Industria Galda de Jos- Sanatatea Cluj40Deși are doar 23 de ani, Daniel Lupșan este unul dintre cei mai experimentați jucători ai divizionarei terțe din județul Alba, Industria Galda de Jos. La Galda s-a instalat panica, nu din cauza lipsei de rezultate, ci datorită parcursului excelent al trupei conduse de Paul Ciucă, 8 victorii și doar 2 înfrângeri, aflându-se pe locul secund în Seria a 5-a la un singur punct distanță de liderul Avântul Reghin. Despre ”Panică la Galda”, dar și alte momente interesante din cariera de fotbalist, vorbește în rândurile următoare Daniel Lupșan.

Pasiunea pentru fotbal i-a insuflat-o fratele său, Marius. Dani își dorea foarte mult să ajungă să joace alături de al, iar acest lucru l-a ambiționat și după ani de muncă, cei doi ”Lupi” au îmbrăcat aceleași tricouri, însă s-au și duelat pe teren. Lupșan cel mic este de părere că nu are foarte multe calități, însă din prea multă ambiție și dăruire a ajuns să fie unul dintre cei mai apreciați fotbaliști ai județului. A jucat de-a lungul timpului la Rival Alba Iulia, Unirea Alba Iulia, Real Alba Iulia, Europa Alba Iulia, Sportul Sebeș, Performanța Ighiu, Metalurgistul Cugir, Arieșul Turda, Inter Ciugud și în prezent se află la Industria Galda de Jos.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

– Dani, de ce fotbal?

– Este un virus care mi s-a transmis de la tatăl și fratele meu. De mic am practicat toate sporturile, însă m-am oprit la sportul rege, cel mai frumos din lume. Mi-am dorit să ajung să joc cu fratele meu, care era legitimat pe acea vreme la nea` Luca.

– Știu că ai evoluat la mai multe echipe împreună cu Marius, dar ai făcut-o și împotriva sa. Cum a fost?

– În primul rând a fost o bucurie pentru tata, care își dorea să fim mereu împreună. În lupsancontextul jocului mă înțelegeam foarte bine cu Marius. De asemenea, când am evoluat împotriva lui a fost ceva special. Am avut ambiția să îl înving, doar era fratele mai mare. Îmi aduc aminte un episod. În ultima etapă cu CSO Cugir, când eram deja campioni am jucat împotriva Viitorului Sântimbru. Marius era la ei, iar un adversar a intrat puțin mai tare la mine. Fratele meu l-a certat, motivând că peste câteva zile aveam meciul de baraj. Oricum avem o relație foarte strânsă.

– Unde te-ai simțit cel mai bine?

– Eu sunt genul de om care se integrează rapid într-un colectiv, fapt pentru care m-am simțit bine pe oriunde am fost. La Europa Alba Iulia a fost o perioadă faină, la Cugir am simțit forța grupului, iar la Industria trăiesc o adevărată poveste, alături de oameni minunați.

– Că tot a venit vorba despre Cugir, care este adevărata poveste a plecării tale de acolo? Se întâmpla acum aproximativ doi ani, după un 1-3 cu Național Sebiș.

– Nici acum nu știu exact de ce a avut domnul Pahone acea reacție. Cred că a fost o ciudă a dânsului că nu i-am răspuns provocării. Au fost câteva replici, iar eu m-am ridicat și am plecat râzând, iar dânsul a venit și m-a lovit pe la spate. Eu nu l-am înjurat, chiar am fost calm și civilizat. Am avut colegi care au fost de partea mea, inclusiv domnul Opric, care a vrut să își dea demisia după acest incident. Nu o să-l iert niciodată pe domnul Pahone pentru această fază.

– Cum ai primit oferta de la Industria Galda de Jos?

– În iarna anului trecut am primit 3 oferte. De la Performanța Ighiu, Șurianu Sebeș și Industria Galda de Jos. Am ales Galda pentru a evolua în eșalon superior, dar și pentru faptul că Paul Ciucă mi-a demonstrat că mă dorește cu adevărat la echipa sa.

– Descrie-mi atmosfera de la Galda!

– Este o atmosferă plăcută deoarece suntem jucători de vârste apropiate, un colectiv unit și ne place tuturor să jucăm cartea contraatacului. Avem ambiție, dăruire, iar aceste calități, zic eu, înving talentul.

Industria Galda de Jos-Luceafarul Balan39– De unde a venit celebra replică ”Panică la Galda”?

– Este invenția lui Paul Ciucă. Vorbeam des, prin vestiar, la ședințe, la antrenamente, că s-a creat panică în urma rezultatelor noastre. Când a început să ne meargă jocul și am câștigat, am zis să facem panică la Galda, dar nu pentru retrogradare, ci pentru promovare.

– Și este panică la Galda?

(râde cu poftă) Din câte se observă… e panică!

– Unde te simți cel mai bine pe teren și cum te-ai descrie ca fotbalist? 

– Ca atacant mă simt în largul meu, deși am jucat pe toate posturile și am aceeași plăcere. Consider că am puține calități, dar muncesc foarte mult. Ambiția și dăruirea sunt principalele atuuri și faptul că nu îmi place să pierd.

– Cum vezi tu povestea ”Industria Galda de Jos”?

– Într-adevăr este o poveste, care nu va avea sfârșit. Dacă se dorește ceva cu adevărat, se și împlinește. Am întâlnit oameni frumoși la Galda, care ne-au ajutat, ne-au sprijinit și ne-au creat toate condițiile pentru a face performanță. Chiar dacă nu avem banii Cugirului sau Ighiului performanța se poate face. Mulțumim conducerii de la Industria pentru susținere și pentru onorarea promisiunilor, în sensul că suntem cu salariile și primele la zi.

– Urmează un meci tare pentru voi în deplasare la Sighetu Marmației. Ce așteptări aveți de la acest joc?

– Ne dorim foarte mult să nu pierdem. S-au făcut sacrificii mari să mergem la Sighet înainte cu o zi de acest joc și ne dorim să de revanșăm față de acești oameni minunați. Pentru noi fiecare joc este dificil.

– Ai marcat de două ori în acest tur de campionat. Îți dorești mai multe goluri?

– Nu țin cu dinții să dau goluri. Dacă echipa câștigă este bine pentru toată lumea. Aș vrea să punctez aici faptul că toate golurile mele sunt dedicate memoriei fostului meu prieten, Dragoș Damian, plecat dintre noi mult prea devreme.

– Te gândești să joci mai sus?

– Având în vedere că încă sunt tânăr mă gândesc să fac acest pas. Îmi doresc să îmi depășesc limitele.

– Ce părere ai despre fotbalul din județul nostru?

– Promovările în Liga a 3-a din ultimii ani demonstrează că a crescut nivelul. Sunt foarte mulți jucători experimentați și tehnici, care cred eu că meritau o șansă atunci când Unirea Alba Iulia a fost în eșaloanele superioare.

– Reprezintă ceva Unirea Alba Iulia pentru tine?

– Mai mult Inter Ciugud decât Unirea. La Ciugud am întâlnit oameni minunați care m-au ajutat de foarte multe ori. Aș vrea să îi mulțumesc în special lui Simion Bran.

– Ce mesaj ai pentru cei care vă susțin?

– Vreau să știe că suntem un colectiv unit, ne ajutăm unii pe alții și dorim să aprofundăm… Panica la Galda (râde)!

Pentru a afla cât de uniți sunt elevii lui Paul Ciucă, l-am rugat pe Daniel Lupșan să își descrie colegii. Am aflat lucruri interesante despre fotbaliștii care au declanșat ”Panica” la Galda, pe care vi le prezentăm și dumneavoastră. Având în vedere că Daniel se grăbea să ajungă la serviciu, ne-a oferit detalii despre cei mai folosiți fotbaliști de către Paul Ciucă, însă a promis că ne va vorbi despre toți în viitorul apropiat. Iată cum arată acest exercițiu interactiv:

Cătălin Ștef (porecla: Jerry) – nu se minte deloc atunci când se spune că este cel mai bun portar din județ. Poate liniștit să joace mai sus. Este un băiat modest, la locul său, și nu îi place să facem ”caterincă” la antrenamente.

Olar – un băiat serios, ambițios, dornic de afirmare.

Haiduc – cel mai serios la pregătire. Își merită cu desăvârșire banderola de căpitan. Tot timpul l-am poreclit ”Clau-gol” dar și-a schimbat postul.

Cătălin Ivașcu – este stilul lui nea` Joe de la Unirea. Ne ceartă mereu că facem mizerie în vestiar, că deranjăm echipamentele. Îi spunem ”Splină” pentru că nu are splina.

Alex Man – fotbalist foarte puternic la duelurile fizice.

Boancă (Limbosu`) – are calitați multe, este un băiat de gașcă și nu se supără la glume.

Răzvan Frențiu – fotbalist bun, jucător de bază în echipa noastră. Îl alintăm Steven Gerarrd.

Kilin (capu`) – omul căruia îi place să dea decisivele. Este un băiat modest și serios.

Medrea (Bebe) – este un băiat sufletist, serios, care nu prea gustă glumele noastre.

Raul Lungu (Ruly) – un prieten alături de care am copilărit, un băiat extraordinar.

Cristi Bodea (Bodică) – simplu! Adevărat ”fotbalău”

Andrei Cernea (Biba) – talent cu carul, dar nu este prea serios. Unul dintre oamenii responsabili cu buna dispoziție la echipă.

Alin Câmpean (Mocanu`) – are cele mai bune execuții, dar fuga este pentru alții, nu pentru el (râde).

Antrenorul Paul Ciucă – ne ridică moralul și ne transmite tot timpul dorința de victorie iniferent de adversarul pe care îl întâlnim. Toți colegii îmi spun că sunt copilul său pentru că este atent cu mine și îmi acordă încredere, dar am mai mulți frați în echipă (râde).

Fenomenul ”Panică la Galda” este probabil cel mai frumos episod din scurta istorie a formației care se află abia la al doilea sezon în fotbalul profesionist. Industria Galda de Jos este pe poziția secundă în clasament cu 24 de puncte după 8 victorii și două înfrângeri. Galda a marcat 24 de goluri și a primit 15, iar sâmbătă va evolua la Sighetu Marmației, într-o partidă dificilă contra formației locale, care are 3 puncte mai puțin fașă de vice-lider. Vă reamintim că Industria avea ca obiectiv la începutul acestui sezon salvarea de la retrogradare, însă cu dorință, ambiție, determinare și multă muncă, plus un antrenor dedicat care ”umblă” des la moralul jucătorilor, Galda și-a depășit condiția și a captat atenția tuturor.

sursa foto: facebook.com

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.