:00 la academie. După care primul antrenament, care începe la ora 10:30 până la ora 12:30. Urmează masa de prânz în jurul orei 13:30. După aceea începem al doilea antrenament în jurul orei 14:45 până la ora 16:00. De la ora 16:30 până la ora 17:30 avem sala de forță. De obicei toate activitățile se termină până la ora 18:00, apoi merg acasă, unde am cina la ora 19:30, urmată de convorbiri cu prietenii, familia, probabil un film, după care ma pregătesc ușor de stingere și de ziua următoare.

– Ce obiective ai și cât de sus îți dorești să ajungi în fotbalul din Albion?

– Obiectivul meu este de a evolua cât mai sus în Premier League, preferabil la Arsenal, dar până atunci vreau să iau lucrurile pas cu pas și să joc la Birmingham City în Championship.

– Cine îți este mereu alături indiferent de succes sau nereușită?

– Indiferent de situația prin care trec, familia și un grup mic de prieteni îmi sunt mereu alături cu încurajari și sfaturi bune. Și pot spune că uneori ei sunt sursa mea de putere, care mă ajută mereu să înaintez.

– Vezi Aiudul să renască din punct de vedere fotbalistic?

– Da, îl văd și sper din toată inima să se întâmple cât mai repede, pentru că este o echipa cu istorie și prestigiu a județului Alba, cât și a României și este dezamăgitor să vezi o echipă ca Metalul Aiud într-o situație ca cea actuală.

– Din câte am înțeles evoluezi într-o liga inferioră din Anglia tocmai pentru a acumula experiență, o gândire cât se poate de normală pentru un club cu pretenții în materie de școală de fotbal. Cum este nivelul acolo?

– Motivul pentru care m-au împrumutat la această echipă a fost pentru a ma ajută să mă dezvolt în defectul meu, care este agresivitatea, și deasemenea de a câștiga experiență în fotbalul jucat contra echipelor de seniori.

– Te gândești pe viitor la naționala mare?

– Da, un gând este mereu îndreptat către echipa mare de seniori, dar momentan încerc să mă concentrez pe cât posibil pe viitorul meu aici și dacă va fi cazul și la echipa de seniori a României.

– Sunt sigur că ești la curent cu tot ceea ce se întâmplă în fotbalul național și județean. Pe cine ai lua lângă tine la echipa din Anglia?

– Evident! Aș lua cât mai mulți dintre colegii mei de la Metalul Aiud și UTA Arad. Dar cred că întrebarea ar fi, cât de mulți dintre ei și-ar sacrifica viața din România pentru a veni aici și a juca fotbal? Pentru că nu întotdeauna lucrurile merg bine și așa cum ai vrea, uneori depinde de tine cât de puternic ești, să continui și să nu te lași bătut.

– Te rog să adresezi un mesaj tuturor celor care te susțin și celor care ne citesc!

– Vreau să-i mulțumesc lui Dumnezeu pentru că m-a ținut sănătos și puternic pentru a juca fotbal, familiei și prietenilor care au fost mereu alături de mine cu încurajari și cuvinte frumoase, și pot spune că fără ajutorul lor nu aș fi unde sunt. Și nu în ultimul rând cluburilor Metalul Aiud și UTA Arad pentru toată educația fotbalistica pe care mi-au acordat-o.

Chiar dacă a ajuns la o echipă din Liga a 2-a engleză, David a rămas cu picioarele pe pământ și a acceptat să joace pentru o altă formație din liga a 7-a tocmai pentru a bifa la capitolul experiență, bineînțeles sub formă de împrumut. Are mingea la picior în aceste momente, iar driblilngul cel mai difcil îi stă în minte, acela de a rămane pe această cale și pentru a deveni un nume important în fotbalul european. Va reuși? Timpul ne va răspunde! Succes!

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.