CS Zlatna-Unirea Alba Iulia Juniori C79CS Zlatna e mândrește cu o adevărată academie de fobal. După fuziunea dintre zlătneni și Unirea Juniors Alba Iulia, trupa condusă de Ionel Danciar și Alexandru Kalanyos a început să domine fotbalul județean la categoria sa condusă, jucând un fotbal plăcut și având un obiectiv îndrăzneț la nivel național. Printre performerii echipei se află și Andrei Crăciun, un atacant veritabil, cu un simț al porții foarte bine dezvoltat, care în acest sezon a spart plasa de nu mai puțin de 61 de ori. Acesta a devenit golgheterul echipei și visează la o carieră de fotbalist la nivel înalt, pășind pe urmele lui Nicu Stanciu, fotbalistul albaiulian care este și idolul lui Andrei Crăciun.

Pe Andrei Crăciun îl cunoaștem de când era un puști și câștiga alături de Unirea Juniors Campionatul Juniorilor E și Cupa Hagi-Danone. Și la vârste mai fragede avea simțul golului și încă un avantaj: faptul că s-a dezvoltat mult mai devreme decât colegii de vârsta sa, având o înălțime impunătoare la o vârstă fragedă.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Andrei Crăciun își continuă parcursul bun și aproape în fiecare sezon a fost golgheter la categoria sa de vârstă, iar pe viitor speră să facă pasul în fotbalul mare, la fel ca idolul său, Nicolae Stanciu. Mai jos puteți citi un interviu cu atacantul echipei CS Zlatna.

–  Ce înseamnă fotbalul pentru tine?

–  Fotbalul pentru mine înseamnă mai mult decât un simplu sport. Înseamnă educație și disciplină

– De mic esti prieten cu golul! Cum te simți ca atacant?

– Da, am început fotbalul de la 7 ani sub îndrumarea domnului profesor, Alexandru Klanyos, ca atacant la Unirea Juniors. Pot juca și alte posturi, dar cea mai mare satisfacție este atunci cand joc atacant și marchez .

– Joci la o echipă care domină fotbalul județean la vârsta voastră. Descrie-mi puțin proiectul și atmosfera de la CS Zlatna.

– Sunt copii foarte talentați la Zlatna, este o echipă foarte bună. Noi suntem împrumutați la CS Zlatna pentru un an de zile. Avem obiectiv să ajungem în primele patru echipe din țară. După turneul zonal o să avem o discuție referitoare la continuitatea noastră la această echipă.

– Care este fotbalistul tău preferat?

–  Luis Suarez de afară, iar din fotbalul românesc este Nicolae Stanciu.

– Ai avut momente în care ai vrut să renunți la acest sport?

– Niciodată!

– La ce echipă ai vrea să ajungi când vei mai crește?

–  Având în vedere că idolul meu este Nicolae Stanciu, mi-aș dori să îi calc pe urme și să ajung la Steaua.

– Ce planuri ai pentru viitor și ce îți mai place în afară de fotbal? 

– Obiectivul meu este să ajung cât mai repede la o echipa de seniori în fotbalul mare! Nu prea am timp liber, mă concentrez pe fotbal și pe școală.

– Cui deduci golurile tale? Care sunt foarte multe la număr! 

– În primul rând vreau să le mulțumesc colegilor care m-au ajutat să pun mâna pe acest trofeu. Golurile le dedic profesorilor Alexandru Kalanyos și Ionel Danciar, precum și părinților mei. Și ei au avut un rol important în câștigarea trofeului de golgheter.

– Spune-mi echipa ideală în care ai vrea să joci! Bineînțeles… să te cuprindă și pe tine!

– Casillias – Marcelo, Pique, Mascherano, Dani Aleves, Bale, Modric, Iniesta, Neymar și în atac eu cu Suarez.

– Transmite-le un mesaj celor care te susțin și îți sunt alături, precum și ceor care au anumite așteptări de la tine!

–  Le mulțumesc celor care m-au susținut și ma susțin în continuare, iar celor care au așteptări de la mine le promit că voi face tot posibilul să nu îi dezamăgesc.

Acest a fost Andrei Crăciun. Un băiat simplu, care se gândește tot timpul la fotbal și nu uită să le mulțumească și colegilor că l-au ajutat ă fie ”goleadorul” echipei :). Absport.ro va mai realiza astfel de povești cu fotbaliștii echipei CS Zlatna.

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.