Muresul Vintu de Jos-Hidro Sugag amical36Dan Mănăilă se află la al 3-lea ”încălecat” în județul Alba, după ce a stat pe băncile echipelor Europa Alba Iulia și Metalurgistul Cugir. Tehnicianul supranumit ”antrenorul-promovare” după ce a reușit mai multe promovări pe băncile unor formații renumite precum UTA Arad, FC Bihor, Internațional Pitești sau ALRO Slatina a ajuns în această iarnă la Mureșul Vințu de Jos, viceliderul Ligii a 4-a din Alba. Dan Mănăilă nu consideră că este un pas înapoi în cariera sa această mutare și este conștient de faptul că accederea în eșalonul terț în acest sezon va fi foarte greu de realizat în condițiile în care Viitorul Sântimbru are 7 puncte avans.

Dan Mănăilă este recunoscut pentru deschiderea sa față de mass-media, precum și pentru metodologia pe care o imprimă echipelor unde antrenează. Acesta știe să se facă repede plăcut în orice colectiv și chiar dacă emapitează cu jucătorii săi, rămâne lider în vestiar și se impune prin disciplină și respect recirpoc.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

A reușit să aducă pe harta fotbalului românesc mai multe echipe și se laudă cu ultima promovare a UTA-ei Arad în Liga 1, performanță reușită în sezonul 2001-2002 alături de principalul de atunci, Ionuț Popa.

Antrenoratul nu era pe lista lui Dan Mănăilă când încă era fotbalist activ, însă celebrul antrenor Jackie Ionescu ”l-a obligat” să urmeze cururile Școlii Federale de Antrenori, decizie pe care Mănăilă nu o regretă și se mândrește că a acceptat sfaturile fostului său antrenor.

În interviul următor Dan Mănăilă vorbește despre fotbalul din județul Alba, proiectul de la Mureșul Vințu de Jos, precum și de jocurile de culise care se practică și în fotbalul mare și pe care antrenorul le acceptă în fenomenul sportiv atâta timp cât nu sunt exagerate. De asemenea, Mănăilă a precizat că nu va fi o tragedie dacă Vințu nu va promova în Liga a 3-a în acest sezon, precizând că proiectul din comuna județului Alba are o bază de dezvoltare pe mai mulți ani. Ce a ieșit? Aflați din rândurile următoare!

”Nu mă gândeam să devin antrenor” 

– În primul rând… cum ați ajuns în meseria de antrenor?

– (râde). Wow! Un început… Mă faci să mă întorc în timp și mă și încarci emoțional un pic. Țin minte, eram fotbalist la UTA și îl aveam antrenor pe Jackie Ionescu (Ion Ionescu), și era înainte de începrea campionatului și mi-a spus ”Dane, trebuie să faci școala de antrenori”, i-am spus că nu mă atrage și nu simt o atragere înspre această meserie, însă mi-a repetat că trebuie să fac această scoală neapărat. Mai mult pentru respectul pe care îl aveam pentru dânsul m-am înscris la cursuri în 1995, iar în 1997 am terminat Școala Federală de Antrenori de la București. În acel an am și renunțat la carieră, la 31 de ani, eram la Baia Mare și am început… pot să spun un nou ciclu al vieții. Meseria de antrenor este total, total diferită de cea de fotbalist. Sunt două lucruri care nici măcar nu sunt paralele. În schimb nu regret o secundă și am să-l apreciez toată viața mea pe acest om.

– Care au fost cele mai mari satisfacții în această meserie?

– Eu zică că… prima a fost promovarea cu UTA Arad în Liga 1, în sezonul 2001-2002 când eram antrenorul secund al lui Ionuț Popa. A fost o bucurie incredibilă, iar de atunci nimeni nu a mai reușit să promoveze în Liga 1 cu UTA, este o amintire care nu se poate uita.

– Ați mai reușit câteva promovări…

– Da! Au venit ca un val frumos! A fost acea promovare cu Bihorul în 2002-2003, tot ca secund, tot cu domnul Popa. Apoi din 2003 am pornit pe o carieră individuală și în 2004 am reușit promovarea cu Sânnicolau Mare, tot în Liga a 2-a, prima din istoria orașului, după un meci memorabil în ultima etapă la Petrești (jud. Alba) când am câștigat cu 1-0, iar ei au retrogradat și noi am promovat. A fost un meci de infarct! A urmat apoi o promovare cu Internațional Pitești în 2007-2008 din Liga a 3-a în liga secundă, iar apoi cu ALRO Slatina în 2009-2010. A fost o perioadă fantastic de frumoasă, apoi după izbucnirea acelei crize economice în toată România nu s-a mai reușit să fiu compatibil sau să fiu intersectat cu o echipă care să reușească promovarea. Vedeți, foarte mulți antrenori de la nivel superior am revenit către nivelurile inferioare, asta este un noroc pentru echipele mai mici pentru că au reușit să pună mâna pe antrenori buni și ieftini.

– Ce vă leagă de județul Alba? Sunteți la a 3-a experiență aici.

– Știi cum este? Am un sentiment… dacă pot să spun… ma simt ca acasă efectiv. Îmi place mediul, îmi plac oamenii, și îmi place acea scânteie care există în acest județ, aceea de a nu se crampona doar la emblema județului, la emblema orașului… dacă nu este Unirea, nu mai este nimic și ceea ce se întâmplă în aceste momente în Alba, eu simt datorită experienței, că în următorii 5-6 ani Unirea Alba Iulia va avea din nou echipă în Liga 1. Și nu mă arunc să spun asta doar din a face un compliment, dar chiar apreciez această competiție între oficialitățile din județ, între primari, între președinți, o competiție foarte frumoasă în a crea performanță și a crea baze propice pentru acest lucru. Uitați ce se întâmplă la Cugir! Fantastic! Bravo lor! Uitați ce se întmplă la Galda, la Ighiu, care doresc și investesc în bazele lor de infrastructură, un lucru extraordinar de înțelept, foarte înțelept.

– Ați revenit în fotbalul din Alba, însă în Liga a 4-a. Ați mai avut astfel de experiențe?

– În 97 am pornit la nivel de liga a 4-a, prima mea experiență ca antrenor, unde am stat 6 luni și după aceea am lucrat doar la nivel de Liga 1, a 2-a și a 3-a. Această revenire pot să spun că este una mai mult sentimentală pentru că este foarte important pentru un antrenor să se simtă dorit, apreciat și ajutat în proiectul pe care îl are. Nu am stat nicio secundă pe gânduri chiar din luna decembrie de când am fost contactat pentru a mă gândi că mă întorc în Liga a 4-a. Ca răspuns, sunt și jucătorii de nivel superior care au reușit să vină fără niciun fel de teamă, sau fără niciun fel de regret. Mă bucură că această trezire la performanță a clubului din Vinț este un respect pentru fotbal, un respect pentru această competiție. Factorii care conduc fotbalul județean sunt convins că sunt foarte bucuroși pentru că au un campionat în care este interesul la fel de mare ca la Liga a 3-a și asta este un lucru extraordinar. Vreau să existe o competiție, nu numai între jucători, ci și între antrenori pentru că vreau să fim mereu mai buni, să se înțeleagă că indiferent de liga în care ești faptul că te antrenezi o dată la două zile reprezintă o jignire pentru jucători. Sunt foarte mulți jucători tineri care doresc să facă o meserie din branșa asta, dar dacă tu te antrenezi o dată la două zile sau la trei zile nu mai poți să faci acel pas către eșaloanele superioare, și atunci chiar dacă te duci la Liga a 3-a se vede diferența. Uite, în acest moment, că foarte multe echipe din mers își schimbă acest program și încep să facă antrenamente zilnic, chiar de două ori pe zi și trebuie să înțelegem că acești jucători și inclusiv antrenorii au nevoie de ajutor prin aducere de oameni capabili, preparatori fizici, masaeori lângă echipă. Acestea nu sunt lucruri extravagante, sunt lucruri foarte, foarte normale… mai mult decât normale și atunci, crede-mă că această investiție va fi pe termen lung și o să vedeți câți jucători din Alba vor face din nou pasul către eșaloanele superioare, nu numai cei care sunt în acest moment. Și acest lucru ar trebui să bucure pe toată lumea, nu trebuie să existe ură, antipatie, dușmanie. Toată lumea are de câștigat, absolut toată lumea… din această competiție!

– Ce ați găsit în fotbalul din Alba? Vă întreb acest lucru deși nu ați luat încă pulsul competiției.

– Exact! Cunoșteam foarte bine fotbalul din județul Alba și știam multe lucruri. În acest moment pot să spun că este așa… o competiție dusă până aproape de extrem. Nu am mai dorit să joc meciuri amicale cu echipe de aici pentru că nu vreau să facem un lucru care nu e normal, adică să ajungem la loviri, la accidentări. Poate, încet, încet se va accepta și acest lucru… că nimeni nu este profet în țara lui, absolut nimeni. Nu cred că Steaua este formată doar de jucători din București, Ighiul nu este doar cu jucători din Ighiu, Cugirul nu are doar jucători din Cugir. Ăsta este fotbalul! Întotdeauna a fost bazat pe jucători aduși din alte părți și încearcă fiecare să își câștige o bucată de pâine, iar acest lucru trebuie să creeze competiție, să te facă mai bun. Nu poți să rămâi mereu în mediocritate și să fii apreciat, trebuie întotdeauna să îți dorești mai mult. Astea sunt lucruri pe care le-am găsit în momentul acesta, dar trebuie răbdare, multă luciditate și o să vedeți că toate se vor așeza.

– Punctați aici în ideea de a stârpi eticheta de ”mercenari” pusă pe jucătorii dumneavostră?

– Nici nu putem să spunem așa ceva! Toate echipele din județul Alba… nu cred că există una care are doar jucători localnici. Înseamnă că dacă te muți de la un kilometru la cinci kilometri esti mercenar?! Nici nu se pune problema de așa ceva! Important este ceea ce faci pentru acel club, prin aia se vede cât de mercenar ești, nu de unde vii, ceea ce faci, cum ești, cât de bine joci, cum te dăruiești, ce respect ai pentru comunitate, pentru oameni. Uite, spre exemplu toți jucătorii noștri locuiesc în Vințu de Jos. Nu am fost de acord să locuiască niciunul în Alba Iulia și puteam foarte bine să le luăm cazare în Alba, poate mai ieftină. Nu! Am dorit ca toți să stăm acolo, să luăm pulsul comunității, să cunoaștem oamenii, ce își doresc acei oameni de la noi. Repet, trebuie să fim mai buni, mai isteți, nu să ne aruncăm imediat la primul impuls. Dar dacă stăm și le judecăm toate sunt convins că toți îmi dau dreptate în asptecul ăsta.

– Există posibilitatea să faceți un retur de campionat senzațional, cu victorii pe linie, însă fără să promovați. Ce se va întâmpla atunci?

– Mă bucur că ai intrebat asta. Eu îi felicit pe cei de la Sântimbru pentru omogenitate și pentru sârguința lor în a aduna puncte. Îi felicit foarte mult și chiar le doresc baftă. Faptul că noi am creat un pol de jucători de la nivel superior trebuie să îi ambiționeze, să îi pregătească pentru baraj. Ei degeaba vor câștiga seria, trebuie să fie pregătiți pentru baraj și sunt convins că aceste partide cu echipe puternice îi vor face să se pregătească și mai mult, iar atunci șansele la baraj vor fi peste 50 la sută și ăsta e un lucru extraordinar. Pe ei ar trebui să îi bucure această revitalizare a clubului din Vinț. Noi chiar îi apreciem pentru ce au făcut, pentru stabilitate, pentru liniște și mie… sincer chiar îmi place această competiție. Îi salut și îi respect pe oamenii din Sântimbru.

– Dar ce se întâmplă la Mureșul Vințu de Jos dacă se ratează promovarea? Pentru că există această posibilitate.

– E normal. Sunt 7 puncte diferență. Foarte, foarte mult! Nu vom renunța până la sfârșit, dar eu îmi doresc ca înainte de a se termina acest campionat toți jucători să facem prelungire la contracte, inlcusiv eu pentru că s-a creat o echipă foarte bună, un mix între jucătorii din Vinț și cu ceea ce a venit. Este un grup extraordinar. Crede-mă… Uite, antrenez de două luni și nu am avut niciun conflict. Mai sunt echipe în perioada de iarnă la care există astfel de lucruri. Te mai înjuri cu unu cu altu, te mai îmbrâncești, mai ai o ieșire nervoasă din cauza efortului pe care îl faci, nu neapărat că ai ceva de împărțit cu cineva. Mă bucură acest lucru! Mai au pic și nici nu mai au nevoie de mine (râde), o să poată să meargă singuri în continuare.

– Aici este și meritul dumneavoastră pentru că sunteți recunoscut drept un antrenor care leagă vestiarul.

– Nu poți să faci performanță dacă nu se întâmplă aceste lucruri. Și ca om, ca să poți să faci un efort pentru colegul tău trebuie să ții la el puțin, să îl respecți. Fiind dușman cu el nu poți să îi oferi totul colegului tău. Fiind un sport de echipă eu spun că asta a fost cheia tuturor reușitelor pe care le-am avut, prin forța grupului care s-a creat. Uite, pot să spun că Sântimbru nu are niște valori extraordinare, dar forța grupului i-a adus acolo, iar ăsta este meritul antrenorului, al oficialităților de acolo, un lucru foarte bun de altfel. Este mai bine să ai o echipă unită decât să ai numai valori care-s bazate doar pe talentul lor și alte calități.

– Sunteți călit în lumea fotbalului. Credeți în jocurile de culise?

– E normal să fie așa! Crezi că Real Madrid sau Milan nu fac jocuri de culise? Toate echipele mari fac jocuri de culise. Important este… făcând aceste lucruri să vezi un avantaj în viitor prin ele. E normal să ai un parti-pris pentru cineva. De exemplu ești o echipă care poate nu ai nicio șansă nici la retrogradare, nici la pormovare și atunci te lipești de cineva. Iar faptul că dorești să îi ajuți, sau dorești să îi bați pe ceilalți, ține doar de felul de a fi. Sunt convins că vor exista diferite provocări, dar vom încerca să rămânem verticali, să fim o echipă cu foarte puține cartonașe, să fim o echipă care ne respectăm adversarul în totalitate.

– Cum este să lucrezi cu jucători care au un CV impresionant? Sunt greu de strunit?

– Foarte ușor de strunit! Ei cunosc foarte bine ce înseamnă disciplină, prietenie. S-a întâmplat ca într-o zi de luni să nu pot ajunge la antrenament. Am trimis câțiva colaboratori de-ai mei din club să urmărească ce fac băieții. Am lăsat jucători responsabili de pregătire. Mi-au spus (n.r., colaboratorii) că au rămas impresionați. Prezența lor i-a jignit pe băieți. Ei și-au văzut de treaba. Sunt doarte mândru de ei, mândru de echipa din afara terenului, oamenii care se implică și sper să rămânem prieteni toată viața pentru că aceste lucruri rămân.

– Revin la problema cu promovarea pentru că acolo se învârt cele mai multe discuții. Ați preluat echipa la jumătatea campionatului. Ați crezut în acest proiect?

– Altfel nu eram aici! Nu vreau să crezi că sunt lipsit de profesionalism, dar nici nu știu câte puncte avem. Am intrat în acest lucru pentru că am văzut dorința celor care conduc, că vor să facă o echipă de care să fie mândri și acest lucru m-a interesat. Că vom câștiga toate meciurile, că nu le vom câștiga… echipa va avea o altă atitudine, o altă stare de spirit și acest lucru trebuie să fie baza unei temelii. Dar această bază nu trebuie să fie a unui proiect de 3-4 luni, ci de a unui proiect pentru următorii 10 ani. S-au schimbat multe în bază, în infrastructură și mă bucur că oamenii din Vințu nu își mai doresc pe cineva care să vină să facă antrenamente o dată la două zile. Își doresc antrenamente în fiecare zi! Spre exemplu, am vrut să le dau liber, dar jucătorii au spus că își doresc să se antreneze, chiar de două ori pe zi. Aceste lucruri trebuie să rămână indiferent dacă se reușeste sau nu promovarea. Important este să clădești ceva solid. Am un alt exemplu. La Cugir se exploatează foarte bine baza materială. Bravo lor, chiar apreciez acest lucru! Trebuie făcute cu mult calm, să nu vină căruța să omoare caii.

– De ce ați plecat de la Metalurgistul Cugir?

– (cade pe gânduri pentru câteva secunde) Ce să zic… Nu am fost în acea perioada compatibil cu anumite idei de acolo. Mă bucură abnegația cu care luptă în continuare Cugirul și își dorește această promovare. Sunt multe lucruri în care dacă nu ești compatibil de la început e mai bine să pleci. Poți să faci mult rău pe parcurs și în momentul când nu te înțelegi cu cineva de sus cei care suferă sunt doar jucătorii și ar fi fost păcat. Fiecare aveam orgoliile noastre. Eu spun că… Pahone este un președinte foarte pasionat. Este mai rău de gură, dar are un suflet foarte mare. Nu există ”nu” la acel om, te poate ajuta, poate ajuta jucătorii. El este o fire mai asemănătoare cu mine, dar eu îl felicit și îi doresc să rămână încă 50 de ani în fotbal. Nu am absolut nimic cu el!

– V-ați urmărit următorul adversar. Ce îmi puteți spune despre meciul cu CS Ocna Mureș?

– Mă bucură foarte mult venirea lui Sorin Corpodean în cadrul fotbalului din județul nostru, cooptarea lui Ovidiu Maier în acel proiect. Aceste lucruri dau combustibil oamenilor care investesc, oamenilor cu persoanlitate, oameni care știu cum se mănâncă fotbalul, care respectă fotbalul. Fotbalul nu trebuie să îl iei ca pe o adunare de duminică. Dacă vrei să faci cu adevărat fotbal, trebuie făcut nu în modul profesionist, ci în mod normal. Să îi asiguri o masă unui jucător, să îi asiguri o apă caldă, o condiție de refacere. În momentul în care jucătorul vede că tu îi oferi aceste lucruri banale va da totul pe tren. Când nu îi oferi aceste lucruri el va veni la fotbal ca la… discotecă. Va fi un meci ce se va disputa doar pe teren, un meci în care în ambele garnituri se regăsesc jucători cu experiență, buni și din tot sufletul îmi doresc ca cel mai bun să câștige. Repet, sunt atât de curios să văd cum va evolua acest campionat!

– Ați ridicat ștacheta la Mureșul Vințu de Jos. Dar se poate menține?

– Bună întrebare! Chiar ieri am avut o discuție cu domnul Groza și cu cei de la Vințu și le-am spus că dacă vor dori să facă fotbal în continuare și dacă doresc să aibă performanță, să aibă rezultate… trebuie să investească în jucători, în bază și să mențină aceeași metodologie de pregătire. Dacă se va schimba ceva nu se va mai face fotbal și își vor bate joc de toată lumea. Mă bucură foarte mult achiziția acestui copil din Vințu (n.r., Silviu Iacșa), care este definitivă. Ăsta este un start în care putem spune că Vințu investește în jucători pe termen lung. Iar acest lucru obligă! Se duc o grămadă de bani pe borduri, pe o reclamă, pe un stâlp, pe o minune, dar acest lucru creează o imagine în comună, în orășel, în orice. Eu îmi doresc ca ei, indiferent dacă este sau nu Mănăilă, în următorii 20-30 de ani să aibă un perpetuu fotbalistic. La Federația Română de Fotbal se vorbește foarte mult despre Mureșul Vințu de Jos, în alte părți precum județele din care vin eu, în Timiș, în Arad. Toată lumea mă întreabă ce se întâmplă aici. În acest moment fotbalul din Alba este pe o pantă ascendentă extraordinar de bună și nu este echipă care să nu își dorească performanță aici, iar toată lumea spune… Jos pălăria!

– Și totuși… cum se vede fotbalul din județul nostru? Ați fost și adversar echipelor din Alba.

– Sunt foarte mândru de ce se întâmplă în Alba! În momentul în care le spun oamenilor că antrenez în județul Alba aceștia apreciază și imediat vin cu cuvinte de laudă spre Cugir, Galda, Ighiu, în general către echipele care sunt în eșaloanele superioare. Eu sunt convins că această ”fiară” care doarme, și mă refer la Unirea Alba Iulia va primi o scânteie și se va trezi. Dacă domnul Hava… să zicem așa între ghilimele că se enervează, automat se va face o echipă superbă. Vă dați seama, ai în județ 3-4 echipe de Liga a 3-a, în curând vor fi de Liga a 2-a pentru că Metalurgistul și Ighiul au șanse mari de a promova, vine și Unirea Alba Iulia care este ”centrul pământului” în județ, iar acest lucru va fi fantastic. Se va trezi cât de curând, o să vedeți! Este un fenomen apreciat de toată lumea, se dorește ca tinerii din oraș, din județ să nu umble pe străzi. Ca să revină Unirea Alba Iulia, trebuie să revină sentimentul de încredere. Acest sentiment a dispărut între persoanele cu bani și cele care încearcă să conducă. Trebuie refăcută această încredere, iar când va apărea, jucătorii vor avea de câștigat, și fotbalul, și presa și toată lumea. Județul Alba are o pepinieră fantastică! Toți jucătorii dacă i-am întreba, nu cred că este unul care să nu își dorească să evolueze pentru Unirea Alba Iulia. Unirea trebuie să revină! Și va reveni pentru că sunt oameni care nu neapărat că iubesc fotbalul, dar au sentimente!

– Ce face Dan Mănăilă în timpul liber?

– Dorm, mă trezesc dimineața la 8.00, fug în Vinț și la 21.00 mă întorc în Alba Iulia. Toată ziua o petrec acolo! Nu am alte activități pentru că doar asta știu să fac. Mă dedic fotbalului câte zile voi avea! Mi-a dat cele mai mari bucurii din viață, însă mai aștept și altele!

S-a făcut deja târziu, iar Dan Mănăilă era nevoit să ajungă la sediul clubului pe care îl conduce. Are multe lucruri de pus la punct, multe scheme pe care trebuie să le aplice în jocul echipei sale, dar cel mai mult… are răbdarea unui antrenor, unui profesionist care știe când să se reprezească sau când să mai aștepte o secundă în plus la orice acțiune, indiferent dacă vorbim despre fotbal sau despre viața de zi cu zi.

Realizând acest material alături de Dan Mănăilă, în momentul în care mi-a spus că nu știe să facă altceva în afară de fotbal, m-am gândit la vorbele lui Mircea Lucescu… ”sfârșitul să mă găsească pe terenul de fotbal”, iar aceste cuvinte, puse pe ritmurile melodiei ”Să nu-mi iei niciodată dragostea” a lui Holograf, par a fi cartea perfectă a fotbalului nescris.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

2 COMENTARII

 1. MERCENÁR, -Ă, mercenari, -e s. m., adj. 1. S. m. Persoană angajată cu leafă într-o armată (străină); fig. persoană care, pentru bani sau pentru unele avantaje materiale, face orice fel de servicii. – Din fr. mercenaire, lat. mercenarius.
  Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink

  MERCENÁR s.m. 1. Militar angajat cu plată într-o armată străină; lefegiu. 2. (Fig.) Persoană care pentru bani, se pune în serviciul oricui, luptând pentru interese de orice natură. [Cf. fr. mercenaire, lat. mercenarius < merces – salariu].
  Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink

  MERCENÁR, -Ă s. m. 1. militar angajat cu plată într-o armată străină. 2. (fig.) cel care, pentru bani, se pune în serviciul oricui, luptând pentru interese de orice natură. 3. (fig.) persoană care prestează orice activitate în schimbul unor avantaje materiale (< fr. mercenaire, lat. mercenarius)
  Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink

  Este foarte clar, domnule Dan, ca jucatorii dvs, care "respecta fotbalul" (ca in amicalul cu Galda, de exemplu?) nu se incadreaza in ce scriu dictionarele la substantivul/adjectivul "mercenar". Va sugerez doar un mic exercitiu de ghicit viitorul: nu-i asa ca acesti respectuosi domni (in frunte cu dvs) nu vor spala putina in momentul in care sacul cu bani va ajunge la fund, fara remuscari si fara sa se uite inapoi? Nu-i asa ca vor ramane sa locuiasca in comunitate, incercand, chiar si fara bani, sa se integreze in aceasta, doar din respectul pe care-l trambitati si strict de dragul "proiectului" la care dvs ati ajuns sa mulgeti nu prima, ci a doua tzatza??? Se vede ca aveti periuta la dvs (mi-a placut in special aia cu Unirea…n-ati precizat care Unire, a lui Dascalescu sau a municipalitatii, in schimb ati batut bine in saua lui Hava, asta in caz ca dati chix din primele etape), dar nu veti pacali pe nimeni cu "poezii" de genul asta…in afara de cei pe care deja i-ati pacalit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.